hei! Nå er det lenge siden jeg har blogget. Jeg har mange ganger startet å skrive innlegg men ikke fått til å poste de.. det har skjedd så utrolig masse den siste tiden at jeg har rett og slett bare måtte tenke på meg og Nadine. Jeg kan nå fortelle litt av det som har skjedd ihvertfall. Nadine er blitt 1 år! vi feiret bursdagen hennes å hun storkoste seg, vi har vært innom sykehuset en tur for å sjekke om alt var bra med hjertet til Nadine og gledelig nok så var det ingenting galt! Jeg har også vært alene med Nadine siden 16 April så vi har snart ikke sett Adrian på 2 mnd! Nadine vil ikke snakke med han i telefonen og blir kjempesint om han sier hei til henne.

jeg og Adrian har det heller ikke så bra for tiden.. så tankene har vært mer der enn på bloggen for å si det sånn.. det sies at det første året som forelder er det tøffeste i ett forhold og i dette tilfellet så er det nok ikke sånn at foreldrerollen har ødelagt forholdet.. vi har vært kjærester samtidig som vi har vært foreldre å det har vi klart uten problemer. Vi hadde problemer en stund etter Nadine ble født og fikk da beskjed av hs at vi ikke kunne gå fra hverandre fordi det ikke var bra for barnet vårt.. så det var tydelig at vi ikke skulle tenke på hva som var bra for oss som personer.. vi klarte å bygge opp forholdet igjen å følte oss som nyforelsket men så skjedde nye ting som ødela for oss så hær sitter vi igjen. . så jeg kommer nok ikke til å blogge noe særlig på ene stund.. Adrian kommer hjem på fredag siden vi skal i konfirmasjon på søndag, han drar jo igjen på mandag men kommer hjem igjen på torsdag så jeg blir og bruke tiden godt sammen med han og Nadine nå framover. for han kommer ikke til å være så mye hjemme dette året.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Nadine Estelle

Det er et spørsmål som dukker opp hver gang jeg møter noen. Å hele spørsmålet gjør at jeg ønsker å begynne å gråte for det er faktisk helt forferdelig for oss som er vant til å være sammen med hverandre hver dag.. Nå får vi ikke prate med hverandre hver dag engang og det er ikke sikkert jeg får se min kjære før om 2 mnd..

Nadine snakker masse om pappaen sin men skjønner ikke helt hvor pappa er om vi skyper. Jeg liker virkelig ikke alle forandringene som skjer nå og det er faktisk utrolig flaut å innrømme.. så hver gang noen spør hvordan det går så svarer jeg at det går bra. å alt dette er noe jeg bare må godta..

Jeg, Nadine og Pjokken har nå flyttet tilbake hjem og det er så utrolig tomt! Jeg ser alle tingene til Adrian og skal sove i sengen vår.. Det er noe som får meg til å føle meg forferdelig ensom..

Jeg savner deg kjære!

Likes

Comments

Nadine Estelle

Ja, du leste riktig, Jeg er blitt alene med den lille prinsessen min, Noe som jeg aldri ønsket.. Det er tungt. De siste dagene har vært utfordrende fordi jeg ikke er vant til å være alene med henne, både jeg og hun er vant til å ha pappaen rundt oss hver dag. Men ikke nå lengre. På Lørdag dro han og vi vet ingenting om når vi får se han igjen. Vi har aldri noen anelse om når vi får snakke med han og når Nadine endelig fikk snakke med pappaen igjen over skype igår så ble det gledes tårer fra han når han fikk se utviklingen hennes, for hun har begynt å prate mer som om hun holder en samtale og hun har en måte og vise hva hun prøver og si med å blunke med øynene til den hun prater med og hun ler mer ordentlig av ting hun synes er morsomt. Nå er det ikke sånn at pappamannen vår er borte for alltid. Han er i førstegangstjenesten og for tiden holder han til på Madla utenfor Stavanger, så han kommer jo hjem igjen. Men det er uvant og ikke ha han her sammen med oss så jeg har pakket med klær og nødvendig utstyr og "flyttet inn" hos mammaen min og pappaen min en stund.

