Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Att leda och lyfta sig själv

Bild lånad från google

Som sagt igår så var jag och min mamma på Jesper Carons föreläsning på kvällen. Jag snubblade över den på Facebook och tycket att det lät väldigt intressant. Det verkade vara de ämnen som är så roliga att beröra, hur man lyfter sig själv som människa.

''Att leda och lyfta sig själv''

Det är precis det han pratade om och som är så viktigt idag. Vi lämnar gärna över ansvaret till andra människor för att vi själva inte ska misslyckas, vi sätter upp en fel självbild och vi drar inte nytta av våra förebilder.

Spårk
Förebild
Fokus

Det var 3 av de 25 byggstenar som vi gick igenom. Det är häftigt att sitta och lyssna på någon som kan dra exempel på alla dessa sätt vi ska lära oss. Han gjorde det på ett lättsamt och enkelt sätt vilket gör att man kan ta till sig all information som han gav oss. Föreläsningen skiftade mellan allvar, sorgset och skatt, precis så man vill att det ska vara, en salig blandning av allt.

En sak som han pratade mycket om är avundsjuka och förebilder. Han sa det att vara avundsjuk är inget konstigt. Det är en impuls som vi har när det går bra för någon som gör nåt man själv skulle vilja uppnå. Självklart kan man träna sina impulser också men det han ville lyfta var just det här med att skaffa en förebild. Om det är så att du har ett mål och du vet att det finns en som gör exakt det du vill göra, som du känner avundsjuka inför. Prata med dem, få information, tips och idéer. Vem är inte en bättre person att inspireras av än den personen som du göra exakt samma sak som? Men vi är oftast för stolta. Vi pratar ner personen ifråga istället och väljer att inte se den möjligheten. På så sätt går vi miste om att också bli lika bra eller bättre många gånger. Vi borde lära oss av varandra mer. Det var något av det jag tog med mig när jag trallade hem igår. Det är häftigt hur man kan bli så inspirerad av vissa människor och hans verktyg som vi fick ska jag verkligen jobba vidare med. Om ni får möjlighet tycker jag verkligen ni ska gå på hans föreläsning, det är 2 välinvesterade timmar i ditt liv.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229