Förra veckan var det höstlov för mig vilket var välbehövligt. I onsdags bockade jag av en av mina bucketlist points, nämligen att sitta med i publiken hos Skavlan! Gästerna var Kygo och hans manager Myles, Kathy Griffin, Vanessa Redgrave och Kelly Clarkson (alla intervjuer finns ute på Skavlans youtube). Det var ett helt otroligt roligt avsnitt och vi skrattade hela tiden under inspelningen.

I torsdags var det dags för besök av mamma! Hämtade upp henne på Heathrow sent på kvällen, åt sushi på en sleten pub och visade henne mitt nya place. Helgen var fullspäckad med saker. Vi åkte till Greenwich, åkte båt på themsen, var i Skygarden, kollade julmarknader, åkte upp till Crouch End och Ally Pally där jag bodde under Au Pair året, Camden Market och igår innan vi sa hejdå på Heathrow var vi i Windsor. Hela helgen hade vi otrolig tur med vädret och hade en super bra helg.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag tänkte att när man nu ligger hemma med influensa och inte direkt har något som jag kan göra, för jag har verkligen noll ork i kroppen, så kan jag passa på att prata om hur en vanlig vecka för mig ser ut. Jag studerar alltså Internationell Politik på Brunel University i västra London, och jag går nu andra året på min tre år långa utbildning. Universitetslivet i England är ganska speciellt, och är en total förändring mot hur gymnasietiden ser ut i Sverige. När jag gick på gymnasiet så hade jag lektioner från 8-5 i stort sett varje dag, med någon liten håla här och där och lunch på det. Nu har jag 1-2 lektioner per dag.

Och såhär ser mitt schema ut nu.... Förra året hade jag ett ganska simpelt schema och utöver mina vanliga lektioner och seminarier hade jag även en extra lektion i mandarin som jag tyvärr inte kan fortsätta i år, istället pluggar jag mandarin på egen hand. Men som ni kanske förstår så är mina dagar väldigt olika och det kommer med sina för och nackdelar. Mitt sovschema är hemskt eftersom jag inte behöver gå upp tidigt på morgonen och det gör det svårt att motivera sig att gå upp tidigt, så första veckorna vaknade jag mellan 10-11 varje dag vilket inte var så jättebra. Nu har jag gått ner till klockan 9.30-10 och jag hoppas att kunna börja gå upp runt 9 varje dag.

Måndag: Den första lektionen jag har på måndagar (2-4) är 'Issues in American Politics' vilket är en fortsättningskurs från förra året. Varje lektion går vi igenom de olika doktrinerna och presidenterna från de senaste 50 åren och hur de alla kopplas samman för att kunna se ett mönster i det Amerikanske politiska systemet. Det är en otroligt intressant kurs och man kan redan efter några veckor se hur olika händelser från 70-talet har lett till att Trump blev vald som president, för det Amerikanska systemet är verkligen ett återkommande mönster.

Mellan klockan 4-6 har vi 'Comparative Political Institutions' där vi diskuterar de olika demokratiska systemen och hur vi skiljer dem åt, diskuterar vad demokrati är och hur det kan skilja sig från land till land och område till område. Det är en väldigt filosofisk kurs som utmanar en att tänka på de där jobbiga sakerna som man kanske inte vill. Är det verkligen ett demokratiskt system vi lever i? Vem har rätten att säga vad som är demokratiskt? Varför är det demokratiskt om det finns förlorare? Är det verkligen det bästa systemet för en regering? Det är en av de mest intressanta kurserna men kräver en hel del och lektionerna kan vara ganska långtråkiga då man varje vecka bygger upp en förståelse och nästa vecka bryter man den förståelsen i tur för att bygga upp den baserat på något helt annat.

Tisdag: Tisdag är den dagen som man varje vecka frågar sig varför man går dit. Inte för att den inte är intressant men för att tiden helt enkelt är riktigt irriterande. Jo det är ju skönt att vara ledig på dagen men man har inte direkt tiden att göra något innan. Därför blir tisdagar alltid mina slödagar, det är då jag alltid vaknar riktigt sent, kanske handlar mat, duschar, kollar på tv för att sedan gå till lektionen klockan 5. Ja klockan 5. 'Explaining Politics' (fortsättningskurs från förra året) är en analyseringskurs där vi lär oss om hur man på bästa sätt studerar politik, jämför politik, utför experiment inom politik etc. Helt enkelt en kurs i hur man utför studier, analyserar data, statistik och sedan skriver rapporter. Det är en kurs som tilltalar mig mycket då jag senare vill arbeta som analytiker.

Onsdag: Min lediga dag! Den dagen som jag är mest produktiv. Onsdag är den dagen som jag gör allt som jag inte orkar göra de dagarna då jag har något annat att göra. Jag är en tidspessimist, har jag något att göra om 4 timmar så känner jag inte att jag har tid att gå till Lidl och köpa mjölk som ligger mitt emot mitt hus typ. Ett stort problem för mig haha. Men onsdagar är de dagarna då jag alltid sätter mig ner, gör en lista med saker som ska göras och betar av den.

