Årets utflyktsmål -trädgårdshjärntvätt?

Martin har ju gjort ett hästjobb med gården och det nya avloppet som grävdes upp på en näst intill icke grävbar gård. Detta gör nu att större delen av gården är en enda lervälling. Det som göms i snö, you know.... Ja det ser inte trevligt ut. Men tro det eller ej. Det enorma hav av Snödroppar som vi hade på den sluttande tomten har tydligen letat sig upp här och där bland stenbumlingar och jordhögar. Nu kan väl projekt "planera trädgård" börja! Samtliga tips och hejjarop mottages tacksamt till en som inte har speciellt gröna fingrar men gärna vill ge sig in i detta trädgårdskalas. Det enda målet: Det skall vara lättskött, passa gården och vara en jädra massa härliga färger á la vår egen "Flodräkt". haha, kanske satte ribban väl högt nu igen. Men man måste börja någonstans.


Har en bekant som kikade förbi i söndags som nu är tjänstledig från kontorsjobbet i Malmö för att "sommarjobba" på handelsträdgård i Bollnäs och bo i stugan uppe i Järnvsö hela sommaren. Ni fattar vilken drömtillvaro. För både henne och mig som tänkte dra ut all info om trädgård in progress som jag bara kan. Hittade då också via granngården och ett av landets mysigaste Värlsdhus, nämligen Dala-Floda Världshus , (som ligger ett stenkast från oss). Här har trädgårdskunniga Eva-Lotta och Per en fantastisk oas (förutom ett fantastisk plats för ekologisk mat och boende. (Bilden ovan). Precis som på Wålstedts gård (där de för övrigt tar sina grönsaker ifrån) så har även en massa drömmiga bröllop utspelat sig här. Martins syster och man gifte sig också här för snart 6 år sedan. Det var i alla fall genom Väldshusvärdinnans sociala medier jag hittade sidan som samlat Dalarnas alla vackra trädgårdar . Hur jag nu ska få med Martin ut på "inspo-tur" och trädgårdsutflykter det är nästa sudoko att lösa. 

Så länge kan ju ni alla få lite "inspo" från Mammas fina Påsömtröja (bilden under) som hon hade på sig vid Axels dop. Flodas påsöm är unik för Dalarna på många vis. Inte många bemästrar tekniken idag. Men den sprids på många vis än idag. Man kan köpa en massa produkter på Skansenbutiken från Floda bland annat. Det bästa med dessa vackra blommor. Det är att de nu även varit inspiration till en underbar kollektion tapet . Oj oj oj, dags att planera om några tapetval!? Klicka där så får ni själva se...

Gillar

Kommentarer