Igår lagade jag min första veganska färssås och jag är så sjuk glad 
och taggad! Visserligen hade jag inga passerade tomater hemma, så 
den blev ketchup-baserad. Men jag älskar min sås ändå.

Den innehåller: heinz tomatketchup, heinz chilisås, alpros rismjölk,
plantis creamy cooking, random soya, anammas färs, svartpeppar,
vitpeppar, salt och oregano.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hm, från småländsk bonne till stadstjej. Det är mitt tredje år från lantlivet i Småland och jag har nästan från första dagen blivit introducerad till en vegetarisk livsstil. Det är inte förrän nu som jag har märkt vilken effekt det har gjort på mig.

Innan jag flyttade visste jag inte så mycket om vegetarianer och veganer, utan trodde mer att det var sånt folk var på film och i USA, typ. Jag kände liksom inte någon som hade valt en sådan livsstil medvetet.

Det roliga är att jag inte tyckt om kött utan alltid tagit så lite som möjligt och sett trevlig ut och bara.. fortsatt så. Tills nu, förstås. Nu lagar jag bara vegetarisk (läs: vegetarisk eller vegansk) mat hemma och mitt facebook-flöde svämmar över med posts från vegan- och vegetarian-grupper. Jag trivs så bra och är så inspirerad till att laga mat. Jag behöver inte oroa mig över att kasta eller röra kött. Det gör att den delen av mitt liv fungerar bra, någonstans ska det väl börja?

Likes

Comments

Den här långhelgen äger rum i Leeds, Storbritannien, hos min kära vän Sofia. Jag reste på egen hand med tåg och flyg. Eller, väl på flygplatsen träffade jag en mörkhyad rappare/streetdansare. Vi började prata en massa och det visade sig att vi skulle till ungefär samma ställe, så vi tog följe, vi satt till och med nära varandra på flyget. Vilken snäll människa :)Very well, nu börjar min tredje dag med äventyr och imorgon åker jag hem. På bilden sitter jag och Sofia och myser på hennes balkong dagen jag anlände. 

Det är fint att få träffa henne, det är svårt att få in tid och pengar för resor som engagerad student. 


Likes

Comments

Ligger i min säng denna soliga morgon. Hade storslagna planer för den här morgon: gå upp åtminstone halv 7, duscha, gå igenom de sista korrläsningarna, packa innan mitt möte kl 12. Men här ligger jag i min säng och klockan är över 9.Främst tänkte jag vara effektiv för att så fort som möjligt åka ifrån min lilla studentlägenhet för sommaren och släppas av hos min bästa vän för att ta igen massa saker, som jag vill prata om i irl. Visserligen hade jag kunnat berätta allt via telefon, men upplevelsen av att berätta för henne på plats och att kunna vara med henne är betydligt bättre.


Såå, det är bäst att jag sätter igång så jag får träffa min Frida idag.


Likes

Comments

Har ni sett Hallands finaste väg? Jag hade inte det förrän jag var ute och åkte med en god vän. Han har en god förmåga att finna fina platser och är snäll god att dela med sig av dem till mig. Jag uppskattar det hos honom. 

Likes

Comments

Jag har, som tidigare skrivit, att jag är otroligt förkyld just nu. Men idag när jag var ute och gick (yes, jag lyckas med det ibland!) passade jag faktiskt på att gå till apotektet för att se om det fanns någonting jag kunde göra åt min förkylning. Kände mig inte särskilt påläst. Väl på apotektet fick jag hjälp och apotekstanten nämnde Alvedon, hostmedicin, tabletter vid torrhosta, vila, vatten och nässpray. Det roliga är att jag alltid trott att jag använt nässpray, men det har bara varit koksaltlösning, som man kan använda hela tiden och hur ofta man vill, till skillnad från riktig nässpray. Hursomhelst hade jag allt annnat så jag köpte nässpray; och vilket räddning! Min näsa rinner inte alls och jag kan lukta och andas normalt! För alla framtida förkylningar kommer jag köpa nässpray igen. 

Likes

Comments

När jag vaknade upp idag var jag så sjukt snorig och halsen kliade. Bara så där kom det, utan förvarningar är jag sjuk igen. Jag hatar att vakna så, det ger ju inte direkt någon push för att klara dagen, om man säger så. Ändå tycker jag inte att jag ser så förjävlig ut som jag känner mig.

Kan säga att min plötsliga förkylning inte var det värsta som hände idag, utan i kombination med denna och en glappkäft till medarbetare på min praktikplats var dagen svår att ta sig igenom. Hur får man tyst på en glappkäft? Särskilt en sådan som ändrar värderingar och åsikter så fort man svarar annorlunda mot hans egna svar. Med denne glappkäft till skrivbordsgranne har jag upptäckt att jag har utvecklat ett ordförråd som går på auto, då jag gärna flyr iväg ifrån konversationen medan han kör sitt solo med att stoppa in en hörlure i örat i smyg, som jag använder för att visa att jag "lyssnar" och "hänger med i konversationen". Oturligt nog har han upptäckt att jag är fåordig och använder väldigt liknande uttryck med jämna mellanrum. Han kommenterar detta och ifrågasätter dem. Hur sjutton ska jag fortsätta att hantera denne glappkäft i 4 veckor till? Jag vill ju inte vara synligt otrevlig eller missa frågor som han stället. Ja, jag har råkat missa att svara då han ställt frågor och då har det blivit tyst och jag märkt att han lagt av när han väntar på svar. 

Så nu ligger jag i sängen och tar igen det arbete jag inte kunde utföra under dagen, med tanke på detta störningsmoment. Ligger därmed omringad med nässpray, toapapper och choklad. 

Likes

Comments

Idag har jag tusen tankar på gång. Sitter och slösurfar på twitter samtidigt som jag läser ur en bok från Nina Åkestam och funderar kring om jag har bokfört rätt i Kapitas medan jag funderar kring nya funktioner som jag kan googla fram till min hemsida för att imponera på min praktikplats. Jag vet inte vad det är, men jag känner att jag behöver kompensera så mycket efter att ha tagit någon dag ledig för att vila upp mig. Ni vet, den där känslan när man får ångest för att man inte gör någonting när man likaväl hade kunnat göra något sjukt vettigt och produktivt. Hej jobbiga onsdagkväll.


"Don't let the silly little dramas of each day get you down. For you are here to do great things"

Likes

Comments

Bästa vänner är guld värt ❤️

Likes

Comments

Varför är det så sjukt jävla jobbigt att gå upp ibland? Inte för att jag inte vill vara uppe och fånga dagen, utan för att ibland känner jag mig helt bedövad i sängen och somnar om på en minut och kan göra det tusen gånger om i timtal. MEN, nu är jag uppe och ska förbereda mig inför massa möten..

Likes

Comments