Instagram @vickanrodjevi

Instagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjeviInstagram vickanrodjevi

Prenumerera

11 dagar kvar... packning

Sitter mitt bland alla mina träningskläder och rensar lite grann. Främst är det för att jag vill kolla om jag har allting inför Vasaloppet som går av stapeln nästa söndag (pust och stånk). Lite lätt stressad över att ha varit mer sjuk den senaste tiden än vad jag har hunnit träna. Men finns inte mycket att göra åt utan bara bli pigg och frisk och genomföra loppet efter mina förutsättningar.

Men nu så, vad är det som jag behöver ha till loppet då? Tänkte att vi gör en lite guide ihop om ni som jag också ska köra loppet eller nåt annat på vinterveckan.

Kläder:
Funktionskläder inifrån och ut.

Trosor och sport-bh (funktionsmaterial)
Underställ som andas och är funktionellt men som ändå värmer.
Lager2-tröja
Skidställ, byxa och tröja
Funktionsmössa
Skidhandskar
Funktionsstrumpor

Skidprodukter:
Längdskidor
Pjäxor
Stavar
Dryckbag
Vallamix

Mat:
Kolhydratdrycker
Gel (beroende på hur jag lägger upp det)

Det jag utgår ifrån när det kommer kläder till exempel är ju att jag är ju inte uppe i toppen, alltså jag kommer inte åka så fort. Det gör att jag kommer behöva lite mer värmande kläder speciellt för i början då det kommer vara mycket väntan i start och första timmarna. Dock är det alltid en chansning om vad som är för mycket även där. Sedan får man se vad tempen ligger på men som denna vinter har sett ut så kommer det nog vara rätt så milt.

Jag har ju en himla massa träningskläder men det jag skulle behöva är ett nytt bra underställ som passar detta tillfälle. Det man helst vill ha är ull eller syntet. Trots att ull är väldigt bra så blir det oftast lite väl varmt. Det kan vara bra att köpa ett som är 50/50 på ull och syntet. De andra kläderna som skidstället är ett vanligt ställ som är vindtätt och eventuellt lite fodrat. Skidhandskar är bra att investera i ett par bra och en mössa går att ha vad som helst. Dock är det bra att tänka på att de inte blir allt för blött när du svettas.

Förutom underställ så fanns nog det mesta hemma kom jag fram till. Förutom kolhydraterna då men det ska jag köpa i nästa vecka. Jag kommer ju också dricka blåbärssoppa vid varje stopp och äta nåt gott så kommer nog inte gå någon nöd på mig med rätt uppladdning innan.

Tror att jag har med allt men kan nog säkert ha missat nåt. Hojta till !


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229