Flodautflykt

Oj så det börjar kännas som att sommaren nästan anlänt nu, våren anlände redan veckan innan påsk. Här på våra breddgrader kan man dock få bakslag så här års. Till helgen lovar de ut minusgrader på nattkröken och sen eventuellt snö igen. Vilket bakslag när vitsipporna blommar som mest och björkarna håller på slå ut. Lite sol som värmer rejält mot en husvägg i lä gör väl vem som helst lycklig. Försöker få herren på bygget att pausa ibland. Måste dock muta med en och annan kaffe eller mat-paus ibland. Annars kör han på från morgon till kväll måndag-söndag. Ibland känns det liksom som att vardagarna pågår 7 dagar i veckan. Det kanske det måste göra under renovering och föräldraledighet.

Så en helgdag mitt i veckan är ju underbart. Trots att man har ”helg” mest hela tiden som föräldraledig. Eller vardag? 


Jag hör till dem som älskar helg med allt ifrån långfrukost till utflykter och trevliga middagar. Kan

Minst sagt få lite lätt krupp av att en lördag kan kännas som vilken jädra måndag som helst. En liten lördagspaus tog vi i alla fall helgen innan påsk. Påskbuffé med pubkväll på Wålstedts gård. Tjuvstartade alltså påsken med detta helgen innan. Så härligt att dra iväg till ett "dukat bord" (=slippa styra upp "vad ska vi äta-problemet för femtioelfte kvällen på raken). Det blev trevlig underhållning och lyssna på lokalkändisar. Allt detta med hela "kollektivet Liss". En syster som kommit hem efter fyra månader i Tasmanien, en bror som "spelat färdigt" för denna hockeysäsong och alla 5 Liss-syskonen på samma plats en och samma helg. Juniors första pubkväll och första påskbord. Jag och Martin och mormorn och morfar, vi fyllde ett långbord själva. Värt att fira. Sånna helger ligger i absoluta toppen för mig.

Var ville jag komma med detta då. Jo att Wålstedts gård är ett utflyktstips som jag alltid drar för vänner och bekanta som åkt långväga för att besöka oss och Dala-Floda. Det är hit man skall åka om man vill äta en härlig Bondfrukost på sommaren (Uppdukad från midsommar till början av Augusti). Man måste handla i gårdsbutiken efteråt, med deras egna ekologiska produkter från odlingarna från åkrarna som man passerar på vägen hit och man skall inte minst äta/köpa hem Metas surdegsbröd som är godare än de flesta bagerier jag testat. Dock får man vara ute i god tid. Det tar snabbt slut. Spana in gårdens sommarprogram för att inte missa något trevligt event. Vad sägs om Yoga och Bakhelg . Bästa konceptet! Att tillägga är att det alltid händer något på Wålstedts gård. Som på pubkvällen där innan påsk. Fåren ute i hagen är mitt uppe i lammingen. Så efter middagen fick Meta som lagat all god mat kasta sig ut i fårhagen och hjälpa till att lamma en tacka som hade en svår förlossning. En nyfödd liten lammunge som tar sina första steg fick vi stå och kika på efter maten och innan kaffet, medan övriga 90 gäster var helt ovetande om dramatiken i fårhagen. Ja som sagt, besök gården, det händer alltid något. Vill ni inte kika på fina ekologiska odlingar så finns både får, getter, höns en påfågel och åsna. ja ni hör. Underbart!

I övrigt så slänger jag med Flodas fina broschyr som alla bör läsa för mer tips på utflykter till byn.


Gillar

Kommentarer