Country Apple pie / Az én vidéki almás pitém

bemutatkozásKépek/Pictures, Magyar/Hungarian, Recept/Recipe

Hozzávalók

•500g liszt
•150g porcukor
•250g vaj / vagy kókusz olaj / én 100g vajat használtam és kb. 150g kókusz olajat
• fél csomag sütőpor
•2 tojás

Az almákhoz / kb.1 kg alma
•egy kiskanál fahéj
•150g cukor
•1 csomag vaníliás cukor
Plusz egy kis vanília aroma és citromlé

Képzeljétek ezeket az almákat édesapám hozta fel nekünk vidékről, onnan , ahova mi majd költözni szeretnénk. Nagyon sok almát kaptunk így hát mi mást készíthettem volna mint almás pitét.
Először is, jól meg mostam majd megpucoltam az almákat , lereszeltem és az előzőleg felsorolt hozzávalókkal, ízlés szerint ízesítettem.

A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.

A lisztbe belemorzsoltam a vajat majd a kókuszolajat. Aztán a sütőport és a porcukrot is hozzá adtam. Végül a 2 tojást , és jól összegyúrjuk az egész tésztát . Hűtőben pihenhet minimum 30 percet de szerintem minél többet hagyjuk bent ,annál jobb.

A tésztát kinyújtjuk és a formába helyezzük , ne felejtsük el a reszelt almából kinyomni a levet , ez nagyon fontos ! Egy szűrőn pillanatok alatt át nyomkodhatjuk és csak utána helyezzük a tésztára . A pite tetejére simán rá rakhatjuk a kinyújtott tésztát de mintákat is formázhatunk. Én, most először próbáltam ki ezt a szép csíkozott díszítést , van még mit gyakorolni. Kb. 40-45 percet sül a 180 fokra elő melegített sütőben.
Sajnos a végén elfelejtettem meg kenni tojással , ha ezt megtesszük nagyon szép fényes tésztát kapunk végeredményül.
Remélem ti is kedvet kaptok ,hogy elkészítsétek! Isteni finom és omlós lett, jó étvágyat hozzá!

2018.10.10

Egy újabb pite készült ma nálam, és még egy tészta pihen a hűtőben sütésre várva! Már meséltem róla ,hogy édesapám hozott egy nagy láda almát,így én neki álltam belőle pitéket sütni. Anyukáméknak visszük át majd a másikat , lassan már futárkodnunk is kéne, Fogadjátok szeretettel! Őszintén ez sikerült most a legjobban, a férjem is most igazán őszintén dicsérte, annyira boldog voltam már szinte könnyekben törtem ki...

Közben azt még el kell mesélnem, úgy gondolom az ilyet is meg kell osztani...a másik pitét is elkészítettem, nagy elkeseredettségemre nem sikerült. Nem ugyan ebben a fehér pite formában csináltam és az almák engedtek még ki levet ami összegyűlt a tészta aljára, eláztatva ezzel az egész süteményt. Sajnos nem tudtam az egészet édesanyáméknak oda adni. Tanulság, kapcsos piskóta formában, sose süss pitét!

Eddig erre vagyok a legbüszkébb, tudom nem szabad elégedettnek lenni, mindig törekedni kell a még jobbra! Lesz ez még ennél is jobb, de most úgy hiszem valami olyat sikerült készítenem, minta, díszítés és íz terén is amit még sosem.

#food #foodstagram #foodies #foodpharmacy #foodblog #foodblog #foux #foodlovers #foodiegram #country #apple #applepie #countrygirl #nouwlifestyle #nouwinspiration #nouw #nouwmamma #life #mylife #love #follow #mommylife #mommy #mom #family

Likes

Comments