Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Hur är det att titta tillbaka?

Lära mig mer om mig, Motivation

Nu är det den tiden igen då det är dags att se tillbaka på det året som har varit. Jag tycker att det är otroligt spännande och kul men också lite läskigt. Mycket glömmer man också bort och det är nog därför jag tycker det är så kul att faktiskt se tillbaka och reflektera. Mycket händer i vardagen som man inte tänker så mycket på men som kanske har haft en stor betydelse. När jag har sett tillbaka genom åren så är det faktiskt oftast med glädje. Något jag vet att jag är bra på även om jag har trampat i klaveret några gånger så är det att göra sådant som jag trivs och tycker är kul. Trivs jag inte så gör jag en förändring. Det är nog den röda tråden genom alla år. Det kan ha hänt mycket på bara ett år, framför allt på jobbfronten men det handlar mycket om att jag fortsätter att leta efter det som passar mig. Men jag ser det som en av mina främsta styrkor. Jag är inte så rädd för att kasta mig ut och försöka, sedan får jag se hur det går. För man kan alltid göra något annat.

Den största förväntningen för 2018 var nog att må så bra som möjligt. Jag hade ett tufft 2017 år bakom mig och jag kämpade för att få trygghet i fasta tider i mitt jobb och en trygghet i inkomst. Jag är så glad över att jag efter mycket om och men fick förlängt på banken och fick vara kvar även detta år, det har gett mig väldigt mycket framför allt i hälsans tecken. Länge sedan som jag har fått vara så frisk som jag har varit under detta år vilket glädjer mig otroligt.

Jag gjorde även en lista förra året som jag döpte till "Det här vill jag skita i och det här vill jag göra 2018". En bra lista tycker jag med olika punkter. Vi kanske ska gå igenom dem lite snabbt nedan så ni får se vad jag faktiskt hade för förväntningar och vad som ska vara kvar till 2019.

Det här vill jag skita i 2018 2019:

1. Skita i att jämföra mig med min omgivning. Oj vad mycket bättre jag har blivit på det de senaste åren och det ska jag ha en klapp på axeln för men det finns fortfarande att jobba på.

Jag kan nog hålla med mig själv och ge mig en klapp på axeln även i år men självklart finns det mer att jobba på. Jag tror kanske att det är ett något som man behöver jobba på hela livet men att man hela tiden blir bättre och bättre.

2. Skita i "duktiga flickan" i mig och VÅGA göra något lite halvdant eller helt enkelt fel. För på riktigt, vad fasen gör det egentligen?

Nej, den här punkten har jag faktiskt inte förbättrat. Det är något jag måste bli bättre på för min egen skull. Jag är ju en väldigt spontan person som alltid tänker att det löser sig MEN när det kommer till jobb framför allt så kan jag inte släppa på det. Jag vill att allting ska vara spotless innan jag lämnar ifrån mig det, även om det bara är något litet. Den här punkten lämnar jag kvar till 2019.

3. Skita i ordningen. Det här är en STOR del till min stress ibland. När saker och ting inte är iordning så rusar pulsen upp. Jag vill skita i den pedantiska sidan i mig och låta strumporna ligga kvar på golvet (ingen skulle vara gladare än min kille…)

Jag blir bättre här om så små steg i taget. Jag har ju kommit fram till att jag blir ÄNNU mer pedantisk när jag har det rörigt inombords och tankarna är överallt. Då vill jag ha det kliniskt rent. När jag är mer avslappad reagerar jag inte lika mycket. Så helt enkelt så är detta en följd av att jag inte alltid har ordning och reda inombords, så när jag jobbar på det så blir även den pedantiska sidan bättre. Så det får väl bli ett mission till 2019.


Det här vill jag göra 2018 2019:

1. Jag vill testa ALLT. Ge mig ut och bara testa på allting som kommer i min väg.

Jag har varit duktig på att våga testa men oftast är det i form av nytt jobb som det har inneburit tidigare. I år är första på ett tag där jag är på ett och samma jobb under året. Men jag har varit duktigare på att ta för mig lite mer på jobbet och våga utmana mig lite grann. Dock så sätter den där "duktiga flickan" käppar i hjulet ibland. Så jag får en liten klapp på axeln men jag vill fortsätta våga vilket jag kommer få testa på mer år 2019. Efter 31 maj så kommer jag att ge mig ut på nya utmaningar när det kommer till jobb och jag kommer antagligen börja plugga igen. KUL och jag känner att våga ge mig ut och testa nya saker kommer inte vara några problem.

2. Jag vill ge min omgivning mer kärlek och värme. Fasen vad jag älskar min omgivning och ibland känner jag att jag inte har haft tiden att faktiskt ge dem så mycket kärlek som de förtjänar. Så 2018 vill jag ge mer kärlek.

Jag tycker att jag har umgåtts otroligt mycket med vänner och familj under året som gått. Självklart går det upp och ned men om vi ser till sommaren så gjorde vi inget annat än att umgås vilket var helt fantastiskt. Men denna punkt kommer att få vara med mig hela livet för det är en av de absolut viktigaste. Du måste alltid vårda relationerna som finns runtomkring dig.

3. Jag vill verkligen resa mycket mer. Älskar att resa och det behöver inte vara utomlands hela tiden eller långa resor men jag tror verkligen på att miljöombyte är otroligt viktigt. Så för att komma ifrån vardagen lite ibland och kunna koppla av på riktigt så vill jag kunna åka iväg mer, ensam eller ihop med någon.

Det här har vi verkligen gjort. Jag och min sambo har varit väldigt duktiga på att åka på weekends i år. Vi har varit en vecka i fjällen, en weekend i Munchen, en roadtrip norr över, en vecka i Montenegro, en vecka på Gotland, en weekend i Oslo och en helg i Köpenhamn. OCH jag älskar det. Så mysigt. Speciellt weekends, att komma bort några dagar för att få mer energi till vardagen. Även om jag gärna fortsätter att resa nästa år så finns andra saker jag gärna vill lägga pengarna på, nämligen kontantinsats till ett hus.

4. Jag vill kunna lägga energi och tid på mitt företag för att kunna utveckla alla mina ideèr jag har.

Det här är väl den punkten jag helt kan stryka. Det har varit otroligt kul med mitt företag och jag är SÅ glad över att jag vågade göra detta och körde på riktigt ordentligt under 2017 och även våren 2018. Sedan fick jag 100% på banken och tiden och energin fanns inte riktigt där vilket inte heller motivationen gjorde. Något jag är noga med är att jag inte vill göra något som jag inte har 100% motivation till utan jag vill alltid göra det jag gör väldigt bra. Så därför har jag bestämt mig denna höst för att lägga ned företaget per årsskiftet för att ta tag i nya utmaningar.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229