Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Min senaste träningsvecka

Träning

Först och främst, så härligt med att vara borta en vecka utan några som helst krav. För det är ju faktiskt så att även om man är på en fjällensemester som oftast innebär att man är ute och rör på sig så finns det inga måsten. Träningen är också på helt andra villkor. Istället för att gå till gymmet så är man ute och busar i snön, åker längd eller utför. Även om jag har rört på mig otroligt mycket den senaste veckan så tänker jag inte tillbaka på det som träning utan som något jag gjorde för att samla energi och njuta av. Få vara ute i friska luften och inte bry sig om vad man ska göra om 2 timmar eller imorgon.

Det är precis så här som jag vill att träning ska vara. Det ska vara något man inte riktigt tänker på att man gör för att man tycker att det är så förbannat kul. Jag vill hitta ett sätt här i stan där jag också känner så. Löpningen är så nära man kan komma. Jag njuter när jag är ute och springer, jag gör det för att jag älskar känslan. Det är också något som alltid är tillgängligt. Precis så som det ska vara. Jag önskar verkligen att jag i framtiden kommer ha min egna fjällenstuga som jag kan åka till titt som tätt vare sig det är på sommaren eller vintern. Där jag får njuta av naturen och fylla på energikontot.

Men nu så, ni skulle ju få ta del av hur min vecka som varit har sett ut i form av träningen. För som sagt, även om jag har legat i soffan ibland och tagit det lugnt så har jag lika mycket varit ute och rört på mig. Så nedan får ni dagarna som gått i träning.

Söndag: Vi kom upp lördag till Idre och var det mest att äta och packa in sig som gällde. Planera upp söndagen. Det var så skönt att vakna på morgonen och undra vad man faktiskt skulle hitta på idag. Jag tog det lugnt på förmiddagen, var ute på en lite längre promenad och bara njöt. På eftermiddagen laddade jag upp mental främst, för att ta mig an längdskidorna. Blev 6 km denna dag och jag kände att WOW det här var riktigt roligt igen. Denna dags känsla byggde upp för resten av veckan.

Måndag: Den här dagen så blev det snowboard på morgonen. Testade på det igen efter att inte ha åkt på det på länge. Gick skapligt. Efter lunch däremot tog jag det lugnt, följde med och såg på när Algot åkte skidor och bara njöt av att få vara utomhus.

Tisdag: Nu började längdskidorna att ta fart. Blev 13 km fjället runt själv på förmiddagen. Hade ett sånt otroligt driv och kände att ingenting var omöjligt. Kroppen svarade otroligt bra och det vara bara att köra på och njuta. På eftermiddagen så hakade jag på min svärmor och Oscars brorsas tjej som skulle köra och samlade på mig ytterligare 5,5 km.

Onsdag: Mitt i veckan och kroppen kändes ännu inte sliten. Så jag körde på. Blev först snowboard och sedan längdskidor. Samlade på mig ytterligare 11 km och det kändes fortfarande väldigt bra. Tekniken satt och en go känsla i kroppen hade infunnit sig.

Torsdag: Först snowboard, blev ofta så då det är riktigt fint och bra i backen att vara först ut. Längdspåren såg likadana ut vare sig det var morgon eller kväll, det ska jag verkligen ge Idre en stor eloge för. Otroligt fina och välpreppade spår, inget att klaga på. Sedan blev det fjället runt ett varv till med en lite ytterligare sväng på slutet och landade återigen på 11 km. på eftermiddagen så blev det först ett gympass (lattjade mest runt då längdskidåkningen tog ut sin rätt) och därefter var det dags för bad och lek i simhallen.

Fredag: Jag stod nu och hade kört 46,5 km längd under veckan och ville upp till 50 km innan jag åkte hem. Så jag och svärmor åkte ut i spåret och körde 7,5 km. Som den tävlingsmänniska jag är, när det kommer till mina egna resultat, så var jag ju inte riktigt nöjd när jag istället hamnade på 54 km. Det var bara att ge sig ut i längdspåret igen på eftermiddagen för att ordna 60 km. Jag kände dock att kroppen fortfarande var med mig så jag körde på och det blev 9 km och jag slutade alltså på 63 km längdskidåkning under denna vecka.

WOW! Jag är så stolt över mig själv att jag vågade mig ut för det första, att jag hade utvecklats så himla mycket och att det var så mycket roligare än de minnen jag hade från mina sista stavtag i Vasaloppet. Fasen vilken bra träningsvecka. Tänk om jag alltid fick ha längdspåren utanför huset, då jag hade jag verkligen haft det som min stora träningsform.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229