Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Spara pengar med bra mat

Recept

Oftast pratar vi om alla hälsoeffekter som bra mat gör med oss men det finns en annan sak som också är positivt med hälsosamma levnadsvanor. Spara pengar. Jo det går faktiskt om man är medveten om vad det är man stoppar ner i sina påsar. Ofta förknippar vi hälsosam mat med dyra pengar men det är inte alltid det behöver vara så. Här nedan får ni några av mina tips på hur du kan hålla ner kostnaderna.

1. Planera och storhandla. A och O. Det värsta för plånboken som många av oss gör är att småhandla. Lite för varje dag, inför varje måltid som vi behöver. Det gör att vi köper väldigt mycket onödiga produkter.
2. Handla efter säsong. Det här är en väldigt viktig punkt. Oftast handlar vi likadant året om. Varför? Handla efter hur säsongen med mat ser ut. På det sättet blir det både billigare och godare.
3. Gör inte mer mat än vad du kommer att äta upp eller lägga i matlådor. Vi slänger så otroligt mycket mat helt i onödan. Ta vara på allt som du handlar.
4. Akta dig för färdigrätter. Ibland tycker vi att det ser billigt ut men många gånger kan vi göra det mycket billigare och framför allt hälsosammare själva. Så var inte lat, sätt igång i köket.
5. Äta ute? Ibland absolut men inte om du vill spara pengar på maten. Så försök att ha med dig matlåda till jobbet och spara ihop till något du verkligen vill ha istället.
6. Matpåsar. Det har blivit extremt populärt. Vissa är relativt dyra medan andra är som att du själv skulle vara och handla i butiken. Antingen kan du beställa färdiga, där matsedeln ligger i och det är bara att börja laga. Eller så kan du till exempel köpa från maxi. Då packar personalen din matkasse och du behöver inte vara i butiken utan klickar hem allt innan. Det betyder att du inte heller köper något onödigt pga hunger när du handlar.

Så tänk på det här till nästa handling så går det att spara tusenlappar varje månad.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229