Dala-Floda by summer och gården nu...

Midsommar har passerat och snart är semestrar här som alla väntar på. När man är föräldraledig/har ett renoveringsobjekt för livet, så känns det inte som någon semester är i sikte på väldigt, väldigt länge. Martin är ledig från ”vanligt jobb” om en vecka. Karin ska ”jobba extra” på kontoret för kollegor som har semester nu och några veckor framåt. Lilleman får hänga med mormor då och vi hoppas på att få en massa gjort på bygget i sommar. Så semester nja, en annan gång.

Något vi är bra på är faktiskt lite fikautflykter på hemmaplan. Får skriva ett helt inlägg om alla fikatips vi sitter inne på. Här kommer några. Kolla in dem alla på instagram för sockerbegär. Igår kväll kvällsfikade vi på @Caferyggåstugan i Snöån. (Öppet till 22 hela sommaren och har mycket goda räkmackor).

I förra veckan åt Karin och Axel den goda bondfrukosten på @Wålstedtsgård. Nästan allt kommer från gården, ekologiskt och nybakat surdegsbröd i ugnen precis intill serveringen. Ja ni fattar.

Dessutom har vi hunnit fika inte en, utan två gånger den senaste veckan på @hjortolarscafe här i byn. Allt hembakat och fantastiska bakverk. Dessutom ligger ju också Café Dufva precis intill kyrkan i byn. De serverar den goda Rättviksglassen. Får kanske bli en till sådan när det ska bli varmt i veckan.

En eller kanske två i familjen är lite väl tokiga i maskiner. Den tredje blir mest tokig av att dessa maskiner kan ställa till med sådan förödelse. Men den stora av de maskintokiga lovar att det blir bra...sen.

Måste också kasta in lite från midsommar. Trots nysått gräs och jordhögar på gården kan man få en färgklick på byn av alla dräktklädda på självaste midsommarafton. Vilken lyx vi har när självaste midsommarfirandet sker precis utanför gården. Vi samlade ihop nära och kära för lite tipspromenad och umgänge på gården innan. Så trevligt. Tänk när vi bor där på riktigt så bra det kommer bli.

Gillar

Kommentarer