Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

One day you'll leave this world behind

Jag har kommit hem ifrån övertidskvällen på jobbet och slagit mig ner med en kopp te i soffan medans regnet smattrar lite lätt på fönstren. Förra fredagens händelse har verkligen satt prägel på veckan som har gått. Artister går tragiskt nog bort var och varannan dag precis som oss vanliga Svenssons men att en 28-årig DJ skulle gå bort och påverka mig så otroligt mycket visste jag verkligen inte.

Jag kan känna att jag har varit lite låg men har inte riktigt kunnat ta på exakt vad det har handlat om. Men det kom till mig idag. Jag har verkligen följt varje steg som skrivits om Tim Berglings tragiska bortgång, kanske i tron om att jag skulle kunna kontrollera döden bättre. Att om jag vet precis allting om denna händelse så kan jag förstå. Förstå vad det var som gjorde att en ung kille inte längre såg något ljus. För idag så har familjen gått ut i ett brev och skrivit något som tragiskt nog kan tolkas som att han valde att bli fri nu. Nedan är ett utdrag från ett brev som är skrivet med kärlek och en otröstlig sorg:
______________________

"Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.
Nu orkade han inte längre. Han ville få frid.
Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i,
han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.
Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad".

_______________________

Jag såg dokumentären om Avicii för bara några veckor. Den gick rakt in i hjärtat. Man fick se en kille som brann för musiken men som verkligen inte mådde bra av all uppståndelse runt omkring honom. Man fick se hur många personer som ingick i hans innersta krets ville ha varje millimeter av honom och tjäna otrolig summor på bekostnad av hans hälsa. Att få se vissa scener när han är så otroligt öppen om hur han mår, att han inte vill göra det här längre och att han hade sån otrolig ångest gjorde att det högg till i hjärtat. Att han sedan inte fick det minsta medhåll eller stöttning gjorde det ännu värre.

För låt oss vara ärliga. Psykisk ohälsa är en sån otroligt stor del i samhället idag och den MÅSTE tas på allvar. Visst, vi är mycket bättre på att prata om det idag än för bara några år sedan. Men hur är det egentligen när man faktiskt har talat om det för någon? Jag anser att vi idag pratar om det mer men denna sjukdom har ännu inte får den respekt som den behöver. Psykisk ohälsa ÄR en sjukdom och den behöver få all RESPEKT den kan få. För att öppna upp sig till någon om hur man verkligen mår kräver enormt mod. Som vän och familj som får höra detta från någon, lyssna. Bara vara där, visa att du bryr dig och att personen ifråga inte är ensam. Hjälp person med vissa beslut som kanske är svåra att ta själv och hjälp personen mot vägen tillbaka. Man behöver alla verktyg man kan få i ett sådant läge. Jag tror inte någon, inte jag och ingen annan, som inte har känt känslan av att det det bara finns en väg kvar kan förstå. Att en person har ett sådan lidande att de till slut inte ser än annan utväg än att avsluta sitt liv.

Jag förstår att leva det liv som Tim Bergling gjorde påverkade hans hälsa otroligt mycket. Men jag önskar att någon hade sagt till honom när han ligger i sjukhussängen i dokumentären: "Ligg kvar. Du stannar här tills du mår bättre." Istället pratas det om morgondagens uppträdande, kan han vara med? Jag antar att man dras med i den bubbla som det måste innebära att uppträda inför tusentals personer kväll efter kväll men jag önskar bara att den här historien hade fått ett annat slut.

Bara tanken av att någon sitter just nu och tänker att det inte finns någon annan väg än att avsluta sitt liv gör att jag både ryser och gråter samtidigt. Hur kan det få vara så? Ingen förtjänar att känna så och alla borde få den hjälp som de behöver, från så väl terapeuter som vänner. Våga sträcka ut en hand till någon du märker inte mår bra. Tveka ALDRIG på att hjälpa till och sluta ALDRIG fråga hur någon mår på riktigt. Den handen kan vara början till ett bättre liv för en annan människa. Ingen ska behöva dö 28 år gammal för att man inte mår psykiskt bra. INGEN.

"One day you'll leave this world behind"


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229