Jeg og Nadine gleder oss masse til Adrian kommer hjem på perm! Nadine snakker masse om pappaen din så det er tydelig at hun savner han men hun har fått for seg at han er på jobb så det er veldig greit for oss begge at hun ikke er lei seg for at han er borte. Vi skypet jo med han igår å da ble det litt sutring som kan tyde på at hun ville ha pappaen hjem, men det gikk raskt over og hun sov godt inatt, NÅR jeg endelig fikk henne til å sovne. Men kanskje natten ble reddet når hun fikk se pappaen din.


Vi alle har gruet oss masse til at Adrian skulle i forsvaret men det må gjøres og det var ikke grunn lengere til å utsette da Nadine alltid vil være der uansett og det hadde nok blitt verre for oss om Nadine var eldre og skjønte mer av alt som skjer. Det er en stor forandring og han skal være borte i 1 år og det kan hende vi bare får se han 1 gang i måneden men det er vel bedre enn ingenting?

Det er tungt for oss som kjærester og være borte og det er tydelig tungt for han og være borte fra både Nadine og meg, Men vi prøver å skype og snakke i telefonen hver dag og om vi ikke får snakket i telefonen så er nattameldingen blitt en ny trend. Vi har jo hatt langdistanse forhold tidligere hvor vi fikk se hverandre 1 gang i måneden, noen ganger oftere og noen ganger skjeldnere, det fungerte! så hvorfor skal det ikke fungere denne gangen? Det er jo som om han jobber borte så dette skal nok gå helt fint.

​Jeg elsker familien min! <3 Nadine Estelle <3 Adrian <3


-Viktoria Helen-

Likes

Comments

Nadine Estelle

Heisann! Jeg satt og så på debaddet på NRK1 tidligere idag. Der ble det snakket om barnevernstjenesten og temaet om vold mot barn kom opp. Og jeg kom til å tenke på at ikke bare i andre land men veldig nært rundt meg en plass blir barn slått eller knipset på fingrene om de rører noe, eller kanskje en mor eller far kliper barnet over munnen om barnet sier noe stygt, eller lugger barnet fordi barnet har lugget moren, bare for å vise at det gjør vondt.. Er der rett? NEI! Jeg mener at og bruke samme vold som barnet utforsker mot barnet er helt feil.. Hvordan skal barnet da lære at det er galt og slå, klipe, lugge, sparke eller noe? Når jeg var liten så kom jeg borti mange folk som klappet meg over fingrene om jeg rørte noe eller knipset meg på fingrene.. Det er vondt! men barnet lærer jo at det gjør vondt, men de voksne gjør sånn så da er det vel ikke galt.. Jeg selv kunne aldri funnet meg i å klapse Nadine over fingrene eller noe sånt om hun gjør galt.. Jeg kunne heller aldri stengt Nadine inne på ett rom uten at det var mulighet for henne og komme ut, om hun gjør galt.. for det er dessverre mange som gjør det og.. Vold er ikke greit uansett!

//Bildet er lånt fra google//

​Jeg har alltid vært glad i barn og jeg hater og høre at barn blir kjeftet på bare eller maset på.. for et barn har mange følelser og trenger å utforske, teste grenser og ikke minst teste tålmodigheten til foreldrene. Ja, allerede nå tester Nadine tålmodigheten min ig tester grenser men jeg kan jo ikke straffe henne.. Jeg prøver heller å overse henne til hun har funnet en leke eller noe å henge seg opp i for uten oppmerksomhet er det ikke morsomt å gråte fordi en leke ligger på en plass hun ikke liker eller at hun ikke får til og legge figurene riktig i kassen. For sånn er hun, hun skal klare men det er så vanskelig. Men hvordan skal hun lære at det ikke nytter å bli sint om jeg skulle straffet henne for at hun gråter? Hun kan jo ikke snakke så hun må jo få utrykke følelsene sine. og det samme tenker jeg om når hun blir eldre.


​Hva tenker du om å klappe fingrene til et lite barn som rører?

bruker du noen sånne metoder for å straffe barnet?

