Vegánság vagy nem vegánság? Vagy vega ?! / Vegan or What?!

bemutatkozásRecept/Recipe, Képek/Pictures

A címből is kikövetkeztethető ,hogy egy picit tartalmasabb bejegyzést szeretnék most kidolgozni számotokra.
Igazándiból nem is tudom ,hogy pontosan mióta foglalkoztat ez a dolog, de kezdem az elejéről .
Mikor létrehoztam az Instagram oldalam az volt a fő célom ,hogy önellátó életmódba kezdjek... és megmutatni másoknak is mennyire szuper dolog az, így jött az akkor még “keszitsdelmagad” Instagram profil név...majd én magam termesztek itthon mindent...Na gondolhatjátok mennyire valósult ez meg, de akkor jött az az érzés ,hogy nekem vissza kell költöznöm oda ahol kiskoromban éltünk , nagyon nagyon vidéken ... Ezután változott át az oldalam neve VIDÉKRE KÖLTÖZÜNK-re. Viszont itt a családom , a férjemnek a munkahelye, ami most egészen megfelelő neki. Bár Ő is nagyon szeret Ott , arra vidéken kirándulni és Ott a családommal lenni. Ahol most élünk lehetetlenség megoldani azt ami nekem az álmom . Reggel korán felkelni és összeszedni a kertből azt, ami az aznapi étel elkészítéséhez szükséges.

Azt vettem észre ,hogyha bárkinek is elkezdek erről mesélni legyen az az önellátó életmód vagy az,hogy helyes-e ,hogy állatokat eszünk,meg hasonlók és annyira ellenséges lesz,hogy fel tudnék robbanni, mintha rá akarnék erőltetni bárkire is bármit ,hogy hogyan éljen... elmondom az én érveim, és jön az,hogy a VEGÁNOK, VEGETÁRIÁNUSOK lenézik azokat akik nem azok és nagyképűek, hát én még ilyennel sosem találkoztam , sőt! Szerintem csupán csak arról van szó ,hogy céltudatosak és ha már valakinek van önbizalma , akkor beképzelt ...? Nem hinném.
Ha valaki teljesen összhangban van a testével , és békében él önmagával nem hiszem ,hogy elkezdi bárkinek is az életet megkérdőjelezni. Szerintem itt nem arról kell , inkább úgy írom ,hogy főleg nem arról kell vitázni ,hogy hús vagy nem hús, mindenkinek fel kell ismernie ,hogy ő mit tehet meg és mit nem ,hogy a teste rendben legyen és főleg a környezetünket ne tegyük még jobban tönkre , próbáljunk magunk után, kis lábnyomot hagyni a földön. 
Nem akarok jobban belemenni ebbe hiszen nem vagyok nagy szakértő a vegánságot illetően ( még, mert nagyon szeretnék) alig pár napja történt a nagy változás az életemben , nem tudnám megmondani pontosan, hogyan is történt de most tudom,hogy ez a helyes út .

Nagyon nehéz a gasztronómia szerelmeseként ,hogy ne akarjak elkészíteni mindent , gondolok most itt pl. arra ,hogy ha meglátok egy szuper jó húsos ételt akkor el akarom készíteni , félek ettől ,de nem szeretném ,hogy történjen ilyen.

A sütemény receptjeim tartalmaznak tojást és rendes tehén tejet is , vajat stb. Ezt még úgy érzem rendben van, de nem szeretnék senkit és semmit megölni aki már egyszer élt és hirtelen meggyilkolják , csak azért ,hogy én egy napra talán jól lakjak ... A jó Isten teremtett nekünk szép nagy földeket ahol megtudjuk termeszteni a szükséges élelmet ,fákat és megannyi dolgot de nem hiszem ,hogy kötelezne minket az állatok fogyasztására.

Kezdek rájönni hogyan is működnek a dolgok , Daisy Kalan által ismertem meg, hogyan lehet másképp is , és általa kezdtem el a hús mentes recepteket kipróbálni .
Ma is elkészítettem a gyümölcs levest amit ti is megtaláltok ha ide kattintotok. Nagyon sok receptje van még fennt amit én már alig várok kipróbálni .
A kis sógornőm, aki egyébként vegetáriánus , ő küldte el nekem Daisy egyik YouTube videóját , hiszen nekem is van egy 2 éves kislányom és úgy gondolta érdekes lehet számomra ,amit Daisy a két kisfiával beszélget .
Daisy YouTube csatornáját ide kattintva nézhetitek meg, a vegánság mellett ,szerintem nagyon sok témában tud a segítségetekre lenni.

Ebben a bejegyzésben szerettem volna egy étel fotót is mutatni hisz az a mániám. Esetleg ha még nem tudnátok mi legyen az ebéd ez szupi választás . Daisy gyümölcsleves receptjét vettem alapul de mint mindig általában most is elfelejtettem megvenni mindent hozzá, így úgy készítettem ahogy az itthoni alapanyagaim engedték.

Gyümölcsleves kókusztejjel / Fruit soup with coconut milk

A következőkre lesz szükséged:
•1 alma
•fél kiwi
•1 narancs
•300g fagyasztott eper
•500 ml kókusztej
•1 csomag vaníliás puding
•ízlés szerint őrölt gyömbér,fahéj és cukor

You will need:
• 1 apple
• half kiwi
• 1 orange
• 300g frozen strawberries
• 500 ml of coconut milk
• 1 pack of vanilla pudding
• to taste ground ginger, cinnamon and sugar

Nagyon , nagyon finom én nem bírtam megvárni míg kihűl. Két gyümölcs levest készítettem egyébként, ugye az egyiket a kókusztejjel a másikat viszont rendes tejjel ami a férjem számára készült . Nem volt nagy dolog külön magamnak megfőzni valamit.

#food #vegan #healthy #healthyfood #nouw #magyarblogger #food #foodstagram #foodies #foodlovers

Likes

Comments