HVA SYNES JEG OM CORONAVIRUSET & 20 TING Å GJØRE NÅR DU ER I KARANTENE

God søndag alle sammen, hvordan går det med dere? De siste dagene har vært helt tragiske, med tanke på dette viruset. Nyheter, sosiale medier, menneskene, de tar helt av.. men jeg synes det er bra, for det er vel en grunn til det? Jeg tror ikke alle sammen skjønner hva dette her betyr, og det gjorde ikke jeg heller i starten. Men nå som jeg sitter å titter mer på sosiale medier og leser nyheter, så skjønner jeg at nå, skjer det noe. Flere og flere blir smittet, folk dør, flyplassene blir stengt, folk får bøter om de har hjemmefester, gatene er tomme, ingen er på jobb, skole eller i barnehagen, flere tusen i karantene... Jeg skal være helt ærlig å fortelle dere, at jeg er redd. Redd er jeg, fordi ikke jeg eller du, vet hvordan dette her skal ende opp. Jeg er redd fordi ikke alle tar det på alvor. Jeg er redd fordi jeg kan bli smittet, eller være bærer av dette viruset og smitte andre. Jeg er redd fordi jeg kan dø. Nå er jeg, som mange andre her, i karantene. Jeg ble satt i karantene idag, etter jeg hadde fått snakket med legevakta. Jeg ringte de fordi jeg følte meg veldig syk, sånn skikkelig forkjølet. De ba meg da om å sitte hjemme, og ikke komme meg ut av huset, på minst to uker. Jeg sitter nå i sofaen, drikker varm te og har medisiner rett ved siden av meg og tenker, hva skal jeg gjøre hjemme i minst 14 dager? Jeg har aldri vært hjemme så lenge, uten å komme meg ut av huset... Så nå tenkte jeg å dele mine tanker, og tipse dere andre, hva dere kan gjøre hjemme når dere sitter i karantene.

1. Slett gamle bilder, filer og programmer fra mobiltelefonen og pcen din.

2. Rydd og vask i alle skuffene dine som du har hjemme. Både på kjøkkenet, på badet, i stuen og andre steder i huset. Kast det du ikke trenger, og sorter det du beholder på en ryddig måte.

3. Rydd i sminken og i velvære produktene dine. Kast gamle produkter, eller de produktene du vet du aldri kommer til å få bruk for, det tar jo bare plass.

4. Vask sminkekostene dine.

5. Rydd og vask i klesskapet ditt. Gå gjennom alle klærne du har, og kvitt deg med det du ikke trenger. Kanskje du også finner noen ødelagte eller møkkete klær.

6. Vask alle vinduene hjemme, både innenfra og utenfra. Det er veldig mange som sier at de ikke har tid til det, eller ikke orker, men nå, har du ivertfall tid til det.

7. Vask hele huset/leiligheten/rommet. Altså da mener jeg både tak, vegger og gulv. Ta en skikkelig rens, for det kan være lurt noen ganger. Jeg har gjort dette noen få ganger, og jeg skal innrømme at møkkete gjennom tiden, blir det.

8. Trene & tøye. Nå som du er hjemme, har du masse tid til å trene, tøye eller bare ta noen yoga øvelser. Sett deg ned, les på nettet eller se det på YouTube, og prøv ut selv!

9. Er du student? Sett av en eller to timer til lesing og oppgave-løsing. Da slepper du å glemme pensumet og er da forberedt til å komme tilbake på skolen.

10. Vask bilen din. Både innenfra og utenfra.

11. Lese blogg innlegger og se på YouTube videor.

12. Spille spill. Det finnes så mange spill som kan passe alle sammen.

13. Male. Skulle du ha fikset på en vegg eller to? Kjøp maling og mal veggene dine. (Bare husk å få en annen til å kjøpe maling for deg)

14. Vask alle putene og pleddene du har hjemme.

15. Støvsug sofaen og vask stolene du har hjemme hos deg.

16. Rydd ute hos deg. Plukk opp søppel og kost vekk sand og steiner rundt huset ditt.

17. Lag alle måltidene som ¨hjemmelagd¨. Få en til å kjøpe inn varene du trenger, og prøv å lage maten selv.

18. Gå en tur. Om du ikke bor ved så mange mennesker kan du fult mulig komme deg ut å gå tur. Frisk luft er også bra.

19. Chatt & skype med vennene dine. Lag en gruppe og snakk sammen. Send noen koselige meldinger til besteforeldre eller noen du ikke har sett på veldig lenge.

20. Hudpleie. Tid til deg selv.

Liker

Kommentarer

zahrahadii
zahrahadii,
Så mange gode tips <3 Ta vare på deg og dine nærmeste!
nouw.com/zahrahadii
ViktorijaLeif
ViktorijaLeif,
Takk, samme til deg!🥰
nouw.com/viktorijaleif
malinkirstine
malinkirstine,
Så vacker du är <3
nouw.com/malinkirstine
ViktorijaLeif
ViktorijaLeif,
hjertelig takk!💗
nouw.com/viktorijaleif
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
GUUD så vacker!! Himla bra tips du ger också, bra att ha med sig haha <3
nouw.com/emmaengstrom
ViktorijaLeif
ViktorijaLeif,
Snille deg, tusen takk! Håper du får en strålende dag!❤️
nouw.com/viktorijaleif