2019

Sista dagen på 2019. Det har minst sagt varit ett händelserikt år och bästa någonsin. Tror inga framtida år kan toppa detta.


Den 23 februari sa jag ja till mannen i mitt liv i tingshuset i Sölvesborg. Det var en helt fantastisk dag. Just denna dagen, som även var min mormors födelsedag, var det strålande sol och nästan vår i luften. Känslan när vi ser alla gäster ströma in i vigsellokalen var helt obeskrivlig. Efteråt bjöd vi på fisk och skaldjurs buffé och hade världens bästa fest.


Den 31 mars blev det äntligen ett positivt resultat på stickan. Resultatstrecket kom innan kontrollstrecket och var så tydligt att jag knappt visste hur jag skulle tolka resultatet. Fick kolla på förpackningen flera gånger innan jag gick ut i köket till mannen och berättade den glada nyheten.

Tyvärr blev det en jobbig graviditet. Jag mådde i stort sett konstant illa till vecka 17. Omkring samma vecka fick vi veta att Elis var tillväxthämmad och med anledning att vi väntade enäggstvillingar fick vi gå på täta kontroller. När jag väl kände mig pigg i kroppen och hade lust att jobba heltid igen blev jag beordrad att gå hem och vila av läkarna. I knappt 4 veckor var jag hemma och vilade upp mig.

Den 13 oktober kl. 9:32 och 9:35 kommer Melker och Elis till världen genom akut kejsarsnitt pga minskade fosterrörelser. Killarna var i vecka 32+2 och vi var tvungna att föda på Växjö Lasarett pga platsbrist på neo i Linköping. Vi fick tillbringa 4 veckor på neo innan vi fick komma hem. Att behöva bo så länge på ett sjukhus är väldigt speciellt. Vi levde i vår lilla bubbla och hade inte så mycket koll på vad som hände utanför i världen. Att få bli mamma till dessa underbara pojkar är en lycka. Jag är så stolt över att få vara deras mamma. Sedan Melker och Elis kom till oss har inget varit sig likt.

Jag ser framemot att få tillbringa stora delar av 2020 hemma med mina killar och se dem utvecklas. Under hela graviditeten längtade jag efter att få vara föräldraledig. Jag ser framemot att gå på öppna förskolan och skapa nya bekantskaper som vem vet blir nya vänner för livet.

Gillar

Kommentarer