Bodag / Az első bodag amit készítettem

bemutatkozásMagyar/Hungarian, Recept/Recipe

This description only contains Hungarian text.

Képzeljétek el,hogy ma újra nagy szerettel álltam neki sütni , főzni ,és ez most annyira feltöltött.
Napok óta Gáspár Bea (Bea Konyhája) live videóit nézegettem és szinte mindent el akartam készíteni én is. Most a bodagot választottam , elsőre szerintem nagyon jó lett , bár még sosem ettem és nem tudom milyen az igazi.

Kattintsatok a linkre és nézegessétek meg ti is a szuper videókat a receptekről!


Ahogyan én készítettem:

• 1 kg liszt
• egy egész friss élesztő
• 5-6 dl langyos víz

Nálunk a 250 fok a legmagasabb a sütőben így arra állítottam , a legalljára raktam a rácsot egy tepsivel.

Az élesztőt bele morzsoltam a langyos vízbe , hagytam egy kicsit állni majd jól össze gyúrtam a liszttel és 1 órát kelesztettem.
Miután meg kelt, belisztezett felületre tettem a tésztát és kb. zsemle méretűekre formáztam. Jól megnyomkodtam , kicsit kilapítottam. Sütőpapirra raktam majd mehet be a tepsibe a 250fokra. Addig sütjük míg eléggé fel nem jönnek és szép barnák nem lesznek. A külseje kemény de a belseje finom puha lett.

A bodag mellé Gyros ízesítésű csirkemell húst sütöttem , friss zöldségekkel. Isteni lett.
Nagyon szépen köszönöm, hogy megismerhettem egy új ételt amiről még sosem hallottam és a receptet .

Ha kíváncsiak vagytok egy finom Tiramisura akkor legyetek itt velem holnap is , várlak titeket a recepttel!

#bodag #recipe #recepttips #recept #nouw #nouwbloggare #nouwrecipe #food #nouwfood #foodstagram #foodies #foodlovers #veggies #gyros #chicken #new #tiramisu #newblog #magyar #hungary #newblogger #newblogpost

Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229