Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Att hitta motivation & en puttrande broccolisoppa

Motivation

Hej på er! Pju, efter att vi jobbade över igår så kände jag att det hade varit skön om det var fredag idag och helg. Men icke ska nicke, så de var bara att gå till jobbet. Men precis som många andra dagar så är det ju värst innan man kommit ur sängen. Så efter jag ramlade ur den så var jag på tårna resten av dagen. Jag har varit på synundersökning för att få reda på att jag nu framöver bör skaffa mig ett par läsglasögon också... jaja, då får man ju alla fall välja ut ett par snygga bågar till. Nu står broccolisoppan på spisen och puttrar medans jag har satt mig på balkongen för att bara njuta. Har ni också fått känna på sommarvibbarna idag? Dom kom nu i eftermiddag och jag känner hur kroppen fylls av glädje och energi.

Dock hänger inte alltid energi och motivation ihop. För du kan ju ha fasansfullt med energi men inte va ett dugg sugen på att faktiskt göra allt det där som du borde. Du vet det som säkert står på din to do list när du kommer hem:

TO-DO-LIST

- Laga mat
- Tvätta
- Gå ut med hunden
- Skjutsa & lämna barn
- Diska
- Träna
- Städa

- Hjälpa barn med läxorna
- Sätta igång med vårstädningen
- Tvätta bilen
- Storhandla
- Bädda sängen
- Klippa gräs
- Vattna blommorna

... and so on. Ni vet ju dessa vardagliga sysslor som vi alla har i vardagen. Så jag tycker att vi borde snacka lite motivation här inne. För det är ju faktiskt som så att ALLA kommer i motivationssvackor ibland. Då man känner att man aldrig någonsin vill springa igen, man ser inte syftet i det och soffan har aldrig varit så lockande. Handen på hjärtat, jag har varit inne i en sådan här motivationssvacka ett tag nu. Jag tränar och hänger i ändå men jag gör det inte på samma sätt som förut. Vet ni vad jag tycker är det viktigaste när man har hamnat här och som jag försöker vara duktig med? Två saker.

1. Att komma ihåg vad ditt mål är. För vet man inte vad målet är så blir också resan dit väldigt låååång och den blir inte alls lika motiverande. Det är oftast det här som händer när man inte längre tycker att det är så roligt. Man kan inte se målet framför sig längre och då gäller det att man verkligen sätter sig ner och funderar över, vad var det som gjorde att jag började med det här från början? Vad var mitt mål? När du har ditt stora mål, bryt sedan ner det till många delmål, som ska vara realistiska och som du ska hitta motivationen i för varje vecka eller månad som går. Snabbt kommer du se framsteg och motivation kommer sakta men säkert smyga sig tillbaka.

2. Hitta på roliga aktiviteter. Den här punkten ihop med den ovan är vad som ger framgång tror jag i mycket. För är det så att du har hamnat i en motivationssvacka så är det oftast inte bara att köra på i samma mönster. Det måste hända något även om målet är kvar. Det jag brukar göra är att jag börjar med något helt nytt. Om vi ser till träningen. Säg att mitt mål är att bli starkare i bålen. Istället för att hela tiden gå till gymmet, köra olika egna pass så går kan kanske på något kampsportspass, jag åker ut och kör cirkelpass som finns i sand eller andra sporter där jag faktiskt får jobba med bålen och stärka den. Det är nog det effektivaste sättet att få tillbaka sin motivation. Att sedan gärna göra det ihop med kompis är något som både främjar hälsa, motivation och kompisbanden.

Jag hoppas att ni kan få lte tips genom detta och sätter er ner och funderar efter detta om det är något som din motivation inte riktigt räcker till just nu? Det kan vara jobbrelaterat, inom träning eller annat som du känner att du vill hitta tillbaka till. Och kom ihåg, det börjar med dig. Rannsaka dig själv och säg till dig själv att det gör ingenting att du inte tycker det här är roligt just nu men så är fallet. Även om alla lägger upp på instagram hur kul det är med träning eller vilken bra mat de åt idag, skit i det. Just idag har de en bra dag och din kanske kommer imorgon.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229