Det där med renovering... Det är stundom så tröttsamt. Särskilt som en hållit på i 5år. Periodvis. Vissa stunder längre och intensivare än andra.
Fått klart med bygglovet - godkänt slutbesked på det. Skönt!!!
Men.. Vi är långt ifrån klara. Och kommer heller aldrig bli känns det som. Maken är inte den lättaste att sparka igång. Och snål är han med vad det kommer till materialval. Inte för att en måste ha dyra saker utan för att han snålar in på fel saker. Som köket.
Han vill ha enklaste Ikea-köket för att det är billigast. Typ så.
Jag känner mer som så att ska vi ändå byta kök och göra fint så kan vi väl ändå sätta in något som vi verkligen vill ha och kommer vara nöjda med. Som vi slipper göra om senare. Det är ju trots allt en investering som ska vara länge!
Nackdelen med Ikea är att det inte finns någon valfrihet. T.ex när det kommer till färgval och tillval. Jag kan visst tänka mig ett Ikea-kök om det hade funnits i rätt färg och utförande. Jag har sedan vi köpte detta hus för snart 13 år sedan föreställt mig ett lantligt kök i ljus ljusgrått, nästan vitt, med innanförliggande lådor/luckor. (Typ Kvänums Dalby eller Broby). En platsbyggd känsla liksom.
Men ska det bli verklighet krävs framför allt en del jobb och kommer förmodligen kosta mer än Ikeas standardkök.. Maken förstår inte hur viktigt detta är för mig. Köket är husets hjärta. Dess själ.
Det ska spegla ens personlighet och husets karaktär. Enligt min mening då.
Än är inte sista ordet sagt. Om vi så ska behöva dras med det gamla, slitna och ofunktionella kök vi har idag fram tills han inser att jag har rätt.

/ L

Bild på ett Kvänum-kök

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I helgen överraskade vi pappa som gjorde sitt sista arbetspass som brandman i måndags. Så numera kan han titulera sig som pensionär eller avtalspensionär som han själv säger.
I tron om att han skulle på kalas till mig (jag fyller nämligen år imorgon) kom han, tillsammans med mamma samt mina bröder med familjer, ner från stora staden för att fira. Men blev istället själv firad.
Snopet- helt klart!

Först hade vi bokat en tid hos ett medium åt honom. Under tiden dukade jag upp för kalas och när han sedan anlände blev han ordentligt överraskad. Smörgåstårta (som jag gjort) och senare en brandbilstårta (som jag beställt). Några fler presenter fick han med. Tacksam och lite rörd över att vi fixat allt för hans skull.

Idag stod det handboll på schemat för yngsta dotterns del. I Malmö. Utklassning i första matchen och utklassade i andra. Lärorikt både och. Barnens ena kusin med sambo kom förbi och tittade då de bor i närheten. Efteråt följde vi med dem hem på kaffe.
På vägen hem från Malmö tog vi vägen via Lund och Nova. Jag fick där titta ut något åt mig själv i födelsedagspresent. Fyller som sagt år imorgon.

Det blev en ring med hjärtan från Thomas Sabo. Dock är det lite leveranstid på den så jag få snällt vänta. Ser fram emot dess ankomst.

/ L

Likes

Comments

Slutade tidigt idag. Beslutade mig för att ta en tur till storstan för att titta runt på Stoff & Stil. Behövde bl.a. en ny textilvaxduk till matbordet i vardagsrummet.
Så efter att jag hämtat barnen bar det iväg. Lilleman slocknade tursamt nog i bilen på väg ner. Och innan vi påbörjade shoppingen blev det lite mellis på donken.

Efter en stunds runttittande på Stoff & Stil hittade jag det jag sökte och vi begav oss till butiken vägg i vägg. Lager157.
Där hittade jag en fin regnkappa i finaste ljusblått. Äldsta dottern hittade favvojeansen och så blev det lite annat smått. Och yngsta dottern surade inte en gång för att hon inte fick några kläder denna gång. Bara det.
Sen bar det hemåt igen. Helt smärtfritt som sagt. Och på mindre än tre timmar tur och retur dessutom.

Ibland går det bra att ge sig ut på spontanshopping.

/ L

Är sugen på en rosa med. Men min mamma har en sådan... Känns lite knas med likadan. Vi får se.

Likes

Comments

Det är helg. Tid för hemmet. Med andra ord hinna med det som inte alltid hinns med under veckan när en arbetar osv. Trist att behöva lägga sin lediga tid på. Men vad ska en göra?!

