Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

Allting löser sig

Motivation, Ångest

I början av förra veckan så fick jag en sån tankeställare som ibland slår oss. Känslan av tacksamhet av vad man har och inte fokuset på vad man inte har. Vi är oftast så upptagna idag med att sträva efter nästa sak att vi sällan stannar upp och faktiskt tar in det vi redan har. Jag gör alla fall det för sällan. Sedan hade vi en kollega från ett annat land på besök på jobbet och på kvällen visade vi henne Linköping. Det är svårt att veta vad man ska visa en person som aldrig har varit i sin egna stad tidigare. Vad är intressant att se? Vi åkte runt och hon tyckte vår stad var väldigt vacker. Det gör att man får se den staden man rusar igenom varje dag med nya ögon. När man väl har börjat se det man har så kommer man på sig själv med att se allting med de ögonen för en stund.

Att vara tacksam för det man har är otroligt viktigt men svårt och du kan inte alltid vara det. Du måste ha dagar då du får vara negativ och inte alls gilla den vardag som du har för att sedan vända det. Så i början av denna vecka gick jag runt och tänkte på hur tacksam jag är för att jag har en underbar familj, välden bästa pojkvän/sambo, ett bra jobb, fin lägenhet, mat på bordet och möjligheten att varje månad inhandla nya saker både till mig själv och till lägenheten. Det är inte en självklarhet med något av dessa saker ovan. Men ändå är det som att jag tror det när jag varje dag tänker på den där nya tröjan eller den där fina kudden som hade varit kul att köpa men som egentligen inte spelar någon roll.

I slutet av denna vecka fick jag ett besked som gjorde att jag än en gång fick känna på tacksamheten över vad man har och vad man kan förlora. Ingen vet vad som kommer att hända och det är verkligen viktigt att vi ser till att njuta av det vi har istället för att hela tiden sträva efter nästa steg. Inget fel i att vilja framåt, tvärtom. Men det viktiga är orsaken till att vilja framåt. Vill du det för att du vill ta nästa steg och utmana dig eller gör du det för att du inte ser det du redan har?

Jag är ingen person som oroar mig över att saker inte ska lösa sig. Allting löser sig alltid, på ett eller annat sätt. Sedan är det frågan om det är till de du vill MEN allting löser sig. Ibland hamnar man i svackor och innan man har tagit sig upp ur den grop som skapats så kan saker och ting se lite osäkert ut. Men det ordnar sig till och med ofta till det bättre. Så jag ska ta med mig förra veckans tankar in i det här veckan och lita på min magkänsla och att allting löser sig.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229