Header

Hej och varmt välkomna till min blogg!

Idag ska jag skriva mer om Kristet center, som jag är uppvuxen i. Är så sjukt tacksam för flera saker angående den här kyrkan. Pastorerna är fantastiska, man märker att de är stabila och stressar aldrig,utan händer det något som är en utmaning så tar de lugnt de ber över det som händer och läser guds ord och lyssnar in vad gud vill säga till de(församlingen).

De delar också med sig till församlingen och de flesta börjar söka gud.

Kristet Centers ungdoms pastor är helt fantastisk. Han brinner för oss ungdomar/unga vuxna och han älskar Jesus,en riktig Guds man😃


Församlingen


Välkommen till församlingen Kristet Center som är en expansiv församling i den nordöstra delen av Örebro. Genom vår hemsida vill vi på ett enkelt och översiktligt sätt ge en presentation av vilka vi är och den verksamhet vi lever med.

Kristet Center är en församling som tror på att Guds Ord och Kristi kärlek kan förvandla varje människas liv. Vi tror också att alla människor, unga som gamla, kan växa i tron på Gud – till andlig mognad, för att upptäcka alla rika välsignelser som finns i tron på Jesus Kristus.

Vi vill också hälsa dig varmt välkommen till att besöka oss via webb-tv eller direkt på plats i vår kyrka på Pionjärgatan 1 i Örebro. Våra söndagsgudstjänster börjar alltid klockan 10.00 varje söndag och våra ungdomsmöten klockan 19.00 varje lördag. (Direkt taget från deras hemsida)

Varmt välkomna!


Församlingen Kristet Center bildades den 19 augusti 1995. Det var ett steg som hade förberetts under en längre process som började redan 1993 när församlingen Västanås Center på initiativ av pastor Sven Nilsson bildades med ett 40-tal personer. De flesta av dessa hade tidigare varit knutna till arbetet på Västanås genom Föreningen Västanåsmissionen som sedan 1967 hade bedrivit verksamhet på platsen i olika former. När Västanåsmissionen ombildades till församlingen Västanås Center 1993 blev den nya församlingen ägare till de fastigheter som fanns på centret.

1994 togs ett ytterliggare steg då Gud ledde församlingens pastor Sven Nilsson att flytta tyngdpunkten från Västanås till Örebro. Detta initiativ kom också att beröra ytterligare en församling i Örebro, församlingen Nytt Liv. Genom tidigare kontakter blev det naturligt att de båda församlingarna ställde sig bakom bildandet av den nya församlingen i Örebro. Praktiskt skedde det på så sätt att båda församlingarna avslutade sina verksamheter och varje medlem gavs möjlighet att fatta ett nytt personligt beslut om de ville överlåta sig till den nya församlingsbildningen. Vid församlingsbildandet den 19 augusti 1995 medverkade pastor Ulf Ekman från Livets Ord i Uppsala.

Sven Nilsson hade det ledande pastorsansvaret för Kristet Center från församlingsbildandet fram till den 1 september 1998 då han överlämnade ansvaret till Per-Åke Eliasson som sedan dess är församlingens pastor. (direkt tagit från hemsidan)


Församlingens grunddokument

Med detta dokument vill vi ge ett uttryck för vad församlingen Kristet Center-Örebro står för och tror på, både när det gäller grundläggande lära angående församlingen, samt vårt uppdrag som lokal församling.

Vi tror att

Församlingens grund är uppenbarelsen att Jesus från Nasaret är Guds Son, Herre och Messias, Guds Smorde.

Församlingen består av människor, som bejakat Jesus Kristus som Herre i sitt liv och är villiga att låta sig förändras i trons lydnad efter Guds Ord.

Församlingens identitet är Kristi Kropp, uttryckt i en gemenskap av troende, som uppbygger varandra i sanning och kärlek.

Församlingens uppdrag är att vara Guds medarbetare för Guds Rikes utbredning genom att stå Satan emot och att i den Helige Andes kraft verka för människors frälsning, befrielse, helande och upprättande på alla livsområden.

Vi vill
Bejaka ett regionalt ansvarstagande för evangelisation och församlingsplantering.

Vara en lokal plattform för tjänster som Gud reser upp i landet till att utrusta de troende med Guds Ord, lära dem att använda sina andliga vapen och förlösa dem i tjänst i den sista tidens väckelse.

På det nationella planet stå tillsammans med initiativ som har en vision för folkväckelse.

Ta profetiska initiativ för att tydliggöra Guds Rike i enlighet med skapelseordningen och församlingens funktion i samhället.

Samverka med det profetiska skeendet i relation till Israel och det Judiska folket.