Har du sett noen som bruker sånn vold mot barnet sitt?

Likes

Comments

Nadine Estelle

Det jeg tenker å blogge om idag er noe som har vært MASSE oppe både på andre blogger og i artikler. For det irriterer meg så utrolig mye hvordan folk kan bruke ord på en så utrolig feil måte! Som mange har fått med seg så er Anna Rasmussen (mammatilmichelle) gravid igjen, med en ny barnefar. Men hva er galt med det? Ett barn er like velkommen uansett hvem som er faren! Og ordet "Hore" er brukt MASSE i kommentarfeltene.. Vet folk i det hele tatt hva ordet "Hore" betyr? for det virker ikke sånn! Man er ikke hore for at man har barn med forskjellige menn eller damer.. Man er ikke løs for at man har barn med forskjellige menn eller damer, og man er ikke lett på tråden av den grunn heller!

Her er betydningen av ordet hore, for det har jeg sett at MANGE av de som kommenterer trenger å lære: en hore er en kvinne som utfører seksuelle handlinger for penger med flere personer.

Unge mødre får utrolig mye press på seg uansett hva de gjør.. Å så snart en ung mor har valgt å få ett barn til så blir hun skjelt ut. Men en godt voksen mor som får flere barn med forskjellige menn får ikke hat som en ung mor. Anna Rasmussen er ikke en hore forde om hun har barn med forskjellige fedre. Hun er en god mor og hun gjør alt for barna sine! Hadde jeg fått enda ett barn med en annen pappa så hadde det fort kommet fram at jeg var løs, eller en hore eller noe sånt! men sånn er det ikke! At jeg har ett barn nå som var planlagt med den mest elskverdige mannen i mitt liv gjør meg ikke til en dårlig person. og om jeg hadde funnet meg en ny mann og valgte å få barn med han så hadde ikke det betydd at jeg var en hore! Anna er en helt vanlig person, hun har bare mye mer oppmerksomhet rettet mot seg enn meg som ikke er kjent for personer rund om kring i landet. Hun tåler like lite hat og hets som en annen helt vanlig person, Så hvorfor må hun få så masse hets? Hvorfor vil folk dra henne så langt ned?

Ett barn er like mye elsket uansett hvem som er faren! og noen er mer uheldig enn andre, men hva er forskjellen? en barnefar eller flere? det har vell ingenting å si så lenge barnet er elsket!

Min nydelige Nadine Estelle inne i magen min for MANGE måneder siden! SÅ HØYT ELSKET <3

​Viktoria Helen Lilleng

Likes

Comments

Nadine Estelle

Hei!

Jeg tenkte jeg skulle blogge om noe som er veldig viktig for meg å få fram! Jeg klarer ikke si dette til folk når de kommenterer hvordan jeg gjør ting fordi jeg ikke vil være slem.. jeg er alt for snill!

Jeg får ofte kommentarer om hvordan jeg gjør ting med Nadine, hvordan jeg bør gjøre ting og hvordan jeg ikke bør gjøre ting, å jeg blir glad for positive tilbakemeldinger men jeg gjør ting på min egen måte, akkurat som andre foreldre som gjør ting på sin egen måte. Jeg for eksempel gir ikke Nadine vanlig melk for det om noen synes det er tåpelig fordi barn før i tiden fikk vanlig melk. Jeg lar henne ikke spise masse sukker eller få mye av en ny ting om gangen fordi hun kan få vondt i magen.. der for eksempel mener noen at det kommer jo ut i bleien igjen, men hun må plages med vondt i magen fordi hun har fått noe magen hennes ikke er vant til. Jeg har fått kommentarer på at det er galt av meg å ta Nadine ut av sengen på natten om hun er urolig, men det er min måte å gjøre det på å jeg skal ikke trenge å sitte å forsvare måten jeg er en mamma på.. det er faktisk noe jeg ikke vil.. Jeg vet at jeg er en flink mamma og at jeg gjør ting rett men også galt.. Jeg er ikke perfekt men jeg prøver å få det så nært perfekt som mulig. PÅ MIN MÅTE..

Jeg vet faktisk ikke hvorfor men jeg føler at jeg blir sett ned på når folk kommenterer hvordan jeg gjør ting.. for ingen kan vel være like?

Likes

Comments

Heisann!

Idag er det fredag, og jeg kan vel egentlig ikke si endelig for jeg har jo helg her dag jeg. Adrian er på jobb så her sitter jeg alene å hører på musikk mens lille Nadine sover. Jeg tenkte at jeg skal snike meg inn i sengen jeg også snart men når jeg sier snart så går det bestandig en god stund før jeg får rumpa opp av sofaen for å faktisk gå å legge meg. Hehe. Blir liksom alltid opphengt i ett eller annet som gjør at jeg ikke kommer meg inn i senga. Jeg skulle veldig gjerne heller vært med mamma og de på campingvogna i stedet for å sitte her alene, men siden Nadine har en veldig svingende teperatur og form så turte jeg ikke det. Å det hadde uansett blitt veldig trangt i bilen og Adrian hadde måttet være hjemme alene en helg til stakkar. Så må han jobbe så må han jobbe. Nadine bryr seg egentlig ikke så mye om at pappaen er borte på jobb forde om hun er vant til å ha han hjemme hele dagen, for hun er så mammadalt for tiden at hun skal bare henge på meg uansett hva.

​Haha. Jeg har ikke vært helt plantet på jorden idag, jeg.. Dro på butikken for å kjøpe tørkestativ, kom hjem uten det.. Å jeg fikk noen kjempefine bilder av Nadine, så fant jeg ut at jeg hadde glemt å sette inn minnekortet så da hjalp det lite, for det var ingen bilder innpå der mer.. Haha!

Hva bruker du din fredagskveld til?

Likes

Comments

Nadine Estelle

Heisann!

Er noen dager siden sist jeg blogga.. Men dagene har gått i ett. Jeg hadde bursdag igår! Feiret den hos mamma, da min pappa (som også hadde bursdag igår) har vært i arbeidsulykke og ikke kommer seg ut døren med kaker, boller, kaffe, brus og gjester! Det var utrolig koselig med mine nærmeste til stede. Min fantastiske lillesøster kom og sov hos oss inatt og har vært her hele dagen til hun måtte hjem til leggetid, å det var koselig! Men også veldig slitsomt da Nadine ble syk og fikk feber idag, så hun ville jo ha all oppmerksomheten samtidig som lillesøster ville ha oppmerksomhet.. Vi spiste Taco til middag å fikk gjester som fikk servert kake. Barna lekte på gulvet OG DET VISTES ETTERPÅ :p hehe!

Jeg har sittet og tenkt en del på at for 1 år siden var jeg gravid. Og nå er lille Nadine snart 9 mnd! Tiden går så forferdelig fort! Hun lærer stadig nye ting og nå er det spytting som er tingen! Når hun har mat i munnen spytter hun det ut å flirer, samtidig som hun ser på pappaen. Hun er jo ekstremt mammadalt for tiden og skal til meg uansett hva det er for noe og uansett hva jeg gjør.. Så er ikke mye jeg får gjort om dagen når hun er våken. Så her om dagen når jeg trengte og gjøre ting så måtte jeg pent ta henne i bæreselene så hun fikk hjelpe til å bake kake, rydde og støvsuge. Hun elsker støvsugeren!

Tenk at det er 4 mnd bare til Nadine blir 1 år! og da er pappamannen borte.. Jeg gruer meg. For jeg har jo hatt Adrian her hele tiden. Han har vært borte 5 dager max og da bodde vi hos besteforeldrene mine så jeg hadde jo hjelp om jeg trengte.. Men sta som jeg er så tok jeg ikke imot hjelp.