I veckan kom en skoförsäljare till jobb. Från Jobi. Passade på att köpa mg ett par nya skor när han ändå hade ett erbjudande. Går runt och känner in dem nu samtidigt som jag fixar här hemma. Vad tycks?

Snygga tycker jag. Sköna är dem med. I läder. Så dem blir bara finare ju mer en gått in dem och använt dem.

Ha en fortsatt fin helg!

/ L

Likes

Comments

Denna text florerar på Facebook nu och då. Med vissa variationer.

”Vågar ni?"
Tatuerad = Ja
Piercad = Ja
Barn = 3
Barnbarn = 0
Operation = Ja
Hur många ggr har du blivit sydd: 5
Brutit ben i kroppen = Ja
Skjutit med en pistol = Ja
Sagt upp ett jobb = Ja
Flugit i flygplan = Ja
Skolkat i skolan = Ja
Åkt i en ambulans = Ja
Haft ett husdjur = Ja
Hoppat fallskärm = Nej
Åkt utför på skidor = Ja
Ridit på en häst = Ja
Inlagd på ett sjukhus = Ja
Flugit luftballong = Nej
Donerat blod = Nej (får inte)
Suttit i baksätet i en polisbil = Ja
Varit i slagsmål = Ja
Flugit i en helikopter = Nej
Stickat en tröja = Ja
Varit på TV = Ja
Kört för fort = Ja
Åkt färja = Ja
Handlat i Ullared = Ja
Försovit dig = Ja
Skjutit med pilbåge = Ja
Tältat = Ja
Fått parkeringsböter = Ja
Det var lite om mig!
Får jag veta lite om dig?
Håll fingret på texten och välj kopiera text och lägg in på din status.
Glöm inte att ändra så svaren passar dig.

Så kan texten se ut. Och här ovan är mina svar på just denna. Lagom avslöjande men ändå är en privat.

En balans mellan de tre P:na som det heter i mitt yrke. Privat - Personlig - Professionell. Lite så är det i dessa forumen, social media, att en håller en viss privathet så att säga. Iallafall jag gör det.

Veckan som började med sjukstuga (sonen) avslutades med samma (yngsta dottern). Same sh*t different kid.

Denna helgen har verkligen varit efterlängtad. En helg där vi slipper bege oss iväg om vi inte tvunget vill det. Det blir väl en runda till tippen och att komma ifatt i tvättstugan.

Det känns som att jag aldrig blir klar med något här hemma. Orken tryter snabbt. Tur jag har mina ”Att göra-listor” så något trots allt blir gjort. Trist bara att inte övriga i familjen ser vad som behövs bli gjort. Stort som smått.

Nu firar jag in helgen med att ta mig en kall cider och lägger upp benen i soffan.

/ L

Likes

Comments

Vi fick härom veckan erbjudandet att köpa ett matrumsmöblemang billigt av svärmors bekanta. De skulle sätta in en köksö med barstolar istället och behövde snabbt bli av med det möblemang de hade.
Svärmor ringde mig så snart hon fått nys om det hela och två kvällar senare stod det hemma hos oss. Visst fanns det lite märken osv. Det är ju trots allt inte helt nytt. Jag bättrade på det skavda med bättringsfärg till fönster som vi hade och det blev så gott som nytt.

Men vilket lyft det blev för vardagsrummet!

Såhär såg det gamla ut. Med udda vita stolar till. Oftast med en duk på då det inte riktigt stämde in i rummet.

Vardagsrummet ska bli större inom snar framtid då en vägg till det angränsande gamla sovrummet ska rivas. Ny vägggips, nytt innertak och nytt golv. (Det gamla trägolvet är enl maken bortom räddning. Eller så orkar han helt enkelt inte göra vid det). Elementet som numera blockerar fönsterdörrarna ut till trädäcket ska bytas ut mot ett vertikalelement till vänster om öppningen.

Nu börjar våren flytta in här i Villa Borg. Detta trots all snö som fallit de senaste dagarna. Vi, mest jag, röjer, rensar och fixar lite varstans här hemma. Så skönt att bli av med allt gammalt eller allt stök. Energigivande.

Denna veckan har bestått av främst sjukstuga. Söndag em/kväll till tisdag för min del. Torsdag kväll till i skrivande stund för sonens. Han har varit riktigt riktigt hängig. Bara legat och vare sig ätit eller druckigt. I natt började han rycka i små omgångar under 30-40minuters tid. Med tanke på att storasystrarna båda haft feberkramper vid hög feber så blev vi lite oroliga. Dock blev det som tur var inget "riktigt" anfall.
Idag har han varit riktigt pigg och låt oss säga som så att han har tagit igen för hela den tid han bara legat och vilat. Nu vid 14.00 börjar han bli lite frusen och tempot har sjunkit.
Lillkillens hälsotillstånd påverkade dagens deltagande, eller icke deltagande, i EHF cupen i Eslöv. H65 - Larvik. Yngsta dottern springer dessutom in med hemmalaget även om de tvingas spela borta i Eslöv.
Jag, äldsta dottern och sonen stannar hemma och myser och hejar från soffan istället. Forza H65!

