Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Stumma ben, medalj & sol

Träning

O så var varvetmilen sprunget.

Först och främst, varför sprang jag detta lopp?
Jo för att det var ett 10 km motionslopp men också ett seedningslopp inför Göteborgsvarvet den 19 maj. Vad som menas med det är att om man deltar i ett sådant lopp har man möjlighet att kunna få en bra tid och starta längre fram i starten på Göteborgsvarvet.

Mitt mål?
Att egentligen bara genomföra det. Jag visste att om jag bara kommer i mål så hamnar jag mellan 12-16 startgrupp. Men så har man ju alltid en lite tävlingsmänniska inom sig och min sa inför detta lopp att jag borde kunna komma in runt 52 minuter.

Hur var loppet?
De var ett platt lopp, som dessa seedingslopp alltid är för att man ska kunna få en riktigt bra tid på milen. Jag hade beställt bra väder och jag fick vad jag ville. Ungefär 3 plusgrader och sol. Kunde inte haft det bättre. Dock så märkte jag under loppet att jag kunde haft mindre kläder på mig då vi sprang i solen hela tiden och så här års värmer den ju verkligen. Men det gick bra ändå. Jag hittade två personer som höll ett bra tempo för mig och som jag valde att ta rygg på. Jag kände mig relativt fräsch i kroppen men runt 8 km så var det som att benen stummnade från ett löpsteg till ett annat. Det gjorde ju självklart att jag fick dra ner på tempo och släppa ryggarna jag hade. Men jag är trots det lite nöjd ändå med loppet. Kom in på runt 54 min så kunde absolut gjort bättre ifrån mig men det är helt klart bra resultat för mig när det kommer till Göteborgsvarvet.

Vart startar jag?
Jag startar i grupp 13 av 25 vilket känns jättebra. Det jag främst ville med detta lopp var att hamna i Göteborgsvarvet med de personer som springer ungefär jämlika. Så man kan ta rygg på någon samt att man inte behöver springa och sicksack mellan de som kanske går och springer om vartannat vilket är risken om man hamnar i startgrupperna längst bak där ingen har sprungit något seedingslopp.

Jag gillar verkligen känslan av att få springa lopp. Hade någon sagt det till mig för 2 år sedan hade jag skrattat. Jag kanske inte gillar pressen men när den pressen enbart kommer från mig själv älskar jag det. Så dessa lopp och framför allt mitt 2,1 km lopp jag har framför mig i vår kommer jag att njuta av. O så får man ju medalj. Även om den inte betyder så mycket för många så är det ändå kul att få en. Som ett bevis på att man faktiskt har varit riktigt grym som genomfört detta lopp. Jag gillar det, även om det inte står 1:a plats på den, haha.

Nu har jag ställt in dojjorna i klädkammaren till på torsdag då det blir intervaller. Då är det bara att ta nya tag men innan dess ska jag hinna fira (och njuta!!) av min födelsedag imorgon och köra yoga på onsdag.

  • Träning
  • Nära Linköping

Gillar

Kommentarer

Jenka
Jenka,
Gu vilket intressant inlägg. Kul att det gick bra för dig. Bara kämpa på inför det stora loppet. 😃 Var gärna med i min veckans blogg tävling https://nouw.com/jenka/veckans-blogg-tavling-33463311nouw.com/jenka
linngomander
linngomander,
kämpa kämpa! Kul att du tittade förbi bloggen!
nouw.com/linngomander
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229