Torsdag: På torsdagar har jag 'U.S Foreign Policy During the Cold War' mellan klockan 1-3. Detta är en historielektion där vi lär oss kort och gott om Amerikansk utrikespolitik under kalla kriget och hur den utvecklades till det den var och hur den utvecklades till det vi har idag. En kurs som är otroligt intressant och där man får höra en hel del skit om vad USA har gjort och deras inställning till världen och deras position som 'världens ledare'...

Fredag: Mellan 9-11 har vi 'Theories of International Relations' som är ännu en fortsättningskurs, här får vi lära oss om de olika teorierna inom internationella relationer som realism, neorealism, liberalism, feminism och hur dessa spelar in i det stora spelet som är världspolitik. Vi rör även vid krig, terrorism och inbördeskrig/konflikter och hur dessa påverkar världen i det stora hela. Detta är en intensiv kurs med mycket nytt hela tiden då vi pratar mycket om filosofi och gamla koncept.

Den roligaste kursen detta året är helt klart 'National Security Intelligence' mellan 5-7 på fredagar. Och självklart får den populäraste kursen den sämsta tiden, kan säkert vara därför klassen har halverats.... Men förhoppningsvis ska vi byta den tiden då ingen är nöjd med den. Den här kursen är dedikerad till allt som har med säkerhet, analysering, spionerande, terrorism, att göra. De första lektionerna har vi diskuterat olika analyseringssystem som vi även själva kommer att använda oss av i framtiden och genom kursens gång. Vi har diskuterat svåra koncept som t.ex, 'suspicious behaviour' som de ofta pratar om här i London. Vad är egentligen misstänksamt? De närmsta veckorna kommer gå till att lära oss hur olika regeringar lurar andra regeringar och döljer viktig information etc. Till exempel om hur Indien gömde att de testa kärnvapen för hela världen i stort sett.

Där har ni i stort sett en inblick i mitt liv på vardagarna. Jag är otroligt nöjd med alla mina kurser detta året. Jag tänkte att i några andra inlägg kan gå igenom hur första året varit, hur det fungerar med universitetssystemet här, hur man kan välja kurser och allt möjligt som här till. Så ni får hålla utkik i fortsättningen :)

Likes

Comments

Efter en ganska så seg vecka av lektioner hit och dit så var det dags för en liten utflykt. Jag, Evelina och Angie bestämde oss för att tidigt på morgonen ta tåget ut till Cambridge för en heldag av turistande. Gick upp vid halv sju för att fixa mig iordning och ta tunnelbanan till King's Cross. Väl i Cambridge var det superfint väder. Passade på att göra det som alla andra gör i Cambridge, ta en liten båttur på kanalen för att se alla fina universitetsbyggnaderna och vandrade upp i ett högt torn för att se Cambridge från ett annat perspektiv. Det är verkligen en supermysig stad, lite som ett mini-London eftersom det var så otroligt många turister där. Efter en mysig fika så tog vi tåget hem, i brist på sushi i alla butiker blev det ett avslut på donken innan vi åkte åt varsina håll.

Likes

Comments

Hallå där, i förrgår klev jag på tunnelbanan och drog mig in till central för att shoppa lite till rummet och mig själv. Hoppade av på Covent Garden där jag köpte lite hudvårdsprodukter som jag letat efter ett tag. Efter det gick jag till itsu där jag köpte med mig lite sushi och gick ner till St. James's Park där jag satte mig på en bänk och åt. Innan det började regna gick jag in på en av mina favoritbutiker, Waterstones vid Piccadilly. Den bokaffären är en dröm! 6 våningar av alla sorters böcker, helt otroligt med andra ord. Fick med mig en upplaga av De vises sten, en Slytherin-upplaga för att fira 20 år av Harry Potter, nöjd tjej här!! Gick upp till Primark vid Tottenham Court Road där de har en massa inredning och Harry Potter tema, fick med mig några kuddar, galgar och organiseringskorgar! Imorgon drar jag mig in till Central igen för att möta upp Evelina och sedan ska vi till hennes nya hem, i Crouch End av alla ställen! Ska bli underbart att komma dit igen, det är lite som ett annat hem för mig. Ska gå in i min gamla mataffär och förbi min gata, och på söndag ska vi till Ally Pally farmer's market som jag saknat så mycket!Likes

Comments

Då var man tillbaka i sin vardag, eller ja nästa iaf. Jag landade på Heathrow i torsdags eftermiddag och tog bussen hemmåt. Packade upp mina saker och tog det ganska lugnt. I fredags inhandlade jag lite behövligheter som jag saknade i mitt rum innan jag åkte in till Central där jag mötte upp mitt älskade von gang. Vi hade en liten reunion-fika på Nero där vi snackade i ett antal timmar innan vi begav oss till Bill's.

