Skrevet i : Tanker og meninger

Maktfordelingsprinsippet, høres det kjent ut? I Norge har vi tre forskjellige statsmakter: stortinget (lovgivende makt), regjeringen (utøvende makt) og domstolene (dømmende makt). Maktfordelingsprinsippet blei helt sentralt når Norge fikk sin nye grunnloven i 1814. Det sies at makten blei fordelt jevnt mellom de tre statsmaktene, men hvorfor er det da slik idag at alt blir styrt av så jævlig mye urettferdig makt?

Du har mest sannsynlig aldri tenkt over det før, men alt her i verden blir styrt av så jævlig mye urettferdig makt og penger. Penger blir laget av papir, right? Papiret kommer fra trær og alle land har trær. Vi sitter her i Norge som verdens rikeste land fordi vi har hva da, olje? Hele dette opplegget er oppskrytt. Vi vet alle sammen at det finnes en fabrikk der ute som produserer penger, en pengefabrikk.

Tenk over det, alle land har muligheten til å produsere penger, fordi penger kommer fra trær. Hvorfor sitter vi da som noen griser og tygger i oss all mulig dritt mens det finnes mennesker der ute som ville gjort alt for våres middagrester? Okei, det er vanskelig for meg å få uttrykt meg riktig når jeg er såpass provosert her jeg sitter. Jeg har vel egentlig lovet dere et oppfølgings-innlegg fra forrige innlegg også.

LES OGSÅ: KAN MARIHUANA KURERE KREFT?

Se for deg at du var helt avhengig av snus og jeg tok snusboksen din. Tilslutt hadde du avlydd meg uansett, fordi du hadde vært så sugen på snus at du ville gjort alt jeg hadde sagt for å få det du ville ha. Det er slik makt fungerer, ser du det du også? Vi går rundt som noen jævla amøber og sleiker ræv fordi vi skal få det vi vil ha. Det er slik jeg tror det startet, men ikke faen om det er slik det skal avsluttes.

Jeg kan ikke sitte her bak mitt tastatur og tro at jeg kan endre så jævla mye, men jeg kan ihvertfall legge ut om min tankegang og hvordan jeg ser på dette livet. Dette livet vi lever, i en boble, fordi vi, vi bor i verdens rikeste land, og vi, vi har det så jævla godt vi. Min hverdag blir styrt av rike folk som tror de har masse makt fordi de sitter i en stol på stortinget og tror de kan bosse mennesker rundt for å gjøre verden til et bedre sted. Egentlig er det ikke sånn, verden blir ikke et bedre sted fordi Erna Solberg kan leke sjef over Norge. Vi trenger folk som snakker av erfaring, vi trenger folk som har opplevd rus for å endre rusmiljøet og vi trenger noen som kan si til Erna Solberg at hu ikke lengre trenger å leke boss.

Veit ikke helt hva mer jeg skal skrive ned, fordi nå er jeg såpass provosert over meg selv at jeg ikke får frem mine ord riktig. Jeg er provosert over at jeg lot meg selv tenke så langt denne fredagskvelden. Nå må jeg lukke fanen og gå tilbake til min lille boble, boblen min som inneholder godteri og The Empire. Fordi jeg er så heldig jeg, jeg kan bare koble meg ut av hverdagen hvis jeg vil. Jeg rømmer ikke fra noe eller noen, jeg er ikke på flukt og jeg har nok mat å bonkre meg rundt. Jeg er så heldig jeg, fordi jeg, jeg bor i Norge, og Norge, de eier olje de, så det gjør oss rike det. Så heldig er jeg tenk.

Likes

Comments

Skrevet i : Tanker og meninger

Cannabis: fra planten Cannabis sativa får vi narkotikaen cannabis som er en samlebetegnelse for marihuana, hasj og cannabisolje. Effekten av cannabis varierer fra person til person og hvor stor mengde som blir konsumert. Virkningen kan starte allerede etter noen få minutter og vare i flere timer, dette varierer også fra person til person. Røde øyne, økende puls og tørr munn er kjennetegn på cannabis. Narkotikaen kan gi deg en sulten følelse, du kan også få akutt angst eller depresjon. Hukommelsestap eller korttidsminne skjer ofte etter større inntak av cannabis. 20% av Europas befolkning i aldersgruppen 15-64 år har prøvd cannabis (marihuana).

Kokain: kokain kommer fra planten Erythroxylon cocae og er laget av bladene til planten. Colombia er kokainens hovedstad og man finner det som et hvitt fint pulver. I motsetning til cannabis gir kokain en følelse av energi og våkenhet. Du blir varmere og pulsen din øker, pupillene blir større og blodtrykket stiger. Langtidsvirkning av kokain kan føre til søvnløshet og minsket sexlyst. Statistikken viser at over ti millioner europeere har prøvd kokain minst en gang. Det er vanligst blant unge menn i 20-årene.

Ecstasy: ecstasy er et kjemisk stoff som ofte kommer i tablettform, men man kan også få det som pulver, dette kalles Molly. Molly er en renere form for ecstasy. Nederland er kilden til ecstasy. Det kjemiske stoffet gir deg en følelse av økende energi og en redusert tidsfølelse. Ecstasy er mest normalt å ta på et diskotek for å være kvikk nok til å danse hele kvelden - det brukes for å øke energien. I aldersgruppen 15 til 34 år er det 3,6% av Norges befolkning som har prøvd ecstasy.

Denne gangen vil jeg ikke framstille meg selv på den typiske rosa måten, fordi jeg er ikke slik, rosa altså. Jeg har hatt et x-antall gamle blogger som aldri har blitt fulgt optimalt opp, derfor vil jeg denne gangen sette ned mine krav til meg selv og heller publisere når jeg har meninger i tankene eller noe nytt å vise frem til dette samfunnet.

Dagens samfunnet forteller oss alt all form for narkotika er noe vi skal holde oss unna, men hva er egentlig samfunnet. Et samfunn er en gruppe mennesker som deler felles kultur, tradisjoner og interesser, men det er vel ikke det vi legger i ordet samfunnet når vi snakker i sammenheng med narkotika. Narkotika er en betegnelse vi bruker på rusmidler som utelukker alkohol, men siden det er mange rusmidler som også står under kategorien legemidler, vil det si at narkotika blir solgt som et legemiddel?

Jeg har ikke alle svarene og dette her er egentlig kun tanker som svirrer rundt i hodet på meg mens jeg sitter her foran tastaturet. Jeg merker også at det må bli et oppfølgings-innlegg. Jeg har alltid vært interessert i denne type saker, det er slike saker som gjør meg lykkelig. Saker jeg kan brenne litt ekstra for og saker jeg kan lese meg litt ekstra opp om. Skien by er stedet jeg kaller hjemme, jeg er ei 90's baby som brenner for mote og grafisk design. Dette må bli et sted jeg skriver fordi jeg vil, ikke fordi jeg føler noe press til det.

I mellom tiden: vi snakkes babys!!

Likes

Comments