Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Sötpotatis på olika sätt

Recept

Fredag! Idag fick jag vakna av att solen lyste in i sovrummet, HUR underbart? Jag har faktiskt börjat få lite vårkänsla även om jag vet att det är några månader kvar. Men längtar verkligen till det nu när vi ändå inte har fått ha någon bra vinter här nere i Linköping. Men snart får man ta på sig solglasögonen och sätta sig på en uteservering med vännerna för första gången på året. Längtar.

Nåja, tills vi kan sitta på uteserveringar kan vi lägga fokuset på goda rätter att göra hemma. Jag älskar frukost och därför är det väldigt roligt att hitta nya inspirerande frukostar. Denna fredag gjorde jag den här nedan. Okej, jag ska erkänna att jag kan ha lite svårt för sötpotatis (får man ens säga det idag när det är så populärt, haha...). Men något jag tycker om är ju självklart sötpotatispommes och nu en ny favorit, sötpotatistoast. Detta hade jag faktiskt inte testat nån gång men snubblade över det i förra veckan när jag satt och skrolla på telefonen. Hur gott ser det inte ut? Bästa av allt, dom är MINST så goda. Jag åt det till frukosten idag tillsammans med min havregrynsgröt.

Sötpotatistoast med avokadoröra

1 sötpotatis
1 avokado
6 Plommontomater
En skvätt citronsaft
1 klyfta vitlök

Först kan du skiva sötpotatisen. När du har gjort det så kan du göra avokadoröran under tiden som du lägger i sötpotatisen i brödrosten. Du kan få köra den några gånger. Avokadoröran gör du genom att gröpa ur avokadorna och lägga det i en skål. Mixa sedan avokadon. Tärna sedan ner tomaterna, pressa vitlöken och tillför en skvätt citronsaft. Rört ihop allting och vips, så är det klart. Klicka ut röran på sötpotatisen och ät som en macka.

På riktigt, det här är verkligen SÅ himla gott!

  • Recept

Gillar

Kommentarer

vilmaandersson
vilmaandersson,

Ser galet gott ut, bra tips!

nouw.com/vilmaandersson
Varjedagraknas
Varjedagraknas,

Vilket bra tips! Älskar sötpotatis så det här måste jag prova! 😃

nouw.com/varjedagraknas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229