Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Minisemester del 1

Innehåller affiliate-länkar

Hej på er! Nu är jag hemma igen och i full gång med jobb. Igår slog jag mig ner på kvällen i min välkända plats i soffan efter en promenad och en välförtjänt dusch. Kikade igenom helgens bilder och tänkte att ni skulle få se vad vi har haft för oss. För som man alltid säger, borta bra men hemma bäst. Ni som följer mig på insta har fått hänga med en del under helgen och ni vet också att vi hamnade till slut i vårt kära grannlands huvudstad. För det var inte självklart ska ni veta. Det diskuterades hetskt här hemma, stämningen gick från bra till dålig till bra hundra gånger under kvällen. Tänk vad förväntningar på en helg kan skapa. Vi bestämde att vi sover på saken så bestämmer vi på fredag morgon vart vi ska åka. Oscar hittade ett hotell i Oslo och då tänkte vi, vi kör. Vi hade tre dagar som enbart skulle tillbringas tillsammans där vi skulle njuta av varandra,

Vi körde alltså roadtrip till Oslo. Älskar roadtrips, det betyder snacks, bra musik med obligatorisk sing-a-long och samtal mellan högt och lågt. Vårt första stopp blev Kristinehamn. Än så länge var vi ju i Sverige och hade vi vetat parkeringsavgifterna i Norge så hade vi njutit lite mer på den där parkeringen, haha. Här väntade alla fall dagens lunch. För man kan ju inte leva på chips hela vägen.

Jag åkte i min väldigt fina och sköna klänning från Nelly. Nu verkar den vara slut där men den finns även HÄR.

Vi köpte med oss lite käk från nån restaurang, Oscar tog någon sallad och jag en nachotallrik. Så himla gott. Sen älskar jag verkligen att köpa med mig mat. Det var ungefär 28 grader varmt så vi satte oss vid vattnet och käkade. Njöt av att vara ute lite när vi sitter i en bilen större delen av dagen. Sedan strosade vi lite till innan vi körde vidare.

När vi hade kört nån timma eller två till så var vi riktigt badsugna, det var ju trots allt riktigt sommarväder. Så vi hittade en jättefin camping som vi svängde in på. Kolla bara. Svensk sommar när den är som bäst. Till och med varmt i vattnet. Så här njöt vi igen och kände att ledigheten smakade riktigt bra. Efter nån halvtimma så körde vi vidare för nu var det inte långt kvar till Norska gränsen.

Hej hej Norge och Oslo. Vi kom till slut fram efter att vi äntligen hittade ett parkeringshus att parkera bilen i. Det är väldigt mycket enkelriktade gator inne i centrum så det var inte allt för lätt, vi åkte runt och runt men kom liksom aldrig fram. Här kan man väl säga att det var en liten lätt irritation inne i bilen men det löste sig med mer snacks och att vi äntligen kom fram. Då gick vi 5 min till hotellet, lämnade in väskorna, fräschade upp oss och sedan gick vi ut för att käka.

Vi hamnade på deras kändaste gata för att äta väldigt god pizza. Parmaskinka och parmesan kan ju aldrig landa fel. Så här njöt vi verkligen. Klockan var väl runt åtta och det var närmre 30 grade varmt. Där satt vi, han och jag, på vår minisemester. Älskar att uppleva nya ställen med honom.

Sen drog jag med honom på promenad. När man är i nya städer så tycker jag att man upplever dem allra bäst genom att gå. Man ramlar oftast in i lite fina ställen och roliga seväridgheter som man aldrig annars skulle ha sätt. Oscar är mer tveksam och jag får alltid höra på kvällen, dagens rapport om hur många steg vi har gått, haha. Men han följer snällt med.

Vi hittade den kungliga parken där Oscar stod och filosoferade med denna skönhet. Vi insåg väldigt snabbt att Norge gillat sina statyer. Dom var över allt och vi hade många skyltar att läsa. Men jag älskar verkligen parker. För i storstäder så är det mesta betong och att det då finns lite parker här och där som bryter av är mysigt. Efter vi hade strosat lite till så gick vi och satte oss, tog en öl på ytterligare en uteservering och så kom vi i säng runt 01.00. Sen var det vara att sova för att vara redo för en ny dag med många steg och massor fotboll.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229