Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Lyft upp själen

När jag kände att varken kroppen eller knoppen orkade mer för några veckor sedan nu så tyckte inte jag att det var något konstigt. Klart jag pratade om det och berättade som det var. Jag reflekterade inte ens om att jag inte kunde säga någonting.

Jag har märkt mer och mer under de senaste veckorna hur förbjudet det är i samhället att prata om stress och psykisk ohälsa. Nu när jag är öppen om det märker jag att fler personer vill prata om det men inte vågar. Desto tydligare blir det också för mig att SÅ många lider av det runt omkring oss. Vart jag än är, om det så är på jobbet, stan, bland vänner så finns det en eller flera personer som går igenom precis samma sak. Men aldrig någon som sagt något tidigare, för det är tydligen inte okej. Vet man om att någon går igenom samma sak är det lättare att ta upp det men sen vill man inte vara till besvär för någon med sina egna problem.


Varför är det inte lika naturligt som att säga att man har feber?
Sjuk som sjuk. Förkyld kan man prata högt om och beklaga sig om i flera veckor men så fort det handlar om något som inte syns, något man inte kan ta på så vill man inte ta upp det. När själen mår dåligt. Det är något som vi personer tycker är besvärligt att svara på, man vet inte hur man ska prata med den drabbade. Istället väljer man att undvika ämnet och ta den lätta vägen. Jag har full förståelse för att det kan vara svårt att sätta sig in i situationen om man aldrig har upplevt det själv men det är inte det som krävs. Det man behöver är någon som lyssnar och finns där för dig. Någon som vågar lyfta frågan, hur mår du?

Psykisk ohälsa är idag ett förbjudet ämne och det tycker jag vi ska ändra på.

Så skit i väder och vind nästa gång du träffar personer i din närhet. Hur mår dem egentligen?
Låt dem berätta och lätta på det. Desto mer man pratar om det desto lättare är det att ta på för den drabbade också.
Alla behöver nån att prata med och idag kanske du är den personen för någon.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229