Kristet Center Örebro vill leva med ett starkt och expanderande missionsarbete och vara bärare av det missionsarv som finns i Örebro, inte minst från John Ongmans tjänst. I dag arbetar vi framförallt i Afrika, Europa och Mellanöstern och vårt arbete innefattar bibelskolor, pastors- och ledarträning samt församlingsplanteringar.

Vi vill också väcka upp ett medvetande och engagemang för mission genom undervisning och genom att anordna teamresor. Undervisning om mission gör att Gud kan röra vid våra hjärtan och teamresor ger möjlighet till egna erfarenheter av mission.

Även Pionjärskolan är uttryck för vårt missionsarbete och församlingen lever också med mission i ett socialt perspektiv. Genom vårt arbete Barnhjälp Soluppgång får många hundratals barn och ungdomar en möjlighet till överlevnad och utbildning för att längre fram i livet kunna ta ansvar för sig själva, sin familj och sin nations framtid. Dessutom finns vi med och ekonomiskt stödjer hjälpinsatser på många olika platser över världen. Vi är även starkt involverade i arbete genom barnbyn Neve Micahel i Israel. Ekonomiskt är vårt mål att 50 % av alla insamlade medel skall gå till mission.


Promiseland är namnet på församlingens söndagsskola. Samtidigt som de vuxna firar gudstjänst träffas alla barn mellan 3 - 11 år på Promiseland. Här har barnen kul tillsammans och får lära känna Jesus och Bibelns fantastiska berättelser.

Vi vill att varje barn som kommer till Promiseland ska få möta Jesus, lära känna honom som sin bästa vän och växa i sin relation med honom.

Promiseland startar klockan 10.00 och insläppet sker mellan 9.40-9.59. Klockan 12.00 är det hämtning.

För att vi lättare ska kunna anpassa undervisning och erbjuda aktiviteter utifrån barnets ålder har vi delat in Promiseland i olika åldersgrupper.

Promiseland small 3–6 år
Promiseland small delas in i olika åldersgrupper; 3-4 år, 4–5 år och 6 år. I grupperna är det samling med sång och bibelberättelse, pyssel, lek och fika.

Promiseland 7–11 år.
För denna åldersgrupp finns det varje söndag några olika workshop att välja på. Det kan exempelvis vara sport, pyssel, tävlingar eller bakning. Barnen bjuds på fika. Varannan vecka har barnen barnmöte. Det består av drama, undervisning, tävling, bön och lovsång. Den andra veckan har barnen en gemensam samling, där deras ledare vittnar om vad Jesus gjort i deras liv. Några gånger varje termin kommer en hemlig och spännande gäst på besök.

Grenadjärskolan

Grenadjärskolan är en kristen friskola som drivs av församlingen Kristet Center, men är i juridisk mening fristående. Huvudman för skolan är Stiftelsen Grenadjärskolan.

Vi har för närvarande en fullt utbyggd grundskola år 1-9, samt förskoleklass och 3-5-års-verksamhet med fritidsverksamhet.

Grenadjärskolan finns i nya fräscha lokaler i nära anslutning till församlingen Kristet Center. Skolan har en golvyta på över 2 500 kvm fördelat på skolans huvudbyggnad som är 1440 kvm, C-huset på 580 kvm och D-huset på 504 kvm. Utöver detta disponerar skolan också en stor matsal och en modern idrottshall.

Klicka här för att komma till skolans hemsida


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej och välkomna tillbaka till bloggen!!😃
Hur mår ni? Vad ska ni göra under sportlovet?
Jag ska vara på kortidsboendet i veckan och jag kommer jobba halvdag ons- Tors

Jag mår bättre och jag är utskriven från sjukhuset i Lindesberg.
Jobbar fyra dagar i veckan både hel och halvdagar trivs på jobbet. Har blivit tillsammans med en fanatisk kille som jobbar på samma jobb som mig och det funkar väldigt bra. Älskar honom så mycket, han är min ögonsten, mitt allt. Men Jesus och min kille betyder lika mycket, den kärleken jag känner för min Anton är obeskrivlig! Vill dela mitt liv med honom, om det är det Gud vill.

Mitt mående:

Inga självmordstankar/planer
Inte lika många konstiga drömmar om saker.
Inte lika nedstämd
Mindre panik attacker
Sover bättre
Äter bättre
Helt enkelt så börjar allt bli bättre, ibland kommer negativa tankar men har börjat lära mig hur jag ska hantera de när de kommer.

Så vad kommer hända kommande tid?|
Jag kommer börja fokusera på vad Gud vill göra i mitt liv, ska växa i min relation med honom och förstå hans kärlek för mig,lära känna honom på djupet. Och rota mig i hans ord, förbereda mig vad som kommer hända i framtiden. Det som är min kallelse det är vad Gud vill att jag ska inse.