Jeg har fått henvendelser om innlegget hvor jeg skrev om sjalusien min. Noen synes det var dumt av meg og poste det her for at jeg kunne sette Adrian i ett dårlig lys. Å da må jeg bare beklage om noen så på det sånn for det var virkelig ikke for å sette han i ett dårlig lys! Han er en fantastisk person med en personlighet man skal lete lenge etter! Jeg elsker han himmelhøyt og han er verdens flinkeste pappa og kjæreste som gjør alt for både Nadine og meg. Han hjelper folk rundt så mye som han har mulighet til. Så det var ikke for å sette han i noe dårlig lys, men heller for å fortelle om hvordan jeg har det. Så for å rette litt opp i det så kan jeg si at jeg er faktisk så teit at når jeg er sur så får ikke Adrian lov til å hjelpe til med noe, Jeg vasker klær, rydder, vasker hus, lager mat osv. med Nadine på armen for at han ikke skal få hjelpe med henne.. Jeg gjør det vel sånn for at jeg skal bevise for meg selv at jeg klarer forde om det er utrolig dumt av meg å bruke Nadine sånn.. Jeg tar meg selv i det og kan sitte å fortelle hvor feilene mine er og hvordan feil jeg gjør men jeg klarer ikke å rette opp i det for jeg vet ikke hva som skal til for at jeg skal klare å rette opp i det..

Men Adrian er verdens beste! Han setter alle andre framfor seg selv og er mannen i mitt liv! Vi har samme småproblemene som alle andre har og sånn er ett perfekt forhold. For ingen forhold er feilfri! Det var og mange spørsmål om tillitsbruddet som ingen andre egentlig har noe med. Ett tillitsbrudd kan være bare en liten ting som betyr så mye mer. Men det kan også være en stor ting som kan være mye.. Men i dette tilfelle så vet våre nærmeste om hva det gjelder og det er det som telles for oss.


​Viktoria Helen aka. MammaToria

Likes

Comments

Nadine Estelle

Hei!
har jo som sagt vært bortreist og pappamannen har vært alene hjemme.. Jeg hater å si det men jeg er en så forferdelig sjalu person at om han drar på besøk når jeg er borte så har jeg lett for å bli sur.. Det er utrolig trist at det har blitt sånn men han har dessverre bare seg selv å takke da vi har vært igjennom ett stort tillitsbrudd for noen mnd siden.. noe jeg sliter noe forferdelig med.. for jeg var ikke sjalu.. han kunne kysse andre jenter på kinnet bare han ikke skjulte det og ham kunne være med og prate med andre jenter uten at jeg reagerte..
Dette er noe jeg faktisk synes er utrolig flaut å snakke om å ikke minst vanskelig å innrømme.. men jeg gjør det.. for noen har reagert..

Jeg får til og med høre fra Adrian at jeg må skjerpe meg.. Men han av alle burde vite at det ikke bare er å skjerpe seg og han av alle burde forstå men selvfølgelig så vil jo han at jeg skal stole på han å det skjønner jeg å jeg tenker med meg selv når jeg er ferdig å være sur at jeg er megateit som blir sur for at han er på besøk eller noe.. men alle andre sjalue folk vil forstå! å jeg tror at etter ett tillitsbrudd så er det lov å være sjalu..

i dette innlegget gikk jeg inn på veldig personlige ting som jeg bare måtte få ut så jeg håper at de som har negative kommentarer å komme med holder det for seg selv.

Likes

Comments

Nadine Estelle

Hei!
Nå blogger jeg mens jeg har muligheten for nå går det i ett for meg når lille ikke sover. Hun river ned alt og putter alt hun finner i munnen. Nå sover hun sin andre lur idag å har faktisk sovet i ca 2 timer! woho!
I går kveld fant Nadine ut at hun skulle våkne å ikke legge seg igjen så jeg styrte med henne til jeg selv bikket under.. jeg tror hun enda var våken når jeg sovna.
Så våknet hun igjen klokken 4 å fikk ny bleie før vi igjen sovnet.

klokken 07.45 våknet Nadine igjen og sto opp sammen med Oldefaren så fikk jeg ligge i sengen en liten stund til :) Adrian har jobb i helgen og er hjemme alene, stakkar! vi savner pappamannen men hallo! vi å nesten tåle å være borte fra han i ny og ne;)

Likes

Comments

mammatoria@mammatoria