Kirjasuosituksia loppuvuodelle...

Ääni- sekä e-kirjat ovat nostaneet suosiotaan entisestään. Voiko enää kirjallisuudesta nauttimista tehdä helpommaksi? Tämän pandemia-arjen keskellä äänikirjat nousivat itselle isoksi osaksi omaa arkea, jopa ei niin mukavista kotitöistä tulee siedettävämpiä, kun voi samalla kuunnella mukaansatempaava kirjaa ja lumoutua ihan uudenlaiseen maailmaan.

Olen tämän vuoden aikana kokeillut useampia äänikirjasovelluksia, mutta tällä hetkellä suomalainen Bookbeat on noussut omaksi suosikiksi kaikista kilpailijoistaan. Bookbeatin ehdottomia vahvuuksia ovat käytännöllinen käyttöjärjestelmä sekä erittäin kattava valikoima erilaista kirjallisuutta. Myöskin uutuksia tulee koko ajan lisää.

Pääsääntöisesti kuuntelen Bookbeatin kautta kirjoja, mutta myöskin muutamia kirjoja olen lukenut sen kautta tabletilla. Vaikka yleisesti ottaen yleensä olen ollut erittäin nirsonpuoleinen kirjallisuuden suhteen ja varsinkin nuorempana luetut kirjat painoittuivat tuonne fantasiamaailman syöväreihin

Bookbeatista löytyy tietenkin lapsuuteni ja nuoruuteni suosikit Harry Pottereista Neiti Marpleen. Koska äänikirjojen kuunteleminen on erittäin helppoa vaikka kotitöiden lomassa, jolloin huomaamatta tulee valittua kirjoja - joita ei normaalisti edes tulisi harkitsemaan.

Jos pitää valita yksi uusi kirjasarja, johon en ole aiemmin tutustunut, niin ehdottomasti Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta - sarja, josta on julkaistu suomeksi kaikenkaikkiaan kuusi osaa. Jokaisessa kirjan osassa seurataan yhtä siskosta, joka lähtee selvittämään kirjeen avulla omia juuriaan heidän adoptioisän kuoltua.

Jokainen tarina painottuu eri puolille maapalloa, mielenkiintoista kirjasarjasta tekee sen, että Riley on kirjoittanut jokaisen osan sen tapahtumapaikalla, eli kirjoissa kuvatuissa maissa ja kaupungeissa. Kirjan osat myöskin painottuvat eri vuosikymmenille.

Kirjasarjan ensimmäinen osa, joka on nimensä mukaisesti Seitsemän sisarta ei valitettavasti ihan täysin iskenyt minuun, niinkuin hehkutetulta kirjasarjalta odotin. Päätin kuitenkin jatkaa sarjaan tutustumista, enkä ole katunut hetkeäkään, sillä kirjasarjan toinen osa Myrskyn sisar oli mielestäni ensimmäistä osaa paljon parempi. Aloitin sarjan kolmannen osan, Varjon sisar, josta kuuntelin yhdeltä istumalta neljä-viisi tuntia.

<3:Viivi

Tykkää-merkinnät

Kommentit