Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Ekenäs, jultomtar och glöggmingel

Jul

En nöjd tjej 2 timmar senare. I lördags så hade jag och mamma bestämt oss för att vi skulle besöka årets första julmarknad och den var på Ekenäs Slott. Det måste nog vara en av de största i Linköpintrakterna och jag gillar den verkligen. Trots att det ännu saknas snö och den där riktiga kylan så var det rätt så juligt ändå. Vi åkte dit tills det öppnade vid kl. 10 och jag bestämde mig för att ta frukosten där. Så vi startade med att äta risgrynsgröt på caféet, inte helt fel alls. Efter det så började vi strosa bland alla hantverk. Även om det är mycket som jag själv inte vill ha så är jag otroligt fascinerad över hur man kan göra vissa saker. Det är allt från sylt, senap, kryddor och ost till tomtar, ljus, kläder och granbockar.

Jag köpte en tomte när jag var här senast och även denna gång så fastnade jag vid deras bord. Direkt fick jag syn på en riktigt cool tomte som hade jeans, vita sockor, pälsjacka, grå mössa och vitt långt skägg. En typisk modern och cool tomte så den åkte med hem. Dessutom hittade jag ett jättegott te och en otroligt (!) god krydda. Kommer ni recept med den framöver så ni får veta mer. Mamma fick också med sig denna söta bock på bilden som sen ska få sig ett rött sidenband runt halsen innan den ställs utanför dörren hemma hos dom. Innan vi åkte hemåt så tog vi och njöt av en kopp glögg. En bättre lördag innan jag främst tog det lugnt, pysslade här hemma innan kvällens mat gjorde iordning. Nästa julmarknad vänta i helgen, mer om det senare.

  • Jul

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229