Floda i vinterskrud

Som en kund uttryckte på Karins jobb här förra veckan när ett hus på riktigt kanonläge i Floda såldes. "Det finns nog ingen by där det händer så mycket året runt. Samtidigt som gamla traditioner bevaras, så fylls det hela tiden på med nytt".

Så rätt hon har. Dessutom i en liten by med knappt 700 invånare. Oj som man alltid stolt berättat om Floda och sålt in vår by till alla vår närmaste vänner bortifrån, som vi säger. Ibland säger vi att vi köpte en sån stor gård för att alla våra vänner och bekanta ska kunna komma och bo här hos oss. För vad ska ska vi annars, ett par på 30 år, en liten 1-åring och en till på väg, med en stor gård till? Inte ett, utan två hus, där det "lilla" (snart inflyttningsklart) är 125kvm. Det stora är över 350kvm, + en vind, ja sen slutade vi räkna kvadrat, haha.

Vi har båda sedan gymnasietiden näst intill tvingat med vänner hit ”hem” på bland annat midsommarfirande och sommarfestligheter. Även till gnistrande vinter och julledighet med sparkåkande genom byn och skridskor på sjön. Ja, dessutom har jag inte sista gången nämnt det där med våra unika folkdräkter med påsöm-broderierna och tvingat på en och annan vän på midsommar, denna underbara kreation.. Måste då kasta in lite bilder på familjen/tjocka släkten från förra hösten vid Axels dop. Ett enda dräktkalas. (Samtidigt såg gården ut som en skyttegrav med de uppgrävda avloppen). Tänk att det bara var ett år sedan...

Men jag måste säga att vintern är minst lika magisk. Den som jag kallar den "riktiga vintern", den man saknade under de 6 åren boendes i Malmö. Med skidspår på åkrarna runt om, skridskobana på sjön och sparkföret längs byvägarna. Sen är det alla pärlor som Floda alltid bjuder på, oftast året runt. Så otroligt roligt när man känner att man har rätt, som när man får läsa om "vår egen by" från dessa två bloggerskor (om man får benämna dem så). Elsa Billgren och Emma Wood har nämligen varit på besök och lyckats pricka in riktigt magisk vinter och några av byns härligaste platser och människor. Så kul att se vår gård skymta i bakgrunden av Elsas bilder också. Klicka här uppe på deras namn och läs om deras magiska dag i Floâ.

Snart ska vi bannemej flytta in, passar på att samla lite inspiration från dessa två damer så länge. Samt lite fler härliga vinterbilder från byn under förra vintern. Nu är det lite fööör många plusgrader. Men håller tummarna för samma julväder som förra året. Kolla här nere vilken vintersaga.

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Vad härlig er by låter! 😊
nouw.com/elinm
StarOfUsA
StarOfUsA,
Mysigt! 😍😍
nouw.com/starofusa