Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Söndagsbakning och promenader på landet

Recept, Helgnöje

Igårkväll var en riktigt kul kväll även om jag inte var peppad från början. Tonvis av härliga människor, god mat och ett födelsedagsbarn att fira. Att det dessutom började vid 18.00 gjorde att vi kunde ta en ganska tidigt kväll utan att missa något direkt och det var jag tacksam för idag. Vaknade runt 09.00 hugget, frosten låg kvar på backen och jag valde att mysa runt här hemma på förmiddagen. Så, jag tog på mig myskläderna, tände ljus och tog på en poddcast. Efter det satte jag igång med lite bakning. Dagen till ära fick det bli sockerkaka. Länge sedan jag åt och det är väldigt gott. Jag äter ju dock glutenfritt då jag är överkänslig mot gluten och jag tycker att det är otroligt svår att baka med glutenfritt mjöl. Blir oftast alldeles för torrt. Därför blev jag extra glad när jag insåg att jag verkligen hade lyckats med min bakning idag. Och just därför vill jag även dela med mig av det receptet som jag använde mig av.

Sockerkaka

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten

Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en form som rymmer cirka 1,5 liter. Strö den med ströbröd eller kokos. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljpulver. Blanda samman de båda mjölsorterna och bakpulvret. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt vattnet och rör till en jämn smet. Efter det ska kakan gräddas i ugnen i cirka 40 minuter.

Dags att äta. Förhoppningsvis får ni en lika god kaka som jag fick då det är otroligt enkelt recept. Vi kom nyss hem efter en långpromenad på landet och efter en varmdusch har jag krupit ner i soffan och ska fortsätta kvällen här.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229