Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

KBT

Lära mig mer om mig

Sen någon timma tillbaka så har jag lagt upp benen på soffbordet och myst ner mig i soffan tillsammans med killen och tända ljus. Tagit på Suits på tvn och tänker inte göra något mer ikväll. Det har varit en kämpig vecka, jag ska inte ljuga för er. Jag har pumpat ut det allra sista ur mig och gått på sparlåga och idag så kom kraschen. Då det blev lite för mycket. Jag är en känslomänniska och man märker tydligt på mig om jag mår bra eller inte. Det liksom lyser om mig. Så från att jag vakna imorse har jag längtat efter just den här stunden. Att bara få släppa allting och bara ta hand om mig själv. Precis vad jag ska göra den här helgen. Men nu till något annat jag ville prata med er om. Jag har nämligen tagit ett steg mot att ta hand om mig själv men med något helt annat. Nämligen min horribla spindelfobi.

Okej, det är enbart ni som verkligen har en riktigt fobi som förstår vad jag pratar om, för er andra kan det här låta banalt. De allra flesta känner obehag för spindlar men inte så att det hindrar dem i vardagen. Min fobi har gått alldeles för långt och i slutet av sommaren lovade jag mig själv att boka in mig för KBT i början av hösten. Det har blivit ett hinder i min vardag som jag inte längre vill ha. Även om jag är högst medveten om min fobi så har jag aldrig förstått vad en fobi kan göra med en person. Jag gick till en kvinna här i Linköping som jag verkligen fick bra kontakt med och nästa vecka är det dags. Jag ska på en tre timmar lång session som förhoppningsvis slutar med att jag kan hantera en spindelsituation när jag hamnar i en. Jag kommer vara SÅ nervös men oj så nödvändigt. Det sägs ju att man alltid ska möta sina rädslor. Det här en av mina och mitt första steg.

Det är i dessa lägen man inte ska glömma bort att klappa sig själv på axeln. Första steget är att förstå att man behöver hjälp, andra steget är att söka den och tredje sättet är att få behandling. Det var kvinnan jag träffade väldigt tydlig med att säga. Jag har redan gjort de jobbigaste stegen, nu är det de sista kvar och hon ska hjälpa mig. Viktiga ord när man ibland tvivlar på sig själv.

Nu ska jag ta kväll och fortsätta njuta av att helgen äntligen är här.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229