Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Matcha i allt

Recept

Precis som det nya pulvret baobab så är matcha något som blivit riktigt trendigt. Något som ni kanske sett överallt är matchalatte, eller hur? Finns överallt och inget fel med det. Det är ett pulver som kommer från teblad i Japan. De växer nämligen i skuggan för att öka sin klorofyllhalt och där med sitt näringsinnehåll. Sedan handplockas de och kokas snabbt efter skörd. Därefter torkas och kyls bladen. Slutligen så mals bladen ner till pulver och voaila, matcha har skapats.

6 fördelar med matcha

- Fullproppad med antioxidanter och näringsämnen
- Ökar ämnesomsättningen
- Stärker immunförsvaret
- Tillhandahåller vitamin C, zink, krom, selen och magnesium
- Verkar uppiggande
- Stressreducerande

Det som det främst har pratats om är att matcha ska ge lugn i kroppen samtidigt som du kan använda det istället för kaffe. Motsägelsefullt? Hm, jo men det ska vara ämnet L-theanin som gör detta. Dels så har du koffein i matcha, inte lika mycket som i vanligt kaffe men som ska hålla längre dock. Men sedan tack vara L-theaninet, en aminosyra som tränger igenom blodhjärnbarken, som gör att du känner dig avslappnad och lugn.

Sedan är det ju att du kan använda matchapulvret i allt möjligt. Jag har testat i smoothie, te och glass. Perfekt att variera men att ändå få i sig de nyttigheter som finns i matcha. Kommer att lägga upp de olika varianterna också så ni kan få inspiration och göra dom själva också.

Gillar

Kommentarer

alvaalarssoon
alvaalarssoon,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229