Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Minisemster del 2

Resor

Att det är över 30 grader ute, min semester börjar på fredag men jag ligger hemma på en antibiotikakur för urinvägsinfektion samt feber och illamående. Inte lika maxat. Men förhoppningsvis hinner jag bli pigg och frisk tills på fredag då vi åker utomlands. Jag kurerar mig hemma genom att ta igen mig i soffan med pauser för en dusch och en sväng förbi köket då och då. Att vara sjuk när det är så här varmt gör lite att man får den där panikkänslan, man vet liksom inte vart man ska ta vägen. Helst vill jag lägga mig i frysen.

Men under tiden som jag kryar på mig får ni nästa del på vår minisemester förra helgen i Oslo.

Som sagt, fredagskvällen blev rätt sen men när man är borta i andra städer så är man ändå lika pigg dagen efter. Peppad på att utforska staden. Så vi gjorde oss iordning för att se allt man bör se i Oslo i 27 grader. Vi köpte en snabb frulle innan vi tog oss till Operahuset. Det måste väl ändå vara bland det mest kända den staden har. En cool byggnad, många som tog en lite powernap på taket eller satt ch käkade frukost. Mysigt tyckte jag.

Efter det så skulle vi gå till en känd park, Frognerparken. på vägen dit så stannade vi och kollade in vart vi skulle se fotbollen på eftermiddagen så vi hade koll på det. Vi hittade också en affär på vägen där vi köpte med lite chips, vindruvor och öl för att ta en paus sen. Vi gick och gick, det som Oscar älskar, haha. Han säger nåt ställe vi ska till, jag säger, då går vi. Sedan om det är 1 km eller 1 mil, det brukar jag inte ha så bra koll på. Jag tycker bara att det är roligt att se mysiga kvarter på vägen och andra sevärdigheter.

Sen blev det parken. Den var ju jättefin men innan vi kunde koncentrera oss på den så hittade vi en bänk i skuggen. Tog varsin öl, käkade chips och fyllde på energidepåerna. Sedan gick vi igenom parken. Massor fina blommor och det kändes som vi bockade av en riktigt fin sevärdhet.

Nu var det bara att strosa hemåt igen för att byta om till Sverige tröjan, käka en hamburgare på Max innan vi intog en plats framför storbildstvn i en park i Oslo. Kändes nästan som att man var hemma i Sverige med så många som hejade på oss. Det var en riktigt härligt stämning trots att Sverige gick förlorande hur denna kvartsfinal. Jag var nöjd ändå.

Vi spatserade hemåt för att byta om till skjorta och blus innan vi slog oss ner på en restaurang nere vid vattnet. Käkade gott och hade ljudet av Kroatien-Ryssland matchen i bakgrunden från parken vi nyss satt i. Så mysig kväll.

Efter det blev det glass innan vi gick hemåt. Såg sista delen av matchen på hotellrummet innan vi somnade sista kvällen innan det skulle bli roadrip hemåt.

  • Resor

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229