Jag börjar förstå hans oändliga kärlek för mig, ja han älskar mig tok mycket, mer än vad jag förstår
🙌❤️😍
Jag har fått veta att jag ska få vara en troshjälte, innebär att jag kommer få vara med om stora ting som Gud vill att jag ska göra. Jag vet också att jag kommer få åka runt i världen och sprida evangeliet.
😀😀


Jag tänkte skriva lite om en kyrka här i Örebro. Jag kommer inom kort bli medlem i Kristet Center Örebro, jag är uppvuxen i den kyrkan, men i två-tre års tid så har jag varit medlem i Brickebergskyrkan.

Kristet center i Örebro är en underbar kyrka som brinner för mission, och vi kommer ha många konferenser och mycket annat under det här året,jag tänker när jag blir medlem att jag ska gå in i ungdomskören och sen får vi se vad Gud vill att jag ska göra.

Senare ikväll kommer jag skriva mer om Kristet center, finns så mycket att berätta om den här kyrkan! 😃

Tack för att du vill läsa min blogg!😃❤️

Likes

Comments

Gud är stor!
Hej alla som läser min blogg.

Hur mår ni? Har ni haft en bra dag?

Ni kanske undrar vad som händer i mitt liv?

Uppdatering| vad händer i mitt liv?

• Jobb (Daglia AB)

• Boendestöd

Utökad kortidsvistelse

Kanske gruppboende

Behandling  DBT snart

Mående går åt det positiva.

Min relation med Gud börjar växa mer och mer.

Ungefär detta händer mitt liv just nu. Jag är enormt tacksam för att jag haft bra vänner runt om kring mig ochmenar jag rätt människor även på avdelningen jag är .

Men hur mår jag just nu?| kl.18.00

Jag är trött mentalt för att det är mycket som händer nu i mitt liv.
Lite nedstämd,neutral
Självskadebeteende(ibland självmordstankar)

Idag ska jag skriva lite bibelord med mer.

Bibelord:

Ps 118:24
Tacka herren,ty han är god,ty hans nåd varar i evighet.

Fil 4:13
Allt förmår jag i honom som ger mig kraft💕

Praise him! Jon 8:12

Daughter of the Lord most high💕 Proverbs 4:23

We love because he first loved us.💕💕 1 Joh 4:19

But because of his great love for us God,who is rich in mercy. Eph 2:4💕

Jag kommer senare idag skriva lite vad som händer i min relation med Gud för tänkte dela mer av livet med Gud sen. och nu bara dela bibelord.

kram på dig! Gud älskar dig!💕

Likes

Comments

Wow!!! Jobb, boendestöd äntligen börjar det hända saker i mitt liv. 

Första dagen på jobbet| Daglia AB

Jag har lärt känna nya människor på mitt jobb,det känns bra att vara där. Jag jobbar två gånger i veckan onsdagar och torsdag.

Vad får jag göra där? | Arbetsuppgifter

Jag får göra lite allt möjligt som sortera ved,städning ute,men också mycket mer.
Får hålla på med musik,media och jag får laga mat med mer.

Jag ser framemot att få jobba där ett tag, vi får se hur länge men i alla fall till sommaren.
Har under de här dagarna fått reda på att jag fått boendestöd och vi har skickat en överklagan om gruppboende som jag sökt. väntar på besked om jag får gruppboende iaf skulle vara så faktiskt om jag fick det!

Tack för att just du vill läsa min blogg!💖

Likes

Comments

Välkomna tillbaka till min blogg!

Hoppas allt är bra med er? Jag mår sådär, ska få testa ny medicin mot ångest/nedstämdhet-

Det har hänt en några saker sen jag skrev sist i bloggen, skrev då om att jag hade sökt om sysselsättning och igår pratade jag med en från LLS och det visade sig att jag fått godkännande från LLS innebär att jag får jobba på daglig verksamhet och har fått plats på Daglia AB som innebär att jag får jobba med fastighetsskötsel, baka laga mat och hålla på med media, musik med mer.

Jag väntar nu på att få veta när jag ska börja osv, letar bostad fortfarande, folk runt om kring mig skriver just nu en överklagan eftersom vi fick avslag det är helt knäppt tycker jag. Har också skickat ansökan om utökad tid på korttidsboendet oklart om jag får flera timmar där, vilket hade varit väldigt bra för min familj. Jag och mina föräldrar behöver tid från varandra för att vi ska ha en stabil och bra relation. Men tror att jag kommer få boendestöd,utökad tid på korttidsboendet men också vill jag tro att jag kommer få gruppboende som vi sökt om... ni som är kristna som läser detta får gärna be för att saker ska lösa sig för mig.


Tack för att just du vill läsa min blogg!

Likes

Comments

Gott nytt  2018 på er!!!🎆🎉👏❤

God fortsättning säger hela Familjen Hällzon från Örebro.

