Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Veckans boktips

Jag har verkligen kommit in i läsningen just nu och tänkte därför starta, Veckans boktips. Vad tycker ni om det? Om ni inte vill läsa boken så kommer ni alla fall få lite fakta att ta med er i hälsans tecken. Den senaste boken som jag läste ut häromdagen var "Magstarkt" av Martina Johansson. Desto mer jag läser om magen desto mer intressant tycker jag att det blir. Kanske är det för att jag själv har mycket problem med magen och söker tips och lösningar överallt. Det finns så mycket att läsa om och hela tiden uppdateras ämnet. Just magen är något som vi människor i Sverige och norden får mer och mer problem med. Varför kan man då tycka?

Idag så vill vi ha snabba lösningar och få saker och ting att fungera. Vi har inte tid att rota mer i problemet utan vill helst ha quick fix på allting. Saken är den att just våra magar är så otroligt viktiga för oss och vi kan inte fortsätta att enbart släcka bränder. Största delen av våra bakterier hittar vi i tarmfloran, vilket betyder att mår inte magen bra mår inte vår kropp bra.

Är tarmfloran inblandad i de flesta sjukdomarna?
Det här tycker jag är det mest intressanta av allt. När det kommer till magen så är det så att vi idag äter så mycket onaturlig mat och socker som inte hör hemma i våra kroppar. Våra tarmar kan inte bryta ned dem. Det här förstör våra tarmväggar och vi får läckage. Det gör att bakterier som inte ska vara i resten av kroppen kommer ut och detta skapar obalans i kroppen och ger sjukdomar. Hur logiskt är inte detta egentligen? Så om vi vill må bättre så är det magen vi ska grotta ned oss i och verkligen hitta problemet. Sedan är det också så att om man väl har läckage så funkar det inte att bara utesluta det man inte tål utan man måste läka tarmen först och sedan ge den mat som just din mage mår bra av. Bra grundtanke, ät så naturlig mat som möjligt. Det kommer du långt på.

Gillar

Kommentarer

lovamolin
lovamolin,
Intressant ämne med tarmfloran:)nouw.com/lovamolin
Victoriarodjevi
Victoriarodjevi,
Det är det verkligen, mycket börjar där 😊 nouw.com/victoriarodjevi
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229