Nå er det jo allerede ni dager siden jeg hadde bursdag og fylte 22 år, så denne antrekksposten kommer i seneste laget, men bedre sent enn aldri, eller hva? Jeg eeelsker jo bursdager, og i år ble den virkelig megabra! Ifjor var det min første bursdag uten mamma, og selvom jeg kjente på det i år også var det ikke like tungt. I tillegg har det skjedd mye på ett år, og det ble rett og slett bare en skikkelig bra dag med kake, mat, venner og masse fine gaver!


De siste tre årene har jeg hatt en tradisjon med å spise ute på restaurant med vennene mine på bursdagen min, og i år ble intet unntak. I 2017 og 2018 ble jeg overraska av bestevenninna mi med at hun hadde invitert flere enn jeg trodde, men i år fikk jeg "heldigvis" invitere selv, haha! En ting er å bli overraska to ganger (som var superstas), men å skulle bli overraska enda en gang var lite sannsynlig og hadde nesten begynt å bli litt flaut. Så i år gikk turen til Pigen i Drammen hvor kjæresten og åtte flotte venner ble med ut på middag, noe som var superkoselig!


- Vilde

Liker

Kommentarer


Hallooo alle sammen og god søndag! Her sitter jeg, fortsatt med litt 50's feeling etter gårsdagens bursdagfest, og har kosa meg maks med å redigere disse bildene for å få dere til å føle gårsdagens vibe. I år bestemet jeg meg nemlig for å ha temabursdag, hvor valget da falt på 50-tallet som tema. Jeg digger virkelig 50-tallsstilen, både med tanke på klærne, musikken og ikke minst den velkjente diner-stilen.


Sjekk så rååålekre disse jentene var, herlighet, jeg elsker virkelig hvordan de tok temaet helt ut - de strååler! Flere av gutta hadde også fått på seg skinnjakke eller dress og kunne nesten kommet rett ut av filmen Grease.

Det ble selvfølgelig servert burger, pølser og fries i kjent diner stil. På kjøkkenet kan man vel si at det ble relativt kaotisk når man skal lage 18 burgere, 20 pølser og få pommes fritesen ferdig samtidig, men med god hjelp ble det mat til slutt og det smakte sykt godt!


I løpet av kvelden ble det masse dansing til 50-tallsmusikk, hvertfall fra min side, blant annet til "Jailhouse Rock" av Elvis, "Lollipop av The Chordettes og "Greased Lightnin'" fra Grease. Dansingen (og kvelden) blir også mye morsommere med kjolen+underskjørtet jeg hadde på meg, altså, jeg bare ELSKER det. Det er forresten fra Retropiken (HER), og dere aner ikke hvor glad jeg ble med en gang jeg fikk den på meg, haha, er nesten litt tullete!


Det ble hvertfall en veldig velykket kveld, og klønete meg klarte selvfølgelig å vrikke foten og tryne pladask på gulvet foran alle, haha det var kveldens store latterkrampe for meg hvertfall! Det beste var at jeg filma akkurat da jeg falt, så plutselig hører man bare et stort smell og ser kameraet filme opp i taket, haha, jeg ler meg igjel! Om man kjenner meg godt, vet man at dette er syykt typisk meg.

Håper virkelig det blir flere temafester fremover. Kan ihvertfall glede meg til Halloween, selvom det fortsatt er over én og en halv måned til.


Hvordan har deres helg vært?

Liker

Kommentarer


Hei alle sammen! I går hadde jeg bursdag og i den anledning måtte jeg selvfølgelig bake en kake - denne gangen en kake jeg ikke har bakt før, nemlig gultorkake. Gulrotkake er jo sååå saftig og digg, og oppskriften til Ida Gran Jansen var virkelig perfekt! Altså, denne må dere virkelig prøve om dere liker gulrotkake like godt som meg.


DU TRENGER:
KAKEBUNN:

250 gram sukker
2,25 dl rapsolje
4 egg
300 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
2 ts kanel
1/4 ts malt muskat
1 klype salt
250 gram revet gulrot (ca 4-5stk)
1 revet grønt eple

KREMOSTGLASUR:
100 gram romtemperert smør
250 gram kremost, kjøleskapskald
125 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft (valgfritt)
2 rivde gulrøtter (valgfritt)


SLIK GJØR DU:
KAKEBUNN:
1. Rør sammen sukker, rapsolje og egg i en bolle.
2. Vei opp og bland sammen alle de tørre ingrediensene (hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker, kanel, malt muskat og salt) sammen med det våte.
3. Forvarm ovnen til 175 grader, kle en 22 x 33 cm kakeform med bakepapir og sett til side.
4. Skrell og riv gulrøttene og det ene eplet med et rivjern og rør det inn i resten av kakerøren. Røren skal bli relativt tykk.
5. Hell røren i formen.
6. Stek kaken i 35 minutter midt i ovnen, eller til den er gjennomstekt, men ikke overstekt.
7. Avkjøl kaken før du tar den ut av formen.

KREMOSTGLASUR:
8. Bland alle ingrediensene sammen i en stavmikser/ foodprosessor/blender/kjøkkenmaskin til en jevn og myk kremostglasur.
9. Fordel den tykke glasuren på kaken.
10. Skrell og riv ca. to gulrøtter og fordel utover kaken som pynt og ekstra god smak!


Kommer du til å teste ut denne oppskriften? :-D

Liker

Kommentarer

@