Hej, godmorgon alla/ingen? jag vaknade precis och är fortfarande så jävla trött fast att jag sovit nästan 12 timmar. Behöver verkligen semester och bara får komma bort från allt här hemma ett tag. Idag längtar jag extra mycket efter den där vita sandstranden och ljusblå havet med skinande sol och en drink i handen (gärna med mycket alkohol) Det är inte långt kvar nu, på lördag lyfter vi. Just i år så känns det som en riktig jävla lättnad att slippa julen här hemma, förstå mig rätt jag älskar julen och att träffa släkt och vänner och utbyta paket och ja hela julstämningen liksom. Men i år så vill jag inte alls ha det så, jag orkar inte alla paket och att träffa hela släkten och vara artig och glad hela tiden. Just i år är det skönt att slippa. Ni kanske undrar varför och det är ganska simpelt egentligen, jag tror inte att jag mår så bra. Jag behöver verkligen komma iväg för här hemma känns det som att jag står still på samma plats hela tiden med frågor från ens nära och kära som "men du ska väl plugga vidare sen?", "du blir väl inte borta för länge för den (specifikt datum) så ska vi göra detta" och "jaha vem är han killen du träffar?".

Sanningen är att jag vet inte när/vad/om jag vill plugga. Jag vet att jag vill inom psykiatrin för jag tycker det är så otroligt intressant. Men jag har fortfarande grejer kvar från gymnasiet som jag måste läsa upp innan jag kan söka till universitet eller högskola. Mina föräldrar säger "det är bara att göra det!" men för mig har det aldrig varit så enkelt. Det är som en spärr i mig att om jag inte vill göra något och verkligen känner noll intresse för att göra det då är det nästan omöjligt för mig att bara sätta mig och "göra det". Det handlar om att jag inte känner att jag får ut någonting av det, varför ska jag göra någonting jag inte vill göra? jag vet att det kanske låter jättebarnsligt och dumt men det är lite så min hjärna funkar. För jag vet inte vad jag vill. Såklart får jag ju ut en fullständig gymnasieutbildning vilket gör att jag kan läsa vidare, problemet ligger i att jag inte vet om jag vill ha det. Jag vet inte ens om jag kommer komma hem från Australien igen för helt ärligt så har jag ingenting planerat och jag vill inte ha det planerat heller. Därför har jag bestämt mig för att leva i nuet ett tag och bara sluta oroa mig för framtiden, jag är trots allt bara 21 och har många år framför mig.

Och "killen" jag träffar? jag träffar massa olika killar hela tiden men jag vill inte ha något seriöst just nu. Ni vet kanske hur föräldrar är? man säger att "ja jag sover hos honom ikväll" och genast blir du bombaderad med frågor om hur länge ni har dejtat. Jag hade ett förhållande förut, vi gjorde slut i våras efter nästan 6 år tillsammans, vilket för övrigt är helt jävla sjukt. Men det funkade inte längre och jag är inte redo att bara hoppa rakt in i ett nytt förhållande för det har inte ens gått ett år och jag behöver få vara singel ett tag, ett bra tag. Jag vill bara vara själv och få göra det jag vill göra, jag kommer säkerligen bli förälskad och få mitt hjärta krossat många gånger om ändå och händer det så händer det man kan inte styra över sina känslor. Men det är i alla fall ingeting jag letar efter.

Så nu fick ni lite mer insikt in i mitt liv, hoppas ni har det bra i era! idag ska jag hjälpa min bästa vän handla julklappar (so much for skipping christmas) haha nej skämt åtsido. Ska handla lite målardukar också, har jag sagt att jag brukar måla? älskar det! att måla och skriva är lite min egen form av terapi. Har ni tur kanske jag lägger upp någon bild på vad jag målat någon gång... haha kanske.

Likes

Comments

​Jaha mitt första blogginlägg då då. Vet inte riktigt varför jag kände att jag skulle starta en blogg helt plötsligt, det var en sådan där ide som bara slog mig nu tio minuter i två på natten att "nej nu jävlar, jag ska fan ha en blogg!". Jag har inga planer på vad jag ska skriva om eller ens hur ofta jag kommer att skriva i den. Jag skriver väldigt mycket i vanliga fall men jag brukar inte publicera grejer jag skriver utan har det mest för mig själv sparade i gamla word-dokument. Men nu är det kanske dags att dela med sig, eller? Vi får väl se vad som hamnar här på bloggen och vad som förblir osett. 

Just nu så borde jag packa. Jag åker till Filippinerna på lördag och har inte en aning om vad jag ska ha med mig... Men jag slänger väl ner en bikini, solgalsögon och min gopro så ska jag väl klara mig. Jag kan vara den sämsta personen i världen på att packa, jag skjuter hela tiden upp det och så slutar det med att jag får panikpacka kvällen (läs natten) innan vi ska åka. Men jag har lovat mig själv att jag ska fixa det i tid denna gången så nu jävlar ska det fan göras! 

För att förtydliga så ska jag på semester med min familj över jul och nyår och kommer hem igen i mitten på januari. Efter det så har jag sen 2 veckor på mig att packa om väskan och säga hejdå till alla jag känner för att sen dra till Australien på obestämd tid. Jag börjar få lite smått ångest över detta, inte för att jag inte ser fram emot det för det gör jag men jag blir samtidigt lite ledsen för jag kommer sakna så många här hemma. speciellt mina två bästa vänner som typ hjälper mig med allt och alltid finns där, dem är så jävla bäst och jag känner redan en sådan enorm seperationsångest. Men det kommer bli en fantastisk resa och jag ska nog försöka att lägga upp lite bilder här medan jag är iväg. 

jaha vad har jag mer för tankar en natt som denna? helt ärligt så tänker jag på allt mellan himmel och jord och skulle jag skriva allt skulle det blivit en 1000 sidors roman. Så detta får väl räcka som första inlägg, tycker ändå det blev helt okej. Nej jag får väl ta tag i det där med att packa nu då och inte sätta igång en film på netflix istället... eller.... hmm svårt... det kanske blir netflix ändå. 


Btw en låt jag bara älskar just nu som går på repeat konstant på min spotify är Gittarer & bas, trummor & hat - Hästpojken (gammal låt I know men fett bra, in o lyssna!)

Likes

Comments