16 EKSAMENS TIPS TIL DEG

Hei alle sammen, og god torsdag! Hvordan går det med dere? Imorgen har jeg min første eksamen som sykepleierstudent, og jeg kjenner jeg gruer meg litt til det. Jeg har prøvd mitt beste å forberede meg, og jeg tror jeg skal klare dette, men man vet aldri. Eksamen er noe alle, eller de fleste må gjennom, og nesten alle sammen synes det er grusomt. Det gjør jeg ivertfall, og jeg tror det er helt lov å synes det, haha! Så, siden jeg har eksamen imorgen, og en annen om ikke så lenge, så tenkte jeg på dette innlegget å dele med dere mine beste tips, under eksamen. Kanskje det hjelper en, to eller flere her i verden. Les under!

1. FROKOST. Spis frokost. Det hjelper deg både til å våkne opp, og holde energien oppe de første timene. Husk at frokost er det viktigste måltidet ditt!

2. GOD TID. Vær tidlig ute og sørg for at du kommer tidsnok, og helst før, på eksamens plassen din. Det gjør at du slepper å stresse og tenke over at du ikke rekker å møte opp, eller at du får veldig dårlig tid til å gjøre deg klar når du kommer frem.

3. UTSTYR. Husk å komme med riktig utstyr, altså om du har skriftlig eksamen med forskjellige utstyr, eller ladet pc/mac om du har eksamen på det. Husk også lader! Dette er fint å gjøre kvelden før.

4. GOD SITTE PLASS. Om du har mulighet, finn deg en god plass å sitte. Et sted der du føler deg mest komfortabel.

5. HA MED MAT/DRIKKE. Det er viktig at du får i deg nok væske og mat under eksamen, for det hjelper deg til å holde deg våken og konsentrert. Jeg pleier å ta med meg frukt, nøtter, yoghurt og lignende ting under eksamen, og som tørste drikk/væske, bruker jeg vann.

6. LES OPPGAVEN NØYE. Når eksamen er igang, får du utdelt oppgave/oppgaver. Sett deg godt inn i oppgaven og les NØYE hva oppgaven spør om. Det er veldig lett å tro noe annet, også svarer du noe helt annet, enn det oppgaven spør om.

7. MARKER. Når jeg har fått oppgaven, og har lest gjennom den, markerer jeg viktige ord i oppgaven. Det hjelper meg til konsentrere meg om det oppgaven spør om. Spesielt spørreordene, som er lett å blande.

8. NOTER. Mens du markerer oppgaven, skriv stikk ord ved siden av, som hjelper deg til å huske hva du har lært, og da besvare oppgaven på en lettere måte.

9. SJEKK POENGSUM/VURDER TIDEN. Ved hver eksamens oppgave står det hvor mange poeng du får, ved riktig besvart oppgave. Det kan hjelpe deg til å beregne hvor mye tid du skal bruke på hver eksamens oppgave, og i tillegg hvor mye du skal besvare.

10. BEGYNN. Begynn med å svare på oppgavene som du kan besvare godt. Da er du ivertfall ferdig med de, og kan fokusere på de som er vanskeligere, eller mer utfordrende. Jeg begynner alltid med de oppgavene som jeg vet jeg kan besvare godt, også bruker jeg resten av tiden min på de oppgavene jeg vet er vanskelige for meg.

11. HOPP OVER. Husker du ikke hva du skulle skrive ned, hopp over, og begynn på neste oppgave. Det pleier som regel å komme tilbake, ivertfall for meg. Da slepper du også å miste noe av tiden din.

12. IKKE LET ETTER SKRIVE FEIL. Å lete etter feil eller skrive feil er mange som gjør under eksamen, og det gjorde jeg også før. Jeg har prøvd å slutte, og endelig gjør jeg ikke det lenger. Jeg følte at dette tok mye av tiden, og jeg glemte bort ting som jeg ville skrive ned i oppgaven. Så under hver eksamen, som er på pc/mac, gjør jeg det helt til slutt, når jeg føler meg ferdig.

13. LES GJENNOM. Når du er ferdig med å besvare oppgaven, les godt gjennom besvarelsen, og sjekk om du har flyt i teksten, eventuelt feil, riktig skrift/størrelse, avsnitt osv. Da blir sensor litt glad, haha!

14. LAGRE. Husk å lagre filen din! Da slipper du å miste alt om du er så uheldig og får noe feil med pc/mac.Jeg lagrer veldig ofte, fordi jeg er redd for å miste mye av besvarelsen min.

15. BRUK TIDEN. Det handler ikke om å bli først ferdig. Bruk tiden din godt, og ikke tenk på de andre rundt deg som går ut før deg. Det gjør bare at du blir mer stresset og tenker at de andre kunne mye mer enn deg og ble mye fortere ferdig.

16. IKKE GI OPP. Om du ikke husker noe av det du skal besvare, skriv noe ivertfall, som kan være riktig. Det kan hende at du får noen poenger for det, og at du ikke stryker. Litt er bedre enn ingenting, husk det!

Håper noen av disse tipsene vil hjelpe noen av dere, så ønsker jeg bare lykke til, til meg som og alle andre!

#nouw #nyttinlegg #skole #skoletips #eksamen #eksamenstips #tips #råd #lykketil

Liker

Kommentarer