THE USUAL

Igår kväll drog gänget och jag ut på middag för att fira både Inas och Meris födelsedagar. Födelsedagsbarnen hade bokat bord på Sergio's (till halv 8, därav rubriken hehe). Vi njöt av den goda maten och det goda sällskapet och innan vi visste ordet av det hade vi suttit där i tre timmar och restaurangen var så gott som tom runt omkring oss, med undantag för några enstaka bord.

Födesledagsbarnet Ina och hennes Pizza |Min mumsiga pizza Mediterranea

Jag och Meri, det andra födesledagsbarnet.

Efter middagen var vi alla relativt trötta och mätta, men jag, Linda och Meri bestämde oss för att njuta av kvällen ett tag längre och vinkade av de andra som skulle hem och vi slog oss ner för varsin drink på Piazza.

Puss och kram.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag tjuvstartade helgen idag och spenderade morgonen uppkrupen i soffan hemma hos mina föräldrar. Jag passade på att äntligen fortsätta läsa boken Sapiens av Yuval Noah Harari som jag inte rört i sen jag kom hem från Thailand i mitten av januari.

Denna bok är som mat för själen. Den får en verkligen att se saker ur ett helt annat perspektiv och släppa ens egen lilla tankevärld som man lever i. Jag kan inte vänta tills jag läst klart denna och får lägga vantarna på uppföljaren Homo Deus som tydligen ska vara ännu bättre än den jag läser nu.

Idag ska jag på middag och fira Meri och Ina som fyller år.

Puss och kram

Likes

Comments

THE USUAL

Världens vackraste vintersol har lyst upp Åbo de senaste dagarna. Vardagen rullar på i högsta växel och jag fångar alla solstrålar jag får i den friska luften medan jag springer mellan föreläsningsalar, studentcafér och skolbyggnader.

Igår pausade jag livet en sekund och bjöds på lunch av världens bästa mamma. Det blev ugnspotatis med vegetarisk fyllning och sallad från Saluhallen. Så himla gott.

Puss och kram.

Likes

Comments

THE USUAL

Hej på er!

Rätt längesen sist va? Jag har kikat in här och uppdaterat lite sporadiskt under det gånga året, men utöver det har bloggen stått på is ett tag.

För att göra en lång historia kort hade jag en period förra våren då jag var en riktig torsk på dokumentärer. Givetvis kollade jag igenom de väldigt omtalade dokumentärerna Cowspiracy, What the Health och The True Cost, som alla behandlar samhälleliga problem som dagens livsmedels- samt modeindustri för med sig. Det resulterade i att jag plötsligt fann mig i en riktig identitetskris där jag ifrågasatte både mig själv och samhället och våra delade kapitalistiska och materialistiska värderingar samt konsekvenserna av dem.

Jag ville ändra mig och mina vanor. Bloggen hade redan börjat kännas lite mer som en last än något kul jag faktiskt njöt av, men efter min lilla kris kändes det bara fel att fortsätta skriva en ytlig blogg där jag aktivt bidrog till att förstärka materialistiska värderingar.

Men nu är jag tillbaka med en helt ny hållbarare syn på livet. Jag lär mig och utvecklas ännu och har fortfarande en lång väg att gå. Men jag hoppas på att hitta likasinnade att peppas av genom bloggen och kanske även inspirera andra samtidigt.

Puss och kram.

Likes

Comments

Halv 8 hos Sergio's

" Igår kväll drog gänget och jag ut på middag för att fira både Inas och Meris födelsedagar. Födelsedagsbarnen hade bokat bord på Sergio's (…"

Morgonmys

" Jag tjuvstartade helgen idag och spenderade morgonen uppkrupen i soffan hemma hos mina föräldrar. Jag passade på att äntligen fortsätta lä…"

Vykort ur vardagen

" Världens vackraste vintersol har lyst upp Åbo de senaste dagarna. Vardagen rullar på i högsta växel och jag fångar alla solstrålar jag får…"

49

" Hej på er! Rätt längesen sist va? Jag har kikat in här och uppdaterat lite sporadiskt under det gånga året, men utöver det har bloggen stå…"

8

" Koh Phi Phi "

7

" Koh Phi Phi "

6

" Koh Yao Noi Sunset Resort @ Koh Yao Noi "

5

" Koh Yao Noi "

4

" Koh Yao Noi "

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw