Bananbröd

Jag är något sen med att hoppa på trenden med bananbröd. Fördelen att inte vara först med trenden är att det finns en uppsjö recept. Hur nyttigt bananbrödet är vet jag inte men det känns väldigt bra för själen att äta. Detta receptet hittade jag hos Thessan.

Bananbröd

  • 5 + 1 bananer. 5 bananer i smeten och ett på toppen.
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl mjöl, jag använde mandelmjöl
  • 3 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl vätska, Jag använde mandelmjölk
  • Lite salt

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa alla ingredienser. Jag använde mixerstav. Tipset är att dela bananen i mindre bitar så går det lättare. Häll smeten i en brödform du klätt med bakplåtspapper. Skär den 6:e bananen på längden och lägg på toppen. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.

Njut

Victoria

Gillar

Kommentarer