Ulike like eller like ulike

Merker at eg blir veldig oppgitt. Selv har eg vokst med den oppfatningen uten fra at noen er pene og noen er stygge. Hvorfor må det være slik?

Den holdningen har ikke eg. Alle personer er pene, men på hver sin måte. Noen har fin rumpe, noen har nydelige øyne og andre er fin på håret. Ingen av oss er stygge. Vi er ulike, men også unike.

Merker det koker inni meg når noen sier at en person er stygg. For ingen er stygge. Kanskje du er bredere over rumpa, mens venninnen din har større lår.

Tenk hvor kjedelig verden hadde vært om alle var prikk like. Samme klesstil, samme yrke - da hadde vi muligens krangla om samme jobben. For ikke å snakke om mannfolk. Tenk om alle jakta på det samme mannebeinet. Hadde det ikke da vært krig i verden så vet ikke eg.

Og tenk hvor trist hadde vært om alle skulle ha lik bil i samme farge. Eller likt hus i nøyaktig samme farge. Da hadde verden vært trist å grå. Selv om vi ikke valgte grå men blå så hadde verden vært grå fordi alt var så likt.

Nei takk for at vi er forskjellige. Det gjør at verden og livet er mer spennende. Det gir oss utfordringer og spenningen man trenger i ett samfunn.


#samfunn #mennesker #miljø #mobbing

Liker

Kommentarer