Diagonalkomposition

I denna bild ser vi en diagonal linje och det bildar ett slags djup i bilden. På något vis leder betraktaren ut ur bilden. Bilden är tagen ur ett snett perspektiv men gör bilden mer interessant när tilde går på bänken.

Fågelperspektiv

Denna bild är tagen från ett fågelperspektiv, vilket betyder att man har tagit en bild som är ovanför ett motiv. Man kan säga att en fågel som flyger uppe i luften skulle tänkas uppleva sin vy såhär, Statyn ute på skolgården har tagits uppifrån och det får en bild av att statyn är mindre än vad den egentligen är.

Kors- och krysskomposition

I en kors- och krysskomposition kan vi se ett slags kryss eller kors i bilden. I denna bild lägger vi märke till pekarna och hur de två pelarna möts och bildar ett kors.

Gyllene snittet

Gyllene snittet betyder att någonting är uppdelat och förhåller sig till en sträcka och delas in i en längre del och en kortare del. I de här fallet är bilden tagen på en stol och vi ser att halsduken ligger lite mer åt vänster på stolen, alltså den kortade delen. Hade halsduken hängt i mitten av stolen hade bilden blivit mer symmetrisk. 

Symmetrisk komposition

(axial komposition) När motivet är placerat i mitten av bilden och har en spegelvänd sida. Denna bild blir lite stel och tråkigt och därför blir den mer liv i bilden när man fotograferar en asymmetrisk bild.

Komposition med förgrund, mellangrund och bakgrund

En bild där vi kan se en förgrund en mellangrund och en bakgrund. I den här bilden ser vi stolen närmast kameran därefter en till stol som är mellangrund och längst bort ser vi skåpen och lite fler stolar som är bildens bakgrund.

Komposition med upprepning

I denna bild så ser vi någontign som upprepar sig av samma sak. I det här fallet ser vi likadana bilder på råttor på en vägg och bilden blir upprepande.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

ISO 400 f/5.6 1/60

En bild på Cajsa. Hon känner sig utstött och de andra sitter i bakgrunden. Hon får inte vara med. Bilden ger en dyster känsla. :(

Långt skärpedjup, fokus på både Cajsa och Jacob

ISO 200 f/5.6 1/60

Varför får inte Cajsa vara med? :(

ISO 400 f/6.5 1/60

Likes

Comments

ISO 100 F3.5 2.5sek

ISO 100 F5 2.5sek

ISO 100 F/3.5 4s

ISO 100 F/5 10s

Likes

Comments

Stillastående med vinkande hand som blir suddig. Lång slutartid

ISO 400 9 1/30

En bild på Dennis i rörelse fast bilden är fryst. 

ISO 400 F/9 1/160

Panorering. Cajsa som går förbi

ISO 200 9 1/80

Likes

Comments

Vanligtvis brukar jag ta bild på hela mitt ansikte och ha kameran precis framför mig. Jag tar sällan bilder nerifrån och tyckte det var lite kul. Jag brukar heller inte ha så färgstarka och glada bilder på mig själv så därför är denna bild lite utav det vanliga. Detta självporträtt tycker jag framställer mig som rolig, glad och lite spontan sådär, vilket jag sällan fotar mig själv som. 

Likes

Comments

Sidoljus från höger sida. Denna bild ger en vänlig känsla, han vill ha en kompis kanske :)

Motljus. En mystisk känsla, man vet inte riktigt vad som händer. Ska hon gå eller sitta kvar?

Medljus. En bild på Cajsa som verkar upptagen med telefonen, ger en härlig feeling.

Likes

Comments

En bild på en ledsen Albin som överexponering

Slutartiden: 1/5

Bländare: 3.5

ISO: 1600

En bild på Cajsa i tomtebyxor som underexponering

Slutartiden: 1/125

Bländare 4.0

ISO: 400

En bild på Cajsa som en normalexponering

Slutartiden :1/10

Bländare: 5.6

ISO 400

Likes

Comments