Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Bland träd och vatten

Återhämtning

Brukar ni vara ute i naturen mycket? Det borde ni.

Ni har mycket att göra, jobbar stenhårt, glömmer att äta lunchen och när ni väl slutar så rusar ni hem för att laga mat, träffa en vän eller skjutsa barnen. Känner ni igen mig? Jag gör verkligen det.

Det är så otroligt viktigt att ta småpauser, speciellt när man har mycket att göra. Jag vet känslan att knappt hinna andas och då vill man än mindre ta en paus. Dock är det precis det du borde göra. Att en paus ger hjärnan chans att koppla av, samla sig och göra ett ännu bättre jobb när du kommer tillbaka till skrivbordet. Att dessutom gå ut på rasterna är ännu bättre. Få frisk luft att andas in, känna att man piggnar till lite grann och att man får mer energi.

Att sedan spendera så mycket tid som möjligt utomhus när man inte är på jobbet är något man ska försöka med några dagar i veckan alla fall. Ni vet när man har haft en tuff dag på jobbet och man sedan får snöra på sig gympadojorna för att gå en långpromenad ute i naturen? Det finns inget härligare för att återhämta sig, koppla av och samla på sig mer energi.

Fakta

När vi är ute i naturen så hamnar kroppen i ett "rest and digest" vilket gör att kroppen kan ägna sig åt de långsiktiga fördelarna som kroppen behöver. Till exempel att bygga upp, förbättra och reproducera immunförsvaret.

Du får i dig D-vitamin som vi alla vet är bra för kroppen.

Hur kan jag få några minuter frisk luft per dag?

Ta och gå ut på rasterna
Hitta på aktiviteter tillsammans som är utomhus
Gå promenader
Träna utomhus
Strunta i bilen, cykla eller gå dit du ska

Det finns massvis att hitta på utomhus, bar fantasin sätter gränser. Så ta vara på de minuterna du kan få ihop utomhus och känn skillnaden. Det ger dig så mycket energi till kroppen och lugn till knoppen. Precis det vi behöver i dagens samhälle.


Gillar

Kommentarer

Belliblonkan
Belliblonkan,
Ha en fin dag 😊nouw.com/belliblonkan
Victoriarodjevi
Victoriarodjevi,
Hoppas din dag med va bra 😊 !! Trevlig helg!nouw.com/victoriarodjevi
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229