Karácsonyi gesztenyés brownie / Christmas chestnut brownie

Recept/Recipe

•100g étcsokoládé
•100g tejcsokoládé
•100g vaj
•130g cukor
•1 csomag vaníliás cukor
•3 tojás
•125 g liszt
•3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
•1 csipet só

170 fok - 30 perc

• 100g dark chocolate
• 100g milk chocolate
• 100g butter
• 130g of sugar
• 1 pack of vanilla sugar
• 3 eggs
• 125 g of flour
• 3 tablespoons cocoa powder (unsweetened)
• 1 pinch of salt

170 degrees to 30 minutes

Gesztenye krém / Chestnut cream

•250g gesztenyemassza
•ízlés szerint méz

•chestnut paste
•honey to taste

Az elkészítés egyszerű , kövesd a következő lépéseket :

A vajat mikróban felmelegítjük folyékonyra, beletördeljük a két tábla csokoládét és kevergetjük míg homogénné nem válik. Ha szükséges dobd vissza még kicsit a mikróba.
A tojásokat a cukorral(a két cukrot már előzőleg összekeverjük) ki keverjük . A lisztet a kakaóporral és egy csipet sóval elvegyítjük, majd mehet a cukros tojásokhoz, és a végén a csoki massza is. Ilyen egyszerű !
Egy számunkra tetszőleges tepsibe/formába terítjük a krémet és a 170fokra elő melegített sütőbe kb. 30 perc alatt sütjük készre.

A gesztenyemasszát, ha fagyasztottat vettünk ,kiolvasztjuk majd a mézzel át keverjük, és készen is vagyunk, mehet a brownie-k tetejére.

Esküszöm ez életem legjobb és legfinomabb brownieja. Tökéletes lett , és a gesztenye topping eddig a legjobb ötlet, ami eszembe jutott valaha is. Isteni finom , csináltam egy gyerekeknek való díszítést is , kis bajszos brownie bácsikat. A karácsonyi asztalon megállja a helyét.

#nouw #nouwbloggare #food #foodstagram #foodies #foodlovers #foodiegram #foodpharmacy #foodblogger #hungary #magyar

Likes

Comments