Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Jambars

Recept

Jag gillar inte alls sådana bars som man köper. Om jag ska äta några sånna så vill jag göra dem själv, dessutom så slipper du alla onödiga tillsatser som de slänger i dem. Här nedan får ni ett recept på ett par av mina favoritbars som jag gärna slänger med i väskan till efter ett träningspass. Eller varför inte när blodsockret sjunker när du springer på stan?

Recept:

5 dl fullkornsmjöl

1 dl vetegrodd

1 dl strösocker

0,5 dl salt

2 st smörsticks

1 dl havregryn

0,5 valnötter

¼ dl brunt socker

2 msk linfrön

1 dl hallon sylt (kommer lägga upp recept på enkel hemmagjord sylt)

2 dl färska hallon

1 tsk citronsaft

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa fullkornsmjölet, vetegroddarna, strösocker och salt i en stor skål. Lägg i 14 msk smör och mixa allting tills det ser ut som sand. Spara 2,5 dl av detmixade till toppingen och resten lägger du på en långpanna. Pressa ut det sådet ligger jämt på plåten. Låt vara i ugnen i ungefär 14 minuter, tillskanterna börjar bli lite bruna. Sedan mixar du det resterande av förra mixen tillsammans med havregryn, valnötter, brunt socker och linfrön. Lägg till det sista av smöret.

Vi sidan om i en annan skål såblandar du ihop sylten (sockerfria), citronsaften och hallonen. Läggblandningen över de varma kakorna i ugnen och lägg därefter på det du mixadesist.

Baka dem tills de är gyllenbruna,ungefär 22 minuter. Låt svalna och skär dem sedan i 24 bitar.

Testa och låt mig veta vad ni tyckte!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229