Ta opp gamle hobbyer

Hei igjen dere, og tusen millioner takk for all støtten og de fine tilbakemeldingene jeg fikk etter innlegget mitt i går! Altså, WOW! Det føltes godt å få lettet litt på tankene og følelsene jeg har gått med i lang tid. Jeg kommer til å oppdatere dere etterhvert på utviklingen og kom gjerne med både innspill, tips og egne historier. Jeg er ingen ekspert, men jeg har troen på at det kan hjelpe og bare.. snakke sammen? Jeg slår et slag for å bedre vår mentale helse, sammen.

Uansett. De av dere som kjenner meg og har kjent meg i lang tid vet godt at jeg er en skikkelig hestejente. Første gangen jeg satt meg på en hest var jeg vel rundt fem år gammel, og hobbyen tok seg raskt opp og ble en veldig stor del av livet mitt. For meg var det å være blant hester og stelle med dem god hjelp for meg og hvordan jeg hadde det. Det var mitt fristed kan man vel si. Man lærer mye av å holde på med dyr, ikke bare riding, men all slags dyr. Det er noen du må ta vare på og ha ansvar for utenom deg selv. Selv om det "bare" er dyr er det jo fortsatt levende skapninger som trenger mye omsorg. Noen ganger kan det hjelpe oss som personer å ta vare på andre, det gir en god følelse samtidig som det er noen som ikke dømmer deg og lytter til deg uten å svare med svada du ikke ønsker å høre. Gode greier med andre ord.

Jeg drev som sagt aktivt med hest og riding i mange år, nesten hver eneste dag. Jeg stoppet brått da jeg var rundt 18 år da den hesten jeg ridde på det tidspunktet dessverre måtte avlives på grunn av sykdom. Samtidig på denne tiden var jeg også i full jobb og havnet rett og slett i tidsklemma. Savnet var dog alltid der og jeg benyttet hver anledning jeg hadde til å prate om hest og hestelivet. Opplevelser og erfaringer ble ofte delt under lange, engasjerte samtaler med andre hestefolk.

Etter at jeg flyttet fra Vestlandet til Østlandet bestemte jeg meg for å ta opp igjen denne hobbyen som har preget store deler av livet mitt. Etter et lite innlegg på en hestegruppe på Facebook, fikk jeg svar av en koselig dame som hadde en hest som gjerne ville ha litt mer selskap og trening. Litt smånervøs sa jeg ja og tok turen til stallen der hesten sto. Et koselig sted med tre hester, ridebane og flotte turområder. Jeg var skikkelig nervøs for at jeg skulle sette meg på hesten og ikke ha den fjerneste anelse om hva jeg dreiv med, det var jo 10(!) år siden sist. Heldigvis gikk det bra og det viste seg at rideferdighetene mine fortsatt var der, ble bare litt støl dagen etter, haha. Hele sommeren i fjord ble brukt på å ri på lange turer og bare nyte. Jeg ble minnet på hvor mye jeg faktisk elsker denne sporten!

Fine hesten, Mac som han heter, som jeg er så heldig å få tilbringe tid sammen med. Jeg gleder meg til mange flere turer på denne karen fremover og gjennom sommeren. Vinteren har vært lang og kald og jeg tror både jeg og Mac gleder oss over at været blir varmere og finere.


Hvilke hobbyer har dere som leser bloggen min? Jeg vil gjerne høre om dem.

Enn så lenge, vi knegges!

Liker

Kommentarer

KP97
KP97,
Åh hest er bare den beste hobbyen! Selv rir jeg en kalbdblods xtraver også har jeg en hund jeg pleier å ta med meg i stallen, så deilig!nouw.com/kp97
vikkiholm
vikkiholm,
Nyt det, er virkelig helt fantastisk!😍nouw.com/vikkiholm
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229