Efter en härlig middag började vi traska genom London förbi Somerset House, utmed Themsen, South Bank och parkerade oss på en liten secret beach.

I lördags kom Evelina och Angie hit för en liten sleep over i mitt nya place, spelade cluedo och skrattade dagen lång. En riktigt bra första helg med andra ord!

Denna veckan är jag ledig, börjar lektionerna på måndag nästa vecka. Så denna tid kommer att gå till att förbereda allt jag kan och fixa i huset så att allt är klart tills att verkligheten kickar in på riktigt. Bilder på mitt nya place får ni i ett annat inlägg! Ha det bra!

Likes

Comments

Nu har jag i stort sett precis kommit hem till Sverige efter några dagar hemma i London. I söndags landade jag runt 10 på Gatwick i London och tog mig sedan hem till Angie i Streatham där hon och Evelina hade förberett en reunion brunch. Efter det följde massa snack som sedan övergick till en grillkväll. I måndags begav vi oss in till Central för att shoppa lite och sedan för att gå på en tv inspelning för en ny tv show. I tisdags hade vi en mysig Nandos picknick i Primrose Hill och bara njöt innan jag åkte ut till Uxbridge och hämtade nycklarna till mitt nya rum. Åkte hem och firade lite med ännu en till grillning.

På onsdagen fick jag hjälp av Evelina och Angie att flytta in, firade med en inflyttningspizza som alla ångrar. På torsdagen hade vi en liten myskväll med monopol och snack. Igår så sa jag hejdå och drog till mitt nya place där jag packade iordning lite innan jag begav mig till Heathrow och flög hemmåt. Nu är det mina sista semesterdagar innan jag börjar jobba igen på måndag. Tar emot lite att jag inte är kvar i London. Det är ju ändå mitt andra hem och lika ont som det gör att lämna familjen här gör det att lämna mitt liv i London. Men nu är det bara 5-6 veckor kvar innan jag är tillbaka i London på heltid igen och då tillsammans med mitt gang!

Det har varit en behövlig vecka med spel, sminklektioner, shopping, tjejsnack, skratt, ciderprovning, försök till grillning, tv shower och en massa annat.

Likes

Comments

Halloj, jag är tillbaka! Efter ett år kändes det som att det var dags för mig att återvända till min lilla blogg. Men istället som au pair så återvänder jag som student. Jag har nu intagit livet som en fattig student i en stad som har alldeles för höga hyror. Men jag älskar det! Som en liten nystart tänkte jag göra en liten årsresumé sen jag skrev sist.

Vi firade svensk midsommar i ett halvregnigt Hyde Park - ingen midsommar utan regn!

Jag, Evelina och Angie drog till Brighton!

Gick på Electric Daisy Carnival och såg alla heta DJs!

Jag spenderade i stort sett min sista vecka hemma hos Angelika med grillkvällar och hade ashärligt.

Letade pokémons hela dagarna med Leon och Elektra.

Sa hejdå till familjen på en av deras favoritrestauranger.

Tog ledigt hemma i Sverige och mentalt förberedde mig för att börja skolan igen.

Packade mitt pick och pack och flyttade in i studentkorridor.

Började lektionerna och skaffade underbara vänner!!!

Åkte till hem för att gå på Mamma och Carls bröllop! ❤

Flyttade ut ur en dålig studentkorridor och in i ett litet hus med mina vänner.

Spenderade en trevlig kväll på Winter Wonderland med mina nyfunna vänner!

Åkte hem för att fira jul och nyår med familjen.

Evelina och Angie fick se mitt place i La Svesia och vi hade en myshelg tillsammans!

Brorsan hängde med över till London och hade det nice, åt Nandos och gled runt.

Skrev uppsats efter uppsats....

Åkte hem över påsk och firade mamma!

Tillbaka i London förberedde jag mig för det sista av plugget och slutproven.

Gick på Ed Sheeran!

Von Gang återförenades i några dagar och det var underbart!

Gick på bal på Politics & History Society, vi konstaterade att den sög...

Såg Imagine Dragons med Alice!

Nu är jag hemma i Sverige och jobbar, jobbar och jobbar. Har lite semester som jag spenderar med la familia. På söndag drar jag tillbaka till London i några dagar för att åter igen återförenas med Von Gang och att flytta in i mitt nya hus med mina uni friends!

Likes

Comments

I fredags var jag ledig och mötte då upp Angelika i centrala London. Vi gick till en australiensk pub där vi kollade på Italien och Sverige matchen. Efter förlusten gick uppåt och tog skydd på Victoria's Secret n'r regnet öste ner. Spenderade lite pengar där innan vi åt en god kvällsmat på Friday's! Vart en riktigt trevlig dag.

Likes

Comments