Jag undrar verkligen hur ni haft det under jullovet? 

vad har jag gjort? | Kämpat för mina rättigheter.

Sökt borstad med särskilt stöd inom LLS men, när utredningen blev klar så fick vi/jag avslag på ansökan om boende. situationen hemma blir allt tuffare och mitt mående har förändrats jätte mycket.

Jag vet inte längre var jag ska ta vägen längre, kan inte bo hemma då det inte funkar... min relation med mina föräldrar är för....ja det blir ofta bråk osv. vilket påverkar mig och mina föräldrar väldigt mycket.

Vad kommer vi att göra?  | kämpa för att jag ska få det stöd och boende jag behöver.

Mina föräldrar, sjukvården och vänner runtomkring osv, jag ska försöka låta de kämpa för mina rättigheter för jag orkar inte det just nu som jag mår. 

Vi har sett att om jag bor hemma så kommer jag gå sönder ännu mer av att vi hemma, och vi har sett att jag är beroende av att ha folk nära mig nästan hela tiden och mina föräldrar kan inte ha den kollen på mig då de måste sjukskriva sig för att kunna vara hemma med mig på vardagarna.

Hur mår jag? | Ganska dåligt
Jag mår inte alls bra har extremt mycket ångest,hör röster och jag ser ingen ljus framtid😢om inte saker och ting löser sig med boende, stöd, sysselsättning osv.

Vill typ inte leva längre...så dåligt mår jag om jag ska vara ärligt.
Gör inget dumt,men vill göra det.

Jag skriver mer ingående i situationen ikväll eller imorgon.

Tack för att just du vill läsa min blogg!!!❤

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg!

God jul på er alla och gott nytt år! Jag Wiktoria önskar er en riktigt god jul.

Vad händer idag? - Kvällen

Jag har precis ätit julmiddag och efterrätt, nu väntar julklappsöppning och sen fika. jag kommer senare idag åka tillbaka till Lindesberg eftersom jag fortfarande är inlagd på psyk.... obestämd tid dock och jag börjar längta hem, men det är inte så bra att jag är hemma än för jag är fortfarande impulsstyrd och är beroende av att ha folk runt om kring mig som kan hjälpa mig när jag mår som sämst.

Just nu mår jag inte bra alls, det är krig inom mig. har stark ångest och suicidala planer och tankar. När jag kommer till Lindesberg så ska jag berätta exakt hur jag mår för personalen, vi hörs i ett blogginlägg senare ikväll då jag vet vad jag fått i julklapp. Kramar!

Likes

Comments

God jul på er alla! Imorgon är det gripande julafton!

Hur ska ni fira eran jul? Jag ska fira jul med min familj och mormor & morfar och farfar.

Efter jullunchen kommer vi öppna våra julklappar och sen fika lite, efter det kommer jag åka tillbaka till Lindesberg, På tisdag kommer jag åka till Örebro igen för att vara på korttidsboendet till fredag, på nyårsafton kommer jag vara i kristet center i Örebro och fira in det nya året 2018!


God jul på er och gott nytt år!


Likes

Comments

Wow snart är det julafton!! Vad ska ni göra då? Var ska ni fira jul?

Jag kommer troligen fira jul hemma med mina föräldrar, lillebror men också med min farfar.


Jag har inte önskat mig speciellt mycket i jul för jag vet inte riktigt vad jag önskar mig. förutom sminkbortar/smink så önskar jag att Jesus får vara centrum på julafton för det är absolut viktigaste!

Vi firar trotts allt att Jesus föddes på julafton för flera flera år sen. Vi kan läsa om julevangeliet i Lukasevangeliet kapitel 1 och kapitel 2.


God jul på er!! Och gud välsigne er!
Likes

Comments

Wow snart är det julafton!!🎄

Vad gör ni? Hur mår ni? Vad ska ni göra på jullovet?

Sorry för så dålig uppdatering i bloggen,
mycket saker är på gång just nu julafton,julkonserter...med mer.... planerar också vad jag ska skriva i bloggen.

Mår just nu ganska dåligt, mycket ångest orolig, förvirrad rädd för mig själv,suicidala tankar/planer. Jag är fortfarande inlagd på psyk och räknar med att komma härifrån vid nyår.

Det är mycket på gång har skrivit på olika papper. Ansökt om boende stöd, utökad tid på kortidsboendet, och daglig verksamhet.

Allt känns konstigt,jag är orolig, rädd för vad komma skall.(Rädd för framtiden) Jag är konstig, känns så ialla fall.

Folk  kanske tycker att jag är jätte konstig,Är jag det? Oroar mig så för det. Känner mig värdelös,alla tycker att verkar konstig/jobbig (tänker bara på mig själv) det är iaf vad jag upplever. Har jag fel?

Jag skriver ett nytt blogginlägg senare ikväll  kram på er!

Likes

Comments