Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Start the week with chia

Recept

Hur många har under det här året gått med trenden med chiafrön i alla former, räck upp en hand? JA MED.

Vad är det som gör att det har blivit så populärt då. Jo de är otroligt nyttigt. Chiafrön är rika på protein, omega-3, fiber, kalcium och andra viktiga vitaminer. Det är dessutom helt smaklösa vilket gör att man kan ha i dem i lite vad som helst. Ja ni vet, chipuddning, chiabowl, chiasmoothie, chiagröt osv osv. Jag kan fortsätta i all oändlighet. Har man dessutom problem med vätskebalansen är det jättebra med lite chiafrön om dagen då dessa binder otroligt mycket vätska vilket också ger magen en större mättnadskänsla.

Jag tycker chiafrön är perfekt till frukosten. Jag tröttnar snabbt på havregrynsgröt och flingor är inget som mättar. Då jag gärna vill ha glutenfria alternativ är detta jättebra. Att man sedan kan toppa dessa olika måltider med bär i alla olika former och smaker gör ju ingenting.

Idag åt jag denna:

Mandelmjölk

Chiafrön

Vaniljpulver

Blåbär

Gör så här: Jag blandar alltid ihop min kvällen innan så den får stå till sig i kylskåpet under natten. Så jag blandade chiafrön, mandelmöljk och vaniljpulver. Imorse toppade jag sedan med blåbär och kokos. Vid sidan om skivade jag upp ett äpple med kanel på. Väldigt gott och nyttig frukost som du dessutom står dig på lång tid.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229