Dyrlegens dom på Short Ulna Syndrom

Dommen fra dyrlegen kom i dag. Det var både som forventet og uforventet. Men det gjorde godt å få ett svar.

For omtrent 1 uke siden så skrev eg ett blogginnlegg om Nemi som hadde fått påvist Short Ulna Syndom ( HER ) - i dag kom dommen fra dyrlegen.

I midten av juni så var vi hos dyrlegen med Nemi (snart 4år) fordi frem poten hennes vrir seg. Vi tok røntgen og fikk da midlertidig beskjed om at det var enten operasjon eller fysio som kunne hjelpe lille Nemi. Hun fikk påvist Short Ulna Syndrom. Men dem ville diskutere med sjefen sin som hadde mye mer erfaring. Noe som var helt i orden for da føler du hvertfall at dem ikke gambler med hundens liv og helse.

I dag ringte sjefsdyrlegen og snakket med meg. Dem kunne operere henne, og da kapper dei av håndleddet hennes og lar det ro sammen igjen. Men siden hun var fullvokst/utvokst kunne og ville det med stor sannsynlighet gjøre hun Handikappa for resten av livet. Så siden Nemi lever sitt glade liv hoppende og livsglad så har vi valgt(noe som var rimelig enkelt) at hun skal få leve livet med sin Short Ulna. Hadde hun hatt problemer og smerter hadde valget vært ett annet.

Sjefsdyrlegen vil ta en titt på henne en gang i høst - bare for å få kontrollere henne selv også. Men var ganske klar for at han ikke anbefalte operasjon av henne. Det ville gjøre ved stor sannsynlighet gjøre henne verre.

Short Ulna har stanset også så da er jo saken enkel. Det var en gledelig nyhet for oss. Nemi viser ikke tegn til smerte eller ubehag - hverken ved berøring eller bruk av foten.


#hund #helse #veterinær #havanese #havanais

Liker

Kommentarer