Tips til innredning av små leiligheter.

Sant skal sies at jeg er ingen ekspert på hvordan man skal innrede hjemmet sitt, eller hvordan sette sammen hva og hvor. Jeg har enkelt og greit en stor kjærlighet for å ha det fint rundt meg å få selv de vanskeligste og små leilighetene til å se store og fine ut, og ikke minst oppbevaringsplass. Jeg vil dele mine små enkle triks til hvordan du best kan utnytte plassen hjemme hos deg på en fin måte.

Det første jeg ser på i forhold til hvordan jeg skal innrede er fargen på veggene og gulvet. Det er ikke til å skyve under en stol at jo lysere fargene i rommet er, jo lettere er det å møblere og dekorere, og ikke minst at rommet ser større ut. Det samme gjelder vinduer. Mangen og store vinduer er tommel opp. Det er ikke alle som har muligheten til å påvirke disse to faktorene (mtp. de som leier leilighet uten mulighet til å male osv.), men det kan kompanseres med lyse møbler.

Det vanskeligste med å innrede små leiligheter er selvfølgelig plassmangel og oppbevaringsmuligheter. I mitt tilfelle bruker jeg oppbevaringsbokser av plast og med hjul til å ha under sengen og sofaen, og fine bokser / kurver til annet småplukk ellers i leiligheten. De hvite oppbevaringsboksene fra IKEA har jeg brukt både på kjøkkenet og i stuen. Enkelt design, med mulighet for merking av boksene. Dette er jo gammelt nytt, men fortsatt like relevant.

Velg deg en eller to fokuspunkter i leiligheten. Om det er en sofa i en knallfarge, eller et dominerende stuebord har ingenting å si så lenge det blir med en av to (eller to av to om du får det til å funke). Pass også på at du finner fargekombinasjoner som passer sammen, og bruk gjerne samme fargen flere steder for å skape sammenheng i rommet (f.eks samme farge på gardiner og pynteputer eller bordduk).

Speil er alltid en sikker vinner om du vil skape falsk plass i rommet. Et stort speil kan eksempelvis henges over sofaen eller stående på gulvet. Da vil rommet se større og du har et ekstra speil til å sjekke deg selv i, win win!

Ved mangel på sitteplasser, noe jeg selv har, er klappstoler et fantastisk alternativ. Praktiske når du får uventet mangen på besøk, og enkle å stable vekk når de ikke er i bruk.

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229