Ha en skön helg alla!

/ L

Likes

Comments

Arvet efter mormor

Lördagen var en dag i full fläng. På hemmaplan. Jag fick röjt och fixat lite här och var allt medan maken låg med migrän. (Som inte händer så ofta som tur är). Sonen hjälpte till efter bästa förmåga. Han är otroligt arbetsvillig den där killen på snart 4år må jag säga. Sen att det blir lite si sådär med vissa saker spelar mindre roll.
Vi fick som sagt var möjlighet att köpa ett matrumsmöblemang billigt av svärmors bekanta häromdagen. Och det blev minst sagt trångt i vardagsrummet. Så igår fick jag flytta runt lite möbler för att få det lite mer luftigt. En ny duk ska också på bordet innan jag är nöjd. Då vi sitter vid detta bord vid våra måltider varje dag vill jag ha en duk som tål spill mm. Så jag tänker mig en textilvaxduk i linnelook. Blir till att fixa på Stoff & Stil nästa helg är tanken.

Jag fick fixat lite i källaren också igår. Vi har ett rum där som tidigare fungerat som gästrum/lekrum. Barnen fick för sig att fixa där härom året och ja.. vad ska en säga? Det ser ut som ett skrotupplag mer än ett rum numera då jag inte alls brytt mig om att reda ut röran efter dem. Igår påbörjade jag upprensningen en aning. Jag har nämligen kommit på att rummet ska transformeras till ett "förråd". Ja, inte förråd på det sättet utan ett snyggt som även kan fungera som gästrum vid behov. Ett projekt som kommer ta sin lilla tid antar jag. Maken är i varje fall satt på att fixa med förvaringssystem á la Elfa. Det ska upp på ena väggen och så ett draperi för det hela. Sen ska resten av rummet städas så är det klart. Men tid, som är en bristvara när en arbetar och har tre barn, gör att det inte är gjort i en handvändning. Men men.. Det får ta den tid det tar.

Medan jag fixade i källarrummet kom jag över mormors lådor och korgar mm som jag fick av morfar när hon dog. Det är alltid lika svårt att ta tag i dem. Inte så mycket de lådorna med enbart garner. Utan de med påbörjade projekt. Halvklara raggsockor, koftor osv. De. De är tuffa att ha och göra med. Fortfarande efter 5,5år. Mormor. Min ledstjärna och bästa vän. Min förebild i livet.. som så hastigt, oväntat och orättvist togs ifrån oss den där sensommaren 2012.
Jag sorterade i en av "ofärdigt"-korgarna och bestämde mig för att färdigställa några av alstren som den innehöll. Det blir som terapi. Och kommer förhoppningsvis någon nära och kär till användning. Det är planen iallafall.

Idag har maken mått bättre så jag fick honom till att hjälpa mig sätta upp några lampor som legat här och väntat en tid. Pendlar ovanför matrumsmöblemanget samt sänglampor i sovrummet. Vilken skillnad det blev. Både utseendemässigt som praktiskt då vi ny ser ordentligt. Att sådana här saker ska behöva ta sådan tid att få gjorda!

Att fixa och få ordning tar på krafterna men ger så mycket energi när det äntligen är klart. Märkligt nog. Det är som att allt ofärdigt är som energitjuvar som drar ner en. Jag kämpar bara med att få min make att förstå det. Här är en hel del som behövs färdigställas men som jag står utan kunskap eller förmåga att fixa. Jag hoppas nu han får för sig att sätta igång då han ser att mina projekt gett fina resultat.

Nu vila inför en ny vecka.

/ L

Likes

Comments

Första veckan med jobb och skola är till ända. Slitsamt är det att komma igång igen även om det innerst inne är rätt skönt med lite rutiner. Nu är vi trötta allihop. Helgen är så efterlängtad.

Det har varit en vecka med högt tempo och full av avvikande aktiviteter. Inspring för mellan med handbollslaget, match, fortbildningsdag för mamman, personalmöte även det för mamman, stukad fot för äldsta (som tur är ingen spricka och inget brutet), läkarbesök osv.

I helgen behöver vi fixa lite här hemma. Sätt upp lampor och möblera om. (Vi blev ju med nytt matrumsmöblemang i veckan). Städa ut det sista av julen och plocka med diverse ting. Ja, en hel del med andra ord.

