Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Istället för våffeldagen

Recept

Good morning lördag och våffeldagen. Jag älskar våfflor de få gånger man äter det på året men då jag inte äter gluten så har det inte blivit riktigt lika goda. Så våfflorna ratades av min andra hälft och därför passade jag på att göra goda och nyttiga chokladbollar. Som ett snacks till en kopp te efter frukosten, en kalasmorgon ju.

Så hur gjorde jag dessa då?

Ingredienser

20 st dadlar
2 1/2 dl havregryn
2 tsk vaniljpulver
1/2 dl grovhackade cashewnötter
1/2 dl grovhackade mandlar
4-5 msk kakao
1 kopp espresso

Gör så här: Jag delade dadlarna och kärnade ur dem. Sedan hällde jag i dem i en bytta och blandade ner resterande ingredienser. Mixade med stavmixern innan jag rullade dem i handen. Därefter fick de stå i kylen i ungefär 15 min innan jag rullade dem i kokos. Så himla smidigt.

Sedan är det bara att äta. Njut av dem till fikat som vi så traditionsenligt äter på helgen. Nu bär det strax iväg för jobb, sedan blir det ytteligare lite jobb med kostscheman innan jag tar kväll. Blir utbildning nästan hela nästa vecka så blir lite att fixa med innan vi åker iväg men ska bli riktigt roligt. Mer om det nästa vecka.

Trevlig helg och njut av ledigheten ni som kan!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229