Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Äntligen julgodis

Recept

Äntligen har jag bakat. Jag gjorde det till en sån där harmonisk stund. Ingen stress, julmusik på i bakgrunden, pyjamasen på och håret i en knut på huvudet. Jag tycker oftast att när man är i köket så gör man fem saker samtidigt vilket leder till stress, nät bränds och i slutändan så kanske man lyckas med det man skulle men man har inte njutit överhuvudtaget. Så jag bestämde mig för att efter jag hade ätit frukost till Nyhetsmorgon skapa en egen liten mysbubbla inne i köket.

Jag har bakat flera olika sorters julgodis, 6 olika sorter för att vara exakt. Inga krångliga, vissa på bara 10 minuter. Så jag har en del att goda recept att tipsa om. Ni får tre stycken idag, så kommer resten i veckan. Vi börjar med en favorit och en enkel sådan, bräck.

Recept till bräck

100 g smält choklad
25 g nötter/mandlar/rispuffar/cornflakes
alternativt
25 g tranbär/mango/ananas/russin

Gör så här: Aldrig har ett recept varit så enkelt som just detta OCH gott. Du tar först och väljer vilken choklad du vill ha, jag valde mjölkchoklad. Så först smälter du chokladen och under tiden så väljer du vad du vill ha dessa bräckkakor ska ha för innehåll. Jag valde rispuffar för att jag älskar det i just dessa kakor. Sedan blandar du ihop dessa två i en bunke så du ser till att allting täcks i choklad. Sedan klär du in en form i aluminiumfolie och häller ut smeten där på. Låt stelna innan du bryter den i lagom stora bitar.

Efter dessa gobitar då var det dags för nästa laddning av julgodis. Då valde jag att göra ytterligare ett enkelt recept nämligen honungsrostade nötter.

Recept till honungsrostade nötter med chili

2 dl hela och skalade mandlar
2 dl cashewnötter
1 dl jordnötter
2 tsk kanel
2 tsk chilipulver
2 tsk salt
1 äggvita
2 msk honung

Gör så här: Okej, börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Blanda sedan ihop nötterna tillsammans med kryddorna och saltet i en bunke. Vispa äggvitan lätt. Blanda ner äggvitan och honungen i bunken. Viktigt att se till att alla nötter täcks. Sprid sedan ut dem i en långpanna och rosta i 10-15 minuter. Viktigt att hålla koll på dem och röra om då och då annars bränds dem lätt. Ta sedan ut dem från ugnen och låt dem svalna.

Så dessa två recept som ni har fått hittills är toppenbra alternativ om ni vill göra goda men enkla julgodis för att ställa fram tillsammans med glöggen. Så nu ska ni få det sista enkla receptet, inte mindre än karamelliserade popcorn.

Karamelliserade popcorn

1 msk smör
2 msk strösocker
1 dl popcorn
salt

Gör så här: Jag veta att jag sa att det första receptet är det enklaste men det kanske var det här som var just det. För popcorn går ju alltid hem hos alla. Då är detta ett jättebra recept för att göra dem ännu lite roligare att bjuda på. Sedan är ju serveringen A och O. Börja med att smälta smör och socker gyllenbrunt i en kastrull. Häll på popcornen och rör runt. Lägg på ett lock och låt det poppa. Smaksätt sedan de nypoppade popcornen med lite salt.

Nu kan ni duka upp ett fint snacks bord med recepten ovan tillsammans med lite andra gottigheter. Som sagt, dukning och servering gör så mycket. Lägg i popcornen i strutar, dekorera på pinnar eller bara servera dem på en fin skärbräda i trä. Jag har hittat mina recept ovan på köket.se och ica.se. In och kika för mer julgodis och om inte annat kan ni kika in här om nån dag eller två igen så ska jag se till att ge er ett nytt favoritrecept.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229