Nu ska jag dock lägga mig så jag har ork för morgondagen. Natti!

/ L

Likes

Comments

Nu har det gått så där långe mellan gångerna jag skrivit igen..
Det har varit jul och t.o.m blivit nytt år. Jag har kämpat mot vinterdeppighet och ledont. Var hos sjukgymnasten fredagen innan jul och har haft ont sedan dess. Nätterna har kantats av sömnlöshet och ett virrvarr av röriga tankar. Det fick bli nog. Tröttheten och olusten som var följden var inget skoj alls. Slutade med mina tabletter men fick då mer värk men nätterna blev bättre. Valde då att prova mina gamla och nu blev det genast bättre igen. Otroligt vad fort det tog att bli kvitt den mesta av värken, få sova ut om nätterna och således känna sig mer pigg.

Julen då? Jo, den spenderades hos svärmor och hennes sambo. Makens bror med familj var också där. Lugnt och stillsamt som det ska vara. Julklappar åt barnen, julmat och julklappslek. Dagen därpå, på annandagen var vi hos mina föräldrar. Min ena bror med familj var där och så också mina farföräldrar. Min andra bror spenderade större delen av julen på sjukhuset med lilla dottern som var mycket sjuk. Dock tittade lillebror förbi för en stund då de blev utskrivna mot kvällen till.
God mat även här och givetvis lite julklappar.
Julen är inte riktigt densamma sedan min mormor dog för 5,5år sedan. Hon tog en stor del av julkänslan med sig... dessvärre..

Nyår firade vi hemma enbart vi i familjen. Trerätters och lite Bingolotto på tvn. Sedan tog vi oss hem till svärmor och skålade in det nya året.

Lata dagar då vi bara njutit av att vara lediga och tillsammans. Mellan har haft lite feber från och till vilket gjort henne hängig. Då har det passat fint med mys i soffan och titta på film eller spela sällskapsspel. Efter nyår började maken jobba igen och jag och kottarna har fortsatt vara lediga. Vi orkade med ett tur till Väla för lite shopping och mys med mamma och ena brorsdottern.
Nu sista dagarna har jag kommit igång med lite utrensning och organisering här hemma. Planer har påbörjats för diverse mindre projekt här hemma innan vårens större startas upp.
Hyllor ska upp, lampor och gardiner med osv.

Allt fixande ger faktiskt mer energi. Och det behövs nu när vardagen startar imorgon. För min del. Barnen är lediga någon dag till med hjälp av svärmor och min pappa.

Så gott nytt år på er alla! Hoppas det bjuder på många spännande och roliga dagar.

/ L

P.s. Vet ni vad? Huset har äntligen blivit putsat!!!

Likes

Comments

Vårt hus- the never ending story...

Japp, så känns det minsann. Att vi aldrig kommer bli färdiga. *suck*

Igår var några killar som maken känner här för att ta mått och diskutera putsningen av fasaden på den gamla delen av huset. För att göra en lååång historia kort så har ansvarig på det företag vi tidigare anlitat gjort sig onåbar och återkommer inte heller när vi ringt och sökt honom. Detta har gjort att processen dragit ut på tiden och vi fått söka andra vägar.

Men som sagt så har vi hittat en ny väg att ta. Maken ska göra klart det sista sedan kan huset äntligen putsas.

Igår satte vi oss ner och klurade lite på köket. Det får i nuläget bli ett från Ikea. Vi ritade upp köket och gjorde en hastig kostnadsberäkning. Har vi tur landar vi runt 30'. Sedan tillkommer vitvaror, kakel, golv och färg/tapet.

Bortsett från detta ständiga husfixande så har jag tagit mig tiden att sticka lite. Det är så mediterande och funkar fint att ta till när en sitter i soffan om kvällarna. Just nu är det raggsockor som skapas. En halskrage för mig att ha på jobb står också på tur.

Sedan har julplaneringen kommit igång så smått. Insuper inspiration från diverse julmagasin och Pinterest. Var ska man börja? Finns ju så mycket fint att göra. Även julmat och julgottor kluras på.

Nu ska vi hålla oss friska tänker jag. Har varit en del vabbande den senaste tiden. För egen del springer jag på reumatologen för behandling av inflammation i bäckenlederna. Så sent som i tisdags fick jag en kortisonspruta i ländryggen. Hoppas den har den effekt som förväntas då det gjorde ont som in i piiip att få den.

Nu ska jag snart köra till jobbet för att ha ett stängningspass. Ha det!

/ L